6. lokakuuta 2014

Paluu Saksan 1700-luvulle

Käytiin muutamisen viikkoa sitten Saksan Oberschleissheimissa, Jagd Kutschen Galassa. Oli kyllä aivan mahtava tapahtuma ja tuli samalla huomattua, miten erilainen historia täällä on verrattuna esim. Suomeen. Suomessa kun ei koskaan ole ollut vallassa olevaa kuningasta, toisinkuin täällä.

Paikka oli ihan mahtava ja tunnelma oli kuin suoraa 1700- luvulta. Aivan, kuin olisi astunut ajassa taaksepäin. :)
Nähtiin paljon hienoja näytöksiä joissa demonstroitiin mm. kahden ritarin keihästaisto, jahtiajo, lusitano katrilli, ja paljon muita näytöksiä. Paikka oli aivan valtava ja ihan mielettömän upea!

Postauksen kuvat: Annamiina Pulliainen



Tässä vielä pieni ja tiivistetty tietopaketti linnan historiasta:

Mies, nimeltä Max Emanuel toivoi tulevansa seuraavaksi hallitsijaksi 1700-luvulla, joten hän päätti rakennuttaa itsellensä linnan. Linnan rakennus aloitettiin heti 1700- luvulla ja linnan, sekä ympäristön suunnitteli arkkitehti Henrico Zuccalli.
Linnaa rakennettiin vuoteen 1704 asti, kunnes alkanut sota pakotti Max Emanuelin maanpakoon, joten luonnollisesti linnan rakentaminen keskeytettiin. Linnan rakentaminen jäi kesken siihen asti, kunnes Max Emanuel palasi maanpaosta vuonna 1715, jolloin rakentamisen pystyi aloittaa jälleen uudestaan.

Harmillisesti kuitenkin maan taloudellinen tilanne sillä hetkellä rajoittivat rakennustyötä, joten suunnittelussa täytyi tehdä muutoksia ja tehdä rakennuksesta yksinkertaisempi, kuin oli suunniteltu.
Kuitenkin, vaikka unelma valtaistuimesta oli haihtunut ja rahaa rakennuksen toteuttamiseen oli enää vähän, ei linnasta silti puuttunut loistoa.
(Tämän linkin takaa löytyy kuvia linnasta myös sisältä)

Max Emanuel kuoli vuonna 1726, eikä palatsi ollut silloin vielä täysin valmis. Max Emanuelin kuoltua, hänen poikansa jatkoi hänen työtään linnan valmistumiseen asti.

Max Emanuel oli suuri taiteen keräilijä. Hänellä oli suuri intohimo kerätä maalauksia. Max Emanuelin suvun jälkeen linna jossain vaiheessa siirtyi Bayernin kunnan omistukseen 1800 lukua lähestyttyessä. Sittemmin linnaa on pidetty turistinähtävyytenä, sekä siellä järjestetään joka vuosi kyseiset Jagd Kutchen Galat, joissa itse olimme paikan päällä. Nykyään linnassa on myös nähtävillä erittäin suosittu galleria, jossa on Max Emanuelin keräämää taidetta, sekä kunnan täydentämää taidetta huoneistoissa ja linnan käytävillä. Itse linna, ja sen tilukset ovat erittäin suosittuja nähtävyyksiä.





Kanaalin päädyssä "jahtihuvila"
Lusitano katrillia:











Mielettömän hienoja astusteita ritareille ja kuninkaallisille:









Valjakkoja:









Jahtiajoa:
(Nämä kaikki koirat olivat muuten aivan irti. Siellä tyypit laukkailivat useita kilometrejä täyttä laukkaa isolla sakilla. Varmasti aika huikeaa. :)


Mukana hurjassa laukassa myös perheen pienimmäiset. :)

Ja paljon muuta!



Olisi kyllä ihanaa joskus päästä käymään tuolla toistekin. Kaikki oli niin isoa ja hienoa, että ihan henki salpautui. Todella paljon oli suunniteltu niin viimeisen päälle tarkasti ja "rahaa säästelemättä". Paikka oli myös niin iso, ettei ihan joka paikassa ehditty edes käydä. Tontilla sijaitsee siis kaksi linnaa (uusi ja vanha), jahtihuvila, työväen rakennukset, todella valtava puistoalue, vallihaudat, yms! Eli katseltavaa riitti! Ihanaa, että ehdittiin töiden lomassa käydä katsomassa myös paikallisia nähtävyyksiä. :)

Tykkäsitkö? :)
Onko joku lukijoista käynyt Oberschleissheimin linnassa?

9 kommenttia:

  1. Wau mikä paikka ja upeita ratsuja :3 Tonne olis mahtavaa päästä :D

    VastaaPoista
  2. Tuonne olisi joskus kiva päästä :D en edes tiennyt tälläisiä järjestettävän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä ihana tapahtuma, suosittelen käymään jos vaan teillä on joskus mahdollista. :)

      Poista
  3. Huikeita kuvia, näyttää hienolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ikimuistoinen tilaisuus osua paikalle juuri tuolloin! :)

      Poista
  4. Ihanaa, aivan kuin jostain vanhemmasta elokuvasta! Upeeta, että vieläkin kunnioitetaan perinteitä järjestämällä tämänkaltaisia tapahtumia :)

    VastaaPoista
  5. Voi awwww noita pikkuisia poniensa selässä! :"3 mahtavia kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat vielä söötimpiä poneinensa livenä :*3

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset