15. heinäkuuta 2014

Matkapostaus osa 8: Perillä!!

Jihuuuuu, nyt saatiin netti pelaamaan!!


Nyt lähteekin viimeinen postaus Matkapostaus-sarjaa. Tämän jälkeen päivittelen ihan normaaleilla otsikoilla, ratsastuksista ja yleensäkin arjesta täällä
Saksassa. :)

Eilen yöllä klo 03.00 oltiin rekan kanssa perillä täällä määränpäässä. Loppumatka, eli n. 700km meni hyvin - kuskin pakollisine taukoineen tuossa matkassa meni 10h. Saksassa on kyllä helppo liikkua autolla - pitkiä matkoja 3-4 kaistaista autobaanaa 130km/h rajoituksilla. Harmi vaan, että rekalla ei saa ajaa yli 80km/h. :p


Onneksi kuski Ivo, oli todella mukava ja kokonaisuudessaan matka Suomesta Etelä-Saksaan meni oikein hyvin ja yllättävän sutjakkaasti, kun oli hyvää seuraa ja nettikin pelasi paikoitellen sujuvasti.

Eilen perille päästyämme purimme hevoset autosta karsinoihin ja menimme itsekin nukkumaan raskaan matkan jälkeen. Aamulla heräsin hieman vaille 10 ja lähdin auttamaan kuskia rekan siivoamisessa. Ei käy kyllä kateeksi - kuski lähti vielä hakemaan Tanskasta hevosia kyytiin, paluumatkalle Suomeen.

Pakko vielä mainita - vaikka kuuden päivän matkustus Suomesta Saksaan, oli raskas, voisin tehdä saman uudestaan. Matka oli todella opettavainen ja erittäin antoisa! Ehdottomasti matkustan hevosen mukana myös takaisin Suomeen!

Tänään koko päivä on mennyt töissä, ollaan liikutettu hevosia ja kaikkien muiden jälkeen pääsin ihanan, oman Lottoseni selkään. Käytiin Mintun (työnantajani) kanssa hevosilla alkukäynnit maastoissa, enkä voinut kuin ihastella. Maisemat ovat kuin maalauksista!! 


Lotto on käyttäytynyt ihan super hienosti, maastossakin mennä puksutti ensimmäisenä täysin vieraassa maassa ja paikassa. On se fiksu!

Ratsastin Loton tänään kentällä pelkästään ravissa. Paljon, paljon siirtymisiä, hieman hetkittäisiä kokoamisia, ja asettelua, taivuttelua. Lotto oli todella letkeä ja elastinen, kevyt ja ilmava, mielettömän kiva! Oikein oiva ensimmäinen ratsastus Saksassa siis! :)

Tämä paikka, jossa nyt olemme, on kyllä ihan mieletön!! 
Kaksi isoa tallia, kaksi maneesia, nurmikenttä, ulkokenttä, kävelytyskone jonka sisällä myös juoksutusympyrä, maastoja, upeita laitumia ja vaikka mitä! Kaikki nämä ovat siis aivan välittömässä läheisyydessä. :) 

Hauskaa täällä on se, että jokaisella hevosella on karsinasta ovi omaan ulkotarhaan. Miltei kaikilla tarhan ja karsinan välinen ovi on auki 24/7, eli hevoset voivat päättää itse, milloin haluavat ulkoilla. Jätin Lotollekin oven auki myös yöksi, se on niin mielissään, kun saa mennä ja tulla miten tahtoo. :)



Parin päivän päästä Lotto pääsee myös laiduntarhoihin tutustumaan. Täällä on kyllä kaikki, mikä tekee hevosen (ja ratsastajan!) onnelliseksi!


Tänään en tajunnut pitää puhelinta kunnolla esillä, joten kuvia ei juurikaan ole. Huomenna räpsin sitten tämänkin päivän edestä kuvia teille näytille!


24 kommenttia:

  1. Liityin vasta lukijaksi, ja täytyy kyllä sanoa, että sulla on tosi kiva blogi! Ja saksalaisilla tosiaan on kyllä puitteet kunnossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kiitos! Tervetuloa lukijaksi! :)
      On suurinosa onneksi tosi hyvä puitteisia, mutta tuli sitä matkan aikana nähtyä ihan kauheitakin paikkoja.. :/

      Poista
  2. Ihanaa että matka meni hyvin! Makean näköinen paikka, nauttikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, onneksi! :)
      Tää paikka on kyllä oikea unelma! :)

      Poista
  3. Mahtavaa! Tulisitko Suomessa käymään matkalaukun kanssa ja toisen vähän isomman? Mut pienempää ja oma suomenputte toisee xD ihan kateeks käy joten nauti meiän kaikkien kateellisten puolesta :D onnee ihan mielettömästi!! :D mahtava tilaisuus ja mahtava paikka ilmeisesti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo hyvä idea ;)) :D
      Voi kiitos, on kyllä upea paikka. :)

      Poista
  4. Täällä myöskin uusi lukija ilmoittautuu, jään mielenkiinnolla seuraamaan blogiasi jatkossa :) Tästä blogista on nyt jo tullut yksi suosikeistani! Mukavaa kesää ja tsemppiä jatkoon sinne Saksaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, tervetuloa lukijaksi! Tosi ihanaa, että tykkäät! :)

      Mukavaa kesää myös sinulle!

      Poista
  5. Oli tosi kiva lukea matkastanne, joten kiitos postauksista! Näyttää ihanalta paikalta, toivotan teille opettavaisia ja kivoja hetkiä siellä Saksan puolella! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, näitä oli kyllä tosi hauska kirjoittaa! :)
      Kiitos Mira! :)

      Poista
  6. On kyllä ihan mielettömän näköistä! Voi että ku vaan pääsisin käymään siellä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, sun on kyllä pakko tulla jossain välissä!!<3

      Poista
  7. Näitä postauksia on tosi kiva lukea!

    Hienolta näyttää paikat :)

    VastaaPoista
  8. Ah, kumpa itsekkin pääsisi joskus ulkomaille hevosen kanssa! Mutta paljon onnea teille, toivottavasti reissu on oikein opettava teille! Ja on kyllä kumma jos ei ole ;) Ihanaa kun voit kirjoitella postauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä sinäkin pääset! :)
      Kiitos oikein kovasti, tää on kyllä mahtavaa. :)

      Poista
  9. Ompa upean näköistä! Odotan niin kaikkia postauksia tuolta :) pakko liittyä lukijaksi :D

    VastaaPoista
  10. Ihanaa et ootte päässeet turvallisesti perille :) antoisia hetkiä! ♥ me täällä odotellaan postauksia ja oppeja sieltä ulkomailta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos Sanna! <3
      Kirjoitusintoa riittää, toivotaan että aikaakin, heh! ;)

      Poista
  11. Miten siis eksyit tuonne Mintun tallille? Eikö Minttu asukaan suomessa, kun sehän kävi valmentamassa sua? :)
    Miten pystyit jättää jaakon ja leevin kotiin? :D kuinka pitkään viihdyt saksassa?
    Varmasti jännää, toivotan onnea ja hyvää menestystä teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki vastaukset kysymyksiisi, olisi löytynyt edellisistä postauksista.. :)

      Kuitenkin, eli tulin tänne Mintulle töihin, koska minulle tarjoutui mahdollisuus ottaa työpaikka vastaan, joten tottakai tartuin mahdollisuuteen!
      Minttu on asunut täällä Saksassa koko ajan, on kulkenut siis Saksa-Suomi-Saksa väliä kerran kuussa, ja käynyt Rovaniemellä valmentamassa Saksasta asti. :)
      Olihan se aika kova paikka jättää koko elämä taakseen, eli siis läheiset, perhe, poikaystävä, eläimet yms. Mutta joskus on tehtävä raskaitakin päätöksiä unelmiensa eteen. Jaakko tukee mua tässä todella paljon, hän on myös useita kuukausia itse poissa Rovaniemeltä töiden merkeissä, eli minun lähtöni tuli ihan hyvään saumaan, kun ei muutenkaan oltaisi paljoa nähty. Leevi on hyvässä hoidossa kotona, joten sillä on kaikki hyvin, eli en kanna siitä turhaa huolta. :) Olen täällä Saksassa vähintään 4kk, tarkkaa aikaa ei vielä tiedetä, koska täältä lähden. Toki olen täällä niin pitkään, kuin minua tarvitaan.
      On kyllä jännää, ja tosi upeaa. Kiitos kovasti! :)

      Poista
  12. Voi että miten ihanan näköistä! :) Kiva että matka sujui hyvin, ja mukavaa että Lotto saa mennä itekseen ulos jos siltä tuntuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, täällä kaikessa on kyllä ajateltu hevosia. :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset