5. joulukuuta 2013

Kuulumiset

Nyt ei ole mitään erikoisempaa kerrottavaa, mutta ajattelin kuitenkin päivittää edes jotain kuulumisia, ettei tule taas pitempää taukoa kirjoittelusta. :)


Maanantaina Lotto sai siis viettää vapaapäivää, tiistaina ratsastin aika paljon eteen alas työskentelyä alkuraveista lähtien. Lotto oli tosi mukava, ja hirveän rento. Verryttelyn jälkeen tehtiin paljon avoa pitkillä sivuilla ravissa, lisättiin tehtävään vielä muutama askel sulkua avon jälkeen kohti keskihalkaisijaa. Lotto tekee jo tosi hyvin nuo sulut sen muutaman askeleen ajan, mutta pitempi pätkä tuottaa vielä vähän vaikeuksia, niin olen helpottanut sitä hevoselle niin, että aina sulun jälkeen jatkan joko avossa, tai väistössä, ja siirryn avoon tai väistöön jo ennenkuin sulussa tulee vaikeuksia. Tällä tavalla olen saanut nyt Loton jatkamaan sulkua vähän pidempiäkin pätkiä, kun ei tee siitä asiasta ongelmaa, ja Lotto tekeekin tosi mielellään myös sulkua. Hyvä hyvä!
Laukassa tein jonkin verran kokoamisia koottuun laukkaan, ja ratsastin ympyrän puolikkaan koottua laukkaa, ja sitten ratsastin hetken eteenpäin. Lopuksi mun ei tarvinut tehdä juuri mitään muuta, kuin puristaa vähän reisillä, niin se lähti jo itse kokoamaan. Hieno poika!


Eilen, eli keskiviikkona ratsastin kangilla, jatkettiin vähän suluilla ravissa ja tehtiin verryttelyn jälkeen sulkuja vähän laukassakin. Tavoitteena oli saada hyvä kokoaminen laukassa, siitä pari askelta sulkua ja sitten eteen ratsastus avon kautta. Lotto teki ihan mielettömän hyvin! Lopuksi ratsastin lyhyet lävistäjät laukassa, siitä jatkoin puoli ympyrän vastalaukkaa ja suoristuksella laukanvaihto. Tein molempiin suuntiin kuusi vaihtoa, ja kaikki oli puhtaita!!
Lotto kuumeni aika paljon näistä vaihdoista, ja lopuksi sitten annoin sen palkinnoksi laukata oikein hyvin eteen pitkällä ohjalla, kevyessä istunnassa ympäri hallia. Tsiisus tuo hevonen menee lujaa! Ihan vauhtikyyneleetkin valuivat kun niin viiletti menemään. Huhhuh. :D
Lopuksi vielä ravissa rauhallisia avoja pitkät sivut, tehtiin myös molempiin suuntiin pitkät diagonaalit väistössä ja ratsastin Lottoa mahdollisimman "löysäksi" ja rennoksi. Lotto olikin oikein lupsakka lopuksi.


Tänään pidetään vähän kevyempi treeni, ja ajattelin ratsastaa sen oikein rennosti vain eteen alas. Perjantaina ja lauantaina meillä onkin sitten taas pitkästä aikaa Minttu Pulliaisen valmennukset! :)
(Yksi Mintun valmennuskerta mulla jäi välistä silloin, kun olin Oulussa Maijalla.)

Me ollaan nyt sitten Loton kanssa ilman estesatulaa jonkin aikaa, kunnes löydän uuden tilalle. Myin sen mun stübbenin, koska se Lorin vanha penkki oli aivan liian iso Lotto-silakan selkään. ;)

Kuva otettu alku talvesta. Otsiskin on jo paljon pidempi nykyään. ;)
Juoksutushommissa syksyllä

Onko lukijoilla toivepostaus ehdotuksia?? :)



2 kommenttia:

  1. Esittele sun omat ratsastusvaatteet :)

    Ja hieno Lotto. Jaksat niin kovin panostaa hevoseesi!

    VastaaPoista
  2. Heh, ihan hyvä idea, tosin mulla ei ole oikein mitään mainittavan arvoisia ratsastusvaatteita.. Voisin kyllä jotain kyhätä ja laittaa vähän kuvia esim ratsihousuista, saappaista yms. :)

    Kiitos! Pakko panostaa täysillä, jos haluaa saavuttaa tavoitteet! :)

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset