8. kesäkuuta 2014

Kuluneen viikon kuulumisia

Nyt on Lappiinkin iskenyt ihan hillittömät helteet tällä viikolla. Varjossakin elohopea kipuaa jopa +40 asteeseen paikoitellen! Tällaisilla helteillä voin sanoa, että tuntienpito ulkona, polttavassa auringonpaisteessa ei ole ollut mitään juhlaa - ei auta valittaa, pitää nauttia kerrankin, kun on lämmintä! ;)

Tuntihevoset pääsivät nauttimaan vapaapäivistä tallin pellolle. :)
Ei ihmekään jos on hevoset vähän naatteja..
Jopa kissa viihtyy näillä helteillä mielummin viileähkössä talossa, kuin ulkona. :p
Lotto on ollut vaihtelevalla menestyksellä treeneissä kiva, ja ei niin kiva. Tiistaisen vapaapäivän jäljiltä keskiviikkona Lotto oli huikean kiva, kun treenattiin pätkiä kouluohjelmista. Keskiviikkona oli todella kuuma, mutta Lotto jaksoi silti tehdä töitä tosi hyvin.

Torstaina Lotto sai aika kevyen päivän kovista helteistä johtuen - Fanni kävi kahluuttamassa järvessä ja sen jälkeen itse ratsastin hetken aikaa kaikki askellajit läpi ilman satulaa. Lotto oli oikein mukava, vaikkakin tosi energinen ja hieman malttamaton paikoitellen.


Kovien helteiden vaikutukset tulivat esiin perjantaisessa treenissä - Lotto oli osittain super hyvä, ja osittain taas ihan kauhea. Väsymys painoi hevosta selvästi, onhan se todella rankkaa hevosen kropalle tällaiset +30/tai yli helteet. Pidin perjantaina useita välikäyntejä, mutta ei ratsastuksesta silti tullut oikein mitään. Ratsastin pari kouluohjelmaa läpi ja lopetin sitten siihen. Hevonen kyllä teki tosi hyvin vaaditut tehtävät, mutta ei oikein jaksanut keskittyä, jolloin ratsastettavuus kärsi pahasti.
Lotto on aina ratsastaessa kyllä reipas, väsymyksen huomaa selvästi siitä, ettei hevonen malta keskittyä, haluaa juosta vähän alta karkuun eikä vastaa pidätteeseen rehellisesti.




Tällaisina helteinä mulla käy kyllä niin sääliksi noita hevosraukkoja. Vaikka kuinka yrittää pitää treenit kevyinä ja helppoina, verottaa tällaiset säät jo valmiiksi niin paljon. Lotto oli lauantaina aivan mehut pois helteiden vuoksi, joten hevosen hyvinvoinnin kannalta, hylkäsin kokonaan ajatuksen sunnuntaisista seurakoulukilpaluista. Ei ole mitään järkeä lähteä kilpailemaan, jos hevonen on aivan naatti..

Eilen, eli lauantaina pidettiin oikein rento päivä. Ratsastin ihan kevyesti kaikki askellajit läpi ilman satulaa ja lopuksi käytiin vähän hölkkäämässä ja laukkaamassa tallin maastoissa. Lotto oli eilen jo huomattavasti virkeämpi ja ratsastettavuus luonnollisesti paljon parempi - pidin silti liikutuksen mahdollisimman lyhyenä, ettei vain pääsisi väsähtämään. Tällaisilla keleillä jopa se hyväkuntoisinkin hevonen väsyy todella nopeasti..


 






Nyt Lotto saa pari päivää (su ja ma) olla ihan vapaalla ja rentoutua. Tänään kävin pikaisesti moikkaamassa Lottoa tallilla, sekä vastaanottamassa uuden poni-tulokkaan ratsastuskoululle, joka tuli siis tänään.  :)

Onko muillakin paikkakunnilla ollut tällaisia "tappo" helteitä?

8 kommenttia:

  1. Mikä sen ponin nimi on ja tuleeko se tunti käyttöön?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elli on ponin lempinimi, ja ei tule ainakaan ihan heti tuntikäyttöön. :)

      Poista
  2. Täällä keski-suomessa ei oo ollut ihan liian lämmin :-) Torstai oli viikon ainoa kunnon hellepäivä, mutta nyt loppuviikosta on tullut ihan mukavasti vettä. Mutta ehkä se keli taas paranee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, voi harmi että siellä on satanut vain.. Täällä satoi eilen ja nyt on ihanasti vähän viileämpää. :)

      Poista
  3. Laittakaa tuntihepoisa kuvat ja esittelyt Rorkin nettisivuille. Nellyn aikana oli ja kaikilla muillakin ratsastustalleilla on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaiset viestit kannattaa kohdistaa suoraa tallinomistajalle. Nettisivujen päivittäminen ei kuulu mun työnkuvaan. :)

      Poista
  4. Lotto on kyllä niin kaunis! Ootte kyllä hienosti edistyneet! :) Tsemppiä jatkoon!
    http://kouluratsastuksenmatkassa.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset