7. heinäkuuta 2014

Unelmat toteutuu


Ajatus ei luista tällä hetkellä ihan toivotulla tavalla - olen aivan liian innoissani nyt. Toivottavasti tekstistä ei tule aivan kauheaa aivopierua - jos tulee, antakaa armoa! ;)

Aloitetaan alkuun ihan meidän treenikuulumisilla. 
Lauantaina ja sunnuntaina meillä oli taas Minttu Pulliaisen kouluvalmennukset Loton kanssa. Lauantai meni hieman hakiessa, hevonen tuppasi heittäytymään hieman hankalaksi paikoitellen ja jouduttiin sitä aika ronskisti korjaamaan. Sunnuntaina meno oli aivan, kuin toiselta planeetalta ja hevonen oli aivan uskomaton! Uusia niksejä opin taas hurjasti ja muutenkin Mintun valmennukset ovat todella antoisia joka kerta!


Kuvat ottanut siskoni, Minna Patonen. Kiitos Minna. <3
Sunnuntaina kiinnitettiin huomiota perusvasteisiin ja tehtiin paljon, paljon, paljon siirtymisiä käynnissä, ravissa ja laukassa. Lopuksi tehtiin todella intensiivisesti töitä laukanvaihdoilla käynnin kautta, ja tehtiin niitä ympäri hallia niin, että väliin otettiin vain kolmisen askelta käyntiä, kunnes nostettiin taas laukka. Eli vasen laukka - kolme askelta käyntiä - oikea laukka - kolme askelta käyntiä - vasen laukka jnejne. Lotto pääsi aika hyvin töihin siis, ja kokosi aivan mielettömän hyvin. Laukat nousi tosi kivasti ylämäkeen ja siirtymiset olivat pehmeitä, hevonen kevyt ja hyvin avuilla, jes!

Tänään jatkoin itsenäisesti samalla kaavalla, kuin mitä tehtiin sunnuntaina valmennuksessa, ja heppa oli aika jees!

Lotto pesulla
Sitten päästääkin itse asiaan, eli tässä tiputetaan pommi;

Olen pimittänyt tätä tietoa kaikilta jo muutamisen viikkoa. On tehnyt hurjasti mieli kertoa kaikille, mutta olen itsepintaisesti pidättäytynyt kertomisessa. Olen halunnut, että asiat ovat 100% varmoja, ennenkuin niistä uskaltaa puhua.
Nyt olen saanut kaikki juoksevat asiat hoidettua täällä, ja voin sanoa, että on ollut todella uuvuttavaa soitella ja juoksennella paikasta toiseen hoidellen miljoonaa eri asiaa. Onneksi tänään sain kaikki asiat vihdoin päätökseen ja sain varmistuksen asiasta.

Eli nyt torstaina, aloitetaan Loton kanssa elämämme isoin ja pisin matka "kohti tuntematonta" ja heitetään hyvästit Rovaniemelle, ja samalla koko Suomelle!
Muutamisen viikkoa sitten, sain aivan mielettömän tilaisuuden, josta en voinut kieltäytyä. Sain loistavan mahdollisuuden kehittää itseäni ratsastajana (ratsastusuralleni tämä on suuri käännekohta!!), ja saada rahassa mitattavaa kokemusta.
Minut palkattiin töihin, Minttu Pulliaisen talliin Saksaan ratsuttajaksi!!
Teen siis Saksassa töitä ratsuttajana (teen ratsastuksen ohella myös tallitöitä) ja pääsen treenaamaan Loton kanssa päivittäin. Näillä näkymin viivymme Loton kanssa Saksassa vähintään neljä kuukautta. Suomeen paluu päivää ei olla lyöty lukkoon, joten voi olla, että olemme pidempäänkin.
SRL myönsi minulle myös kansallisen kilpailuluvan Saksaan, joten kilpailemaankin päästään!
Saksan kilpakentät, täältä tullaan!!

Koko asia on tällä hetkellä aivan uskomaton, enkä voi vieläkään uskoa todeksi, että tämä tapahtuu juuri minun kohdalleni. Pääsen toteuttamaan minun suurinta unelmaani, josta olen tähän päivään asti vain haaveillut!!


Lähtöpäivä on siis nyt torstaina aikaisin aamulla - lähdemme Loton kanssa täältä Rovaniemeltä omalla kyydillä ensin Ypäjälle asti. (Matkaa 800km) Majoitumme Ypäjällä Rantasen talliin torstai-perjantai väliseksi yöksi ja perjantaina hoidamme TRACES-todistukset kuntoon eläinlääkärin kanssa. Lauantaina aamulla, matka jatkuu Ypäjältä rekalla Helsinkiin ja siitä laivalla Pohjois-Saksaan, jossa vietämme sunnuntaipäivän lepäillen. Sunnuntaina jatkamme vielä matkaa rekalla ihan Etelä-Saksaan Müncheniin, jossa oletetusti olemme perillä maanantaina. Niiiiin jännittävää!!

Pitkä ja varmasti todella raskas matka on tiedossa, mutta en voisi olla tällä hetkellä onnellisempi. Joskus täytyy tehdä radikaaleja päätöksiä, ottaa jopa riskejä unelmiensa ja tavoitteidensa eteen. Jos en ottaisi tätä tilaisuutta vastaan, katuisin sitä varmasti koko loppu elämäni! Tällaisia tilaisuuksia kun ei satele ihan joka kolosta.

Olen tänään ollut lievästi sekaisin innostuksesta, ihme kyllä pystyin aika hyvin keskittymään ratsastukseen - epäilin, ettei siitä tulisi mitään, mutta ihme tapahtui, heh!
Huomenna alkaa pakkausrumba, minulla on jopa 2 päivää ruhtinaallisesti aikaa pakata - lähtöpäivä kun varmistui vasta tänään, joten en uskaltanut aikaisemmin alkaa pakkaamaan. Muutenkin olen tosi huono pakkaaja, haluaisin viedä koko elämäni mukanani, joten ihan hyvä ettei ole liikaa aikaa miettiä, mitä laukkuun laittaa.. :P

Siinä se laukku odottaa pakkaajaansa
Loton liikutuksen kannalta otetaan nyt huominen ja ylihuominen oikein kevyesti vain kevennellen kentällä. Muutenkin olen tiputtanut Loton rehumäärän kohta jo kokonaan pois ennen matkaa niin, että matkan aikana ja lähtöpäivänä heppa syö ainoastaan viherpellettiä, pellavaista ja heinää. Rehun poisjättämisellä minimoidaan ähkyriski matkan aikana. Saksaan päästyämme pikkuhiljaa nostellaan rehumäärät takaisin normaaliksi, kunnes heppa on toipunut matkan aiheuttamasta rasituksesta. :)

En voi muuta enää sanoa, kuin että olen niin onnekas, siis tää on jotain aivan uskomatonta!! En malta odottaa ,että päästään aloittamaan matka kohti Saksaa!!
Kiitos kaikille läheisille ja ystäville tuesta ja avusta, jotta pääsen toteuttamaan unelmaani! <3

64 kommenttia:

 1. Vautsi miten hienoa! Onnea matkaan :)

  VastaaPoista
 2. Vau, Onnea upeasta mahdollisuudesta! Ulkomailla silmät avautuu aika eri tavalla tähän hommaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi! Niinpä, on se varmasti aivan eri maailma, jos vertaa Suomeen... :)

   Poista
 3. Mahtavaa, hienoa! Paljon onnea unelmien toteutumisesta, olet sen ansainnut! :)

  VastaaPoista
 4. Wauuu! Superjuttu, onnittelut. Innolla odotan kuulumisia sieltäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa, ja aivan varmasti tulen kirjoittelemaan aina kun ennätän!
   Jaakko lahjoittaa mulle sen läppärin matkalle. ;)

   Poista
 5. Vautsi tuollaisia tilaisuuksia ei kyllä usein tule!! Mites sun oppisopimuksen käy? Ja kirjoitathan vielä tänne teidän kuulumisia että et huku sinne maailmalle ;)? Mutta paljon onnea matkaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, im so happyyyy!
   Oppisopimus jatkuu Saksassa ja kirjoittelen tietysti. ;)
   Kiitos Miina. <3

   Poista
 6. Upeaa! Onnea ja tsemppiä matkallesi! :)

  VastaaPoista
 7. Onnea matkaan! oon tosi ilone sun puolesta :)

  VastaaPoista
 8. Wau! Ihan mahtava juttu!! Itse olisin kyllä kans niin ikionnellinen jos saisi tuollaisen mahdollisuuden..:)

  VastaaPoista
 9. Voi että, ihan mahtavaa! Olen niiiiiin onnellinen sun puolesta! :)

  VastaaPoista
 10. Ihan mielettömän hieno juttu! Ota kaikki irti reissusta ja raportoi meille tännekin sieltä kuulumisia niin usein kun vain pystyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, en voi käsittää!
   Joo todellakin, ja pyrin kirjoittamaan niin paljon kuin ehdin! :)

   Poista
 11. Mieletön tilaisuus, onnea!! Toivottavasti jatkat yhtä ahkeraa bloggausta odotan innolla kuulumisia "ison maailman" heppahommista :) Tsemppiä matkaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!
   Joo, yritän päivitellä niin usein kuin mahdollista! :)
   Aivan ihanaa, että mulla on näin innokkaita lukijoita! <3

   Poista
 12. Paljon onnea noin hienosta mahdollisuudesta! Ja hienoa, että uskalsit tarttua tilaisuuteen.
  Olen uusi lukija ja löysin sinut Hippolan kautta. Oli pakko lukea Loton tulemisesta (vähän taaempaa) kaikki postaukset läpi, että tietää missä mennään. Siinä riitti lukemista muutamaksi päiväksi :D
  Olet todella hyvä ja mielenkiintoisesti kirjoittava blogaaja. Innolla odotan lisää kuulumisia. Ja nyt vielä mielenkiintoisempaa kuulla kuulumisia maailmalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että miten ihanasti sanottu, kiitos tästä ja oikein paljon tervetuloa lukijaksi!
   Heh, olitpa ahkera, miten jaksoitkin lukea kaikki! x)
   Kiitos ihanasta kommentista - piristit mun päivää entisestään. <3

   Poista
 13. Upee juttu!! Toivottavasti matkaa sujuu hyvin! Ihanaa että pääset lähtemään ja saat treenata päivittäin ammattilaisten kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, joo minäkin toivon että matka menee hyvin, tulee olemaan tosi rankka hevoselle!
   Sanoppa muuta, ihan mieletön tilaisuus päästä kunnolla treenaamaan ja kehittymään! :)

   Poista
 14. Siis eikä miten mahtavaa!! Onnea ihan hirveesti upeasta mahdollisuudesta, teille tulee Loton kanssa varmasti ihan mahti reissu! :-) <3 Innolla odottelen kuulumisia sieltäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei voi uskoa todeksi ennenkuin ollaan oikeasti matkalla!
   Saadaan varmasti ihan mielettömästi lisää oppia ja kehitytään paljon tänä aikana. :)
   Ihanaa, että olet innolla mukana hengessä! <3

   Poista
 15. Onnea Sanna! Olen seurannut blogiasi melkeen alusta asti ja pidän tavastasi kertoa teidän elämää. Joka päivä pitää vähintään kerran käydä kurkkaamassa joko olisit kirjoittanut uusia kuulumisia :) odotan innolla kuulla saksan terveisiä ja varsinkin kuvia sieltä! Älä unohda meitä lukioita <3 t. Rollotyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mielettömän paljon kiitoksia, ihanaa että olet viihtynyt alusta asti mukana! :)
   En varmasti unohda! <3

   Poista
 16. Onnea :). Hieno juttu.

  VastaaPoista
 17. Wau! Todella upea tilaisuus sulle :) onnea matkaan, kuulumisia odotellessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kiitos! :)
   Jos mulla onnistuu, niin yritän päivitellä jopa matkalta. :)

   Poista
 18. Siis aivan mahdottoman upee tarjous!! Mut sä oot ansainnu sen! Onnea!!

  VastaaPoista
 19. Oho, tosi hyvä juttu! Onnea! Ei ihan jokanen saa samanlaista tilaisuutta :) Toivottavasti kaikki menee hyvin ja pääsette ehjinä perille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niinpä, ihan mahtavaa. :)
   Pidetään peukkuja matkalle, että kaikki menee hyvin. Onneksi Lotto on hyvä matkustamaan. :)

   Poista
 20. Ihan huippua!! Toivottavasti kaikki menee hyvin, olet todellakin ansainnut ton! Sen verran kysyn että missä Lotto on laivan ajan? Onnea todella paljon :) ❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kiitos ihanista sanoista! <3
   Me mennään ypäjältä etelä-saksaan samalla rekalla koko matka, eli on rekassa myös laivamatkan. Onneksi on hyvät puitteet rekassa (ilmastointi, vesiautomaatit yms) kun matkataan ihan ammattilaisten kyytillä. :)

   Poista
 21. Jes, upeeta! Muista nauttia matkasta täysillä, vaikka välillä voi tuntua rankalta. Huisin mageeta, että saat tällaisen tilaisuuden! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihan huikeaa!
   Tehdään töitä niska limassa, mutta varmasti tulee olemaan upea kokemus!
   Niinpä, kiitos Aada! :)

   Poista
 22. Mahtavaa!!!! Miljoonasti onnea! Ikävä meillä tuntilaisilla tietysti tulee, mutta aivan loistava tilaisuus sinulle :)

  VastaaPoista
 23. Vau mieletöntä!!! Kunpa itsellekkin tulisi tuollainen mahdollisuus! Tämä muistuttaa Merja Jalon kirjaa jossa päähenkilö kaipaa sponsoria ja yllättäen saakin sellaisen sekä hän pääsee saksaan ratsastamaan upeilla hevosilla :D mielettömän paljon onnea sulle!! Minttu on osittain tuttu minullekin. Onkohan hänellä vielä Venla? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, aivan ihmeellistä.
   Eikä, niin muistuttaakin!! Merja Jalon kirjat on ihan huippuja! :D
   Kiitos paljon sulle! <3 On Mintulla vielä Venla. :)

   Poista
 24. voi vitsit mikä tilaisuuus!! mutta oot sä sen kyllä ansainnukki, pidähän hauskaa :--)

  VastaaPoista
 25. Vau, ihan mahtava kuulla! Ottakaa Loton kanssa reissusta kaikki irti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, huikeaa että lähdetään jo ylihuomenna!
   Joo otetaan varmasti. ;)

   Poista
 26. Onnee Sanna! Olet kyllä ansainnut tuon! :)

  VastaaPoista
 27. Upeeta! Tosi hienoa, että uskallat lähteä! Itsellänikin on vielä haaveissa, mutta saas nähdä :) Muista kirjoitella aika-ajoin kuulumisia sieltä Saksasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, joo ei tarvinut kahtaa kertaa miettiä, että lähdenkö. ;)
   Muistan, ja päivittelen mahdollisimman usein! :)

   Poista
 28. Onnea matkaan pikkunen sisko <3

  VastaaPoista
 29. Onnea matkaan, Sanna ja lotto ja kiitos mukavista tunneista! :) Viettäkää ainutlaatuisia hetkiä! Mielenkiinnolla odotan Saksan kuulumisia.

  t. vakituntilainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ja ihanaa että tykkäsit tunneista! :)
   Toivottavasti pääsen päivittelemään kuulumisia pian Saksaan päästyämme. Ensin pitää hankkia se netti. ;)

   Poista
 30. Ihan mieletöntä! Onnea!! Ihanaa että uskalsit tarttua tilaisuuteen.

  Saako toivoa postausta? Haluaisin kuulla Loton normaalista ruokinnasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, on kyllä tosi upeeta, kiitos! :)
   Postaustoiveita on aina mukava saada, voin toteuttaa tämän sitten kun Lotto on normaalilla ruokinnalla Saksassa! :)

   Poista
  2. Kiitti, jään kovasti odottamaan =)

   Poista
 31. Semmonen ois mahtava että tekisit vaikka kolmiosaisen "Sannan ja Loton matka Saksaan" sit kertoisit päivistä että mitä teitte yms koska täällä Suomessa monikaan harrastelija tai huipulle tulevaisuudessa tähtäävä ei tiedä mitä matkojen aikoina tehdään ja näin. Uskon että moni olisi kiinnostunut. Ja tavaroita joita täytyy muistaa ottaa mukaan ja näin pois päin.

  Onnea vielä! Minttu anto hienon mahdollisuuden sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo olikin jo suunnitteilla. Aion siis postailla päivittäin, jos netti toimii! :)
   Kiitos paljon! :)

   Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset