19. toukokuuta 2013

Angsti päivä

Tiina ratsasti eilen Loton, Lotto kulki hyvin ja näytti kivalta. Tiina teki perinteisesti harjoituksia pysähdys-peruutus-laukan/vastalaukan nosto yms.
Taluttelin Lottoa pitkään Tiinan ratsastuksen jälkeen, käytin sen tallissa pesulla ja syöttelin ulkona n. 1h, että heppa kuivui ja vein sen jälkeen talliin iltapalalle.



Tänään oli siis RoUrin kisatalkoot mäntyvaarassa, tyhjennettiin estekalusto varasto, koska sinne tehdään uudet telineet puomeille yms. Katsottiin myös kentän pohjaa ja päätettiin, että miten se "käsitellään" ennen kilpailuja.
Talkoiden jälkeen oli sitten RoUrin hallituksen kokous, johon menin. Käytiin aika monia asioita läpi.

Menin kokouksen jälkeen tallille ja ratsastin Loton.
Lotto oli ihan hirveä ratsastettavuudeltaan. Kaahotti ja viipotti menemään, eikä kuunnellut mitään puolipidätteitä, ei mitään! Puolipidätteet piti tehdä "nykäisemällä", että se edes sekunnin verran kuunteli ja sit taas paahto menemään, eikä kuunnellu pätkääkään edes istuntaa. Alkuun ajattelin, etten voi tässä muuta tehdä, kun kevennellä ja antaa sen viipottaa sitä jätti ravia, mut se ei meinannut rauhoittua ei millään. Otin laukkaa molempiin suuntiin ja meno oli aivan yhtä päätöntä. Ei kuunnellut mitään ja veti vaan mua irti penkistä. Aloin tekemään laukka-pys muutaman kerran ja sain sen ihan ookooksi sen jälkeen, mut hyvä se ei ollut.
Kyllähän se tietysti kauniilta näyttää, kun se liikkuu isosti ja lentävin askelin eteenpäin, mutta oleppa itse kyydissä ja yritä tehdä jotain, kun hevonen ei ole tippaakaan kontrollissa!?
Annoin pitempää ohjaa, luovutin ja ratsastin loppuravit eteen alas, vaikka hevonen oli edelleen, kuin tuli hännän alla...En ratsastanut edes puolta tuntia, koska ajattelin, että millään tekemälläni ei ole mitään vaikutusta, joten miksi turhaa jatkan?
En yleensä KOSKAAN luovuta hevosen suhteen, jos se on huono ratsastaa, mutta tänään en vain yksinkertaisesti jaksanut taistella tai vääntää. Ehkä joskus on parempi, tehdä asiat helpomman kaavan kautta...



Huomenna saa hevonen vapaapäivän ja katsotaan ylihuomenna uudestaan, ehkä se on sitten palautunut normaaliksi hevoseksi... En tiedä mikä sai sen käyttäytymään noin. Ainakaan väsyneeltä se ei tuntunut.
Huomenna siis pelkkää tarhaa, tai sitten käyn sen kanssa maastossa käveleskelemässä.

Nyt päätin, että kukaan muu ei ratsasta sitä, kuin minä, niin kauan aikaa, kunnes olen itse oppinut tuntemaan hevosen täysin ja saanut siitä omanlaiseni. En syytä siis tästä hevosen käytöksestä Tiinaa millään lailla, en todellakaan, älkää sitä luulko, mutta tällainen päätös syntyi tänään puskasta ja se päätös on ja pysyy.

Tässä mielentilassa on aika riskialtista kyllä nyt kirjoittaa, varsinkin, kun mulla on tänään ahdistanut henkeä aivan hirveästi! Astma näköjään taas puhjennut takaisin. (Sairastin astmaa muutaman vuoden 13-vuotiaaksi, kunnes se katosi kokonaan mysteerisesti moneksi vuodeksi) Eli tän ahdistuksen takia, olo on tosi ärtynyt ja raivostunut, oloa siivitti vielä hevosen tämänpäiväinen käytös, joten pahoittelen teille lukijoille tätä angsti postausta.. Huomenna onkin lääkärille aika astmatutkimuksiin, ehkä saadaan tää mun ikuinen sairastelu joskus kuriin..



3 kommenttia:

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset