15. kesäkuuta 2013

Kaksi sijoitusta :)

Nyt on sit kisat kisattu.
Lähdettiin kotitallilta puoli kymmenen maissa ajelemaan ja kilpailupaikalla menin selkään n. 10.15. Ehdin siinä  rauhassa verrytellä yli innokasta ja energistä Lottoa. Alkuun annoin sen vain liikkua ihan reippaasti ja rennosti eteen, tein paljon suunnanmuutoksia, voltteja, ympyröitä ja kolmikaarista. Sekä tietysti paljon siirtymisiä. Kisat alkoivat siis klo 11.
Lotto oli yllättävän rauhallinen uudessa paikassa. Jännittyneisyyttä oli kyllä pitkin päivää pätkittäin, mutta huomattavasti vähemmän se jännitti toisessa luokassa.

HeC onnistui ihan ookoosti näin verryttely luokkana. Aika jännittynyt se oli, mm. käyntiosuudessa tuli rike, kun Lotto olisi yllättäen halunnut ravata. Muuten olin kyllä tyytyväinen suoritukseen. Lotto oli pätkittäin todella rento ja hyvin avuilla, mutta taas pätkittäin erittäin jännittynyt.
HeC:ssä oli kaksi tuomaria, toinen antoi 63,12% ja toinen 56,56% eli hillittömät erot oli tuomarien antamissa pisteissä.
Meidät palkittiin Ceessä kolmannelle sijalle.

HeC verkkaa
  

HeC askeleen pidennys. Jännittynyt hevonen.

HeBn verryttelyssä Lotto tuntui jo paljon paremmalle ja rauhallisemmalle. Se oli kuuliainen, paitsi pätkittäin yhä jännäsi kaikkea radan ulkopuolella tapahtuvia asioita. Kuitenkin aika rennolla asenteella sitä verryttelin ja Lotto rentoutui mukavasti ennen radalle ratsastusta.
HeB meni hyvin, ilman mitään rikkeitä. Tietysti paljon hiottavaa on mm. kuolaintuntuman pehmeydessä , luottavaisuudessa ja rentoudessa. Eiköhän ne sieltä sit ajan kanssa tule. Tuomari kehui Lottoa hienoliikkeiseksi ja kauniiksi hevoseksi, olemme kuulemma kehittyneet paljon viime harjoituskoulukilpailuista. Hyvä me!
HeB:stä saimme huikeat 65,0% ja tällä suorituksella meidät palkittiin ensimmäiselle sijalle. :)

HeB verryttelyä





Olen kyllä ylpeä Lotosta, niin hienosti käyttäytyi ilman mitään turhaa kurittomuutta tai sähläystä. Tietysti kaikki jännittyneisyys ja muu täytyy antaa Lotolle vielä anteeksi, onhan se vasta 5-vuotias ja koki juuri elämänsä toiset koulukilpailut. Kyllä meistä joskus vielä jotain tulee. :)

Kilpailut oli kyllä tosi hyvin järjestetty, vaikka olivatkin vain harjoituskoulukilpailut. Tosi rennolla asenteella sai kyllä kilpailla ja rauhassa verrytellä. Kiitos kilpailun järjestäjille!


Lotto innoissaan jo toisella kunniakierroksella :)


Kisoista palattuamme annoin Loton olla reilun tunnin karsinassa rauhassa syömässä heinää. Laitoin back on tracin loimen sille päälle ja back on trackin kääreet kaikkiin jalkoihin. Kävin keräämässä ison ikean säkillisen täyteen vihreää ja vein Loton bot kääreet jaloissa tarhaan loppupäiväksi. Bot loimen vaihdoin kuitenkin ihan sadeloimeen. Illalla menen sit takaisin tallille, ja treenataan vielä yhdeksältä ahkerasti Minttu Pulliaisen valmennuksessa. :)




Joskus tunnen oloni jotenkin todella surulliseksi siitä, että tällä hetkellä kilpailen harjoitus- ja seurakilpailuja Loton kanssa, vaikka viime vuonna kilpailin alue- ja kansallisella tasolla Lorin kanssa.. On niin outoa ratsastaa jotain helppoa C:tä ja sekin tuntuu vaikealta Loton kanssa.. Haluaisin jo nopeasti takaisin "isoihin" kilpailuihin, mutta Lotto ei ratsastettavuudeltaan ole vielä valmis sille tasolle nyt.. Toki tiedän, että näin nuoren hevosen kanssa täytyy todella edetä rauhallisesti, mutta se "sisäinen kansallisen tason ratsastajani" tahtoisi jo takaisin kunnon kisakentille.. Huoh.. Tietysti olen iloinen ja onnellinen Lotosta, se on kuitenkin niin potentiaalinen nuori, että sen kanssa pääsee vielä vaikka kuinka pitkälle. Omat tavoitteeni ovat kuitenkin korkealla, joten tuntuu niin turhalta odottaa ja varsinkin, kun kehitystä ei tapahdu hetkessä. Mutta täytyy nyt vaan treenata ahkerasti, ehkä pääsemme vielä tälle kesälle nuorten kansallisia luokkia kilpailemaan.
Ensimmäiset mahdolliset nuorten hevosten kansalliset luokat ovat Kaakamossa jo 29.6, sinne meidän oli tarkoitus mennä, mutta katsotaan.. Ainakin menemme 27.-28.6 treenaamaan Katan silmien alle. Katsotaan jäämmekö vielä sinne viikonlopuksi sit kisaamaankin.

6 kommenttia:

  1. Onnea sijoituksesta ja voitosta! Olette hyvällä matkalla sinne alue- / kansalliselle tasolle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) toivottavasti päästäis jo tässä kuussa ekan kerran nuoria kisaamaan :)

      Poista
  2. Onnea hienoista suorituksista! Kyllä te kohta pääsette jo isompiin kisoihin :)

    VastaaPoista
  3. Missä olitte kisoissa? En tunnista paikkaa :o Mutta onnea sijoituksesta! Hyvät prosentit saitte heB:ssä :)!

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset