13. heinäkuuta 2014

Matkapostaus osa 6: Laivassa

Kirjoitin eilen jo postauksen, mutta eilen ja tänään ei ole ollut nettiä lainkaan. Nyt hyppäsimme Saksan verkkoon, joten nyt netti toimii taas joten kuten..

Aika sujuvasti meillä on mennyt matka. Hieman jouduttiin satamassa eilen illalla odottamaan, että saatiin rekka laivaan. Hevosautot menevät siis laivan ruumaan aina viimeisenä.



Saatiin ruumassa tosi hyvä paikka, jossa on paljon tilaa ympärillä. Aukaistiin hevosille rekasta kaikki kyljet auki, jotta ilman vaihtuvuus on mahdollisimman hyvä. Laiva irtosi Suomen kamaralta klo 17.00. Puoli kuusi hevoset saivat heinää kaukalot täyteen, ja kahdeksalta käytiin laittamassa vielä lisää heinää ja juottamassa koko sakki. Viimeisen kerran käytiin hevosten luona klo 24.00 ja taas saivat heinää ja paljon vettä. 
Hevoset saavat todella reilusti heinää, ja aina on ollut edellisiä hieman jäljellä, kun uusi annos tulee. Oikein tyytyväistä porukkaa siis, ovat kuin kotonaan!

Kuvassa kuski, Ivo jakamassa heinää. :)


Laivamatka (laivan nimi on Finnlady - suomenneito) travemundeen kesti yhteensä 28 tuntia ja nyt tultiin juuri Pohjois-Saksan satamaan.

On todella antoisaa olla mukana hevosten kanssa reissunpäällä - pääsee näkemään, mitä hevosten kuljettajat ylipäätään tekevät matkojen aikana ja mitä tällaiset matkat pitävät sisällään. Tähän asti on kyllä sanottava, että tällä matkalla hevosia on hoidettu ensiluokkaisesti kuskin toimesta ja niillä on todella hyvät oltavat kaikilla. :)
(tokihan olen itse myös auttanut hevosten  hoidossa, mutta hoituisi kaikki varmasti samalla lailla ihan ilman minuakin)



Tänään ollaan käyty hevosten luona klo 8.00 aamulla, klo 12.00, vielä klo 17.00 ja viimeisen kerran klo 20.00. 

Travemunden satamassa jätämme nuoren oripojan kyydistä, ja jatkamme matkaa yötä myöten Dusseldorfin lähelle, jonne Oitkarilta tullut tamma jää. Sieltä meidän hevosillemme on varattu päiväkarsinat, jotta hevoset saavat levätä vielä ennen loppumatkaa. 

Nyt odotellaan, että päästään ulos laivasta. :)


7 kommenttia:

  1. Niiiin siistiä lukea näitä matkapostauksia :-) Jatkoa odotellessa!

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa että pikku hiljaa perilläkin. Taitaa olla kyllä rankkaa ja nukut varmasti pari päivää kuin tukki :D hyvä postaus taas kerran! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On meillä tässä vielä matkaa. N.500km on puoleen väliin matkaa, eli sinne mihin jätetään tuo ylimääräinen tamma. :)
      Niinpä, onneksi nyt ei väsytä yhtään, nukuin laivassa koko yön ja päivän. :D
      Kiitos! :)

      Poista
  3. Mie stalkkaan sua koko ajan puhelimella että missä meet <3

    VastaaPoista
  4. Miten hevoset käyttäytyi laivamatkan ajan? Hermostuiko kukaan ahtaudesta ja paikoillaan seisomisesta vai sopeutuivatko olemaan coolisti? Näyttää tosi hienolta tuo rekka! Kyllä tuolla kelpaa hevosten matkata pidempäänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, huomasin vasta nyt, että jäänyt vastaamatta tähän kysymykseen..
      Hevoset käyttäytyivät kaikki aivan super hienosti koko matkan ajan! Jopa nuori varsa seisoi hiljaa laivassakin. Kaikki hevoset olivat todella hyväntuulisia, mitä nyt loppumatkasta vieruskaverin pärstä alkoi hieman jo ärsyttämään. ;)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset