15. syyskuuta 2014

Elämää vain

Vihdoin ja viimein tää netti taas toimii sen verran, että saa kuulumisia kirjoitettua. 
Netti toimi tosiaan kolmisen viikkoa miltei moitteettomasti, tosin hitaasti, mutta toimi kuitenkin! Nyt netti toimii olemattomasti, toisinaan lähes olemattomasti. Ongelma on, että meidän netti on jaettu eri taloudesta, ja tätä samaa nettiä käyttää siis yhteensä 3 taloutta yhtäaikaisesti. Siinä siis yksi syy, miksi meidän netti ei toimi aina ihan oletetusti... Tämä hieman omituinen nettijärjestely on siis täällä ainoa mahdollisuus saada edes olematonkin netti käytettäväksi - kaikki muut olemme jo yrittäneet mm. prepaid nettitikku yms. ei toimineet..

Nyt netin sallimissa rajoissa, koitan saada kuulumisia ilmoille. Tälläkin hetkellä blogger herjaa netin toimimattomuudesta, saa nähdä mitä tästä tulee - peukut pystyyn! (postauksen julkaisuun, aikaa meni parisen päivää tämän netin kanssa...-.-)

Aamuista tunnelmaa: Hevoset sumuiselle laitumelle
(Kuvan ottanut Annamiina Pulliainen)
Treenit ja työt sujuvat hyvin. Olen päässyt Venlan kanssa treenaamaan valmennuksissa jo piruetteja, piaffia, passagea ja vaihtoja. Venlan ratsastaminen on ollut itselleni hankalaa aluksi, mutta todella antoisaa. Jokaisen valmennuksen jälkeen on aina hieman helpompaa ensi kerralla. Se kun ei anna mitään ilmaiseksi - joutuu siis ihan oikeasti ratsastamaan oikein! Sitten kun saat palaset loksahtamaan kohdalleen, on fiilis jotain niin upeaa!

Annelin kanssa olen myös saanut useita isoja ahaa-elämyksiä. Valmennuksissa olen päässyt kokemaan myös ihan uusia puolia Annelista - hyvä ettei leuka tipahda pois, kun sen verran mageita pätkiä väläytellyt! Treenataan vaihtoja, hieman myös sarjavaihtoja jo, piruettilaukkaa, ollaan myös alettu piruettilaukassa jo kääntämään ajatusta hieman kohti piruettia, sulkuja, avoja, ja paljon teknisempiä harjoitteita alkuaikoihin verrattuna. On todella ihanaa, että Anneli on mulla ns. "vakkari hevosena" sen ratsastaminen on todella opettavaista, ja ihanaa. Tämän tamman kanssa synkkaa. :)

Annelin kuvat ottanut Annamiina Pulliainen

Loton kuulumisista sen verran - jotkut teistä olivatkin jo hoksanneet, että Lotto on tällä hetkellä myynnissä. Laitoimme Mintun kanssa, yhteisestä päätöksestä Loton markkinoille muutama päivä sitten.
Lotto ei tällä hetkellä, tähän tilanteeseen ole minulle ehkä se sopivin hevonen. Olemme Mintun kanssa miettineet, että vähän pienempi ja tyypiltään kevyempi hevonen voisi olla minulle hyvä.
Nyt kun olen itse päässyt enemmän ratsastamaan erityyppisiä hevosia, niin olen huomannut, että toisenlaisten hevosten kanssa, minulla on itselläni helpompaa. Esim. Anneli, joka on suhteellisen herkkä ja sähäkkä (Lottokin on, mutta eri tavalla) passaa minulle ratsastajana hyvin. Jotain sen tyyppistä voisin jossain vaiheessa olla enempi vailla.

Ammattilaisenahan toki pitää olla valmis ja pitää pystyä ratsastamaan kaikenlaiset hevoset, mutta oman hevosen kohdalla saa ja pitää valita se itselleen sopivin hevostyyppi.

Nyt aika näyttää, miten käy - tuleeko Lotto myytyä, vai jääkö se taloon, tällä hetkellä se on kuitenkin myynnissä.


Minttu ratsastaa Lottoa nyt mahdolliseen myyntiin asti treenaten vaativan asioita varmemmiksi.
Toisinaan minulla on aikaa hetken verran katsoa Mintun ratsastusta Lotolla, ja silloin tällöin huomaan ajattelevani: "Wau, onko tuo tosiaan minun hevoseni."
Olen siis päässyt näkemään tuloksia, joita Lotolle paremmin sopiva ratsastaja pystyy sen kanssa tekemään.

Mintun ratsastus on tuonut Lottoon paljon hyvää, mm. estekuolain, sekä maastokuolain (pelham) vaihtui ihan perus kolmipalaan.

Lopuksi vihdoin ja viimein hieman videota minusta ja Annelista jokin aika takaperin! 
(Myös suomenhevosista on lisätty myyntivideot Mintun kotisivuille)


Tällaisia kuulumisia siis tällä erää. Muistakaahan laitella omia ajatuksia tai kenties kysymyksiä. Kommentit ovat aina toivottuja, ja niitä aina mukava saada! :)

Ensi postauksessa sitten pääsettekin "eläytymään Saksalaiselle, 1700- luvulle", kuvien muodossa.  :)

19 kommenttia:

  1. Voi harmi, että Lotto on myynnissä(salaa toivon ettei se kuitenkaan lähde :D) Mahtava postaus kuitenkin taas ja upeita kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, aika näyttää. :)
      Kiitos paljon, sun positiivisia kommentteja on aina ilo lukea! :)

      Poista
  2. Jee, ihanaa että pääsit kirjoittelemaan kuulumisia! Olen itsekin aiemmista postauksista vähän arvaillut, että Lotto olisi menossa myyntiin, varmasti vaikea päätös, mutta toivotaan, että heppa löytää hyvän kodin ja sinä paremmin sopivan hevosen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustavasta kommentista! Onhan päätös luopua aina vaikea, mutta tätä päätöstä on mietitty jo puolisen vuotta, sikäli ehkä helpompi sulattaa. :)

      Poista
  3. Kivaa oli taas kuulla miten menee! :) Hevosten kanssa ei tosiaan aina voi tehdä päätöksiä pelkästään tunteiden pohjalta, vaikka kuinka olisi kiintynyt omaan hevoseen. Eli varmasti fiksu ratkaisu teiltä. Tsemppiä ja toivottavasti Lotto löytäisi uuden yhtä hyvän kodin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla! Totta, joskus on vain osattava luopua.
      Kiitos, minäkin toivon! :)

      Poista
  4. Hitsi ku ihana toi blondi suokki Vilhelmi!! :D

    -Nea

    P.S. Mukava lukea pitkästä aikaa kuulumisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Wilhelmi on kyllä kiva. :)
      Mukava kuulla! :)

      Poista
  5. Tää ei nyt oo tarkotettu pahalla, mutta mua häiritsee miten sijoitat pilkut lauseisiin tosi väärään paikkaan (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tiedän.. Yritän parantaa tapani. Tuo pilkun paikka on vaan itellä parempi tapa selkeyttää tekstiä. Tai jotain sen tapaista.. Ei varmaan tosin helpota lukijoita, haha! :P

      Poista
  6. Höh. Minusta sulla on ollut blogin välityksellä kiva ja hyvä suhde hevoseesi. Ihmettelin, että onpa ihana poikkeus muiden osaavampien ratsastajien seassa. Oli tosi ikävä huomata, että se kaikki on ollut vain lumetta. Hevonen on näköjään sinullekin urheiluväline, jonka voi aina vaihtaa uuteen kun vanha kyllästyttää tai homma ei etene. Harmi.

    VastaaPoista
  7. Harmi, että tekstini on mahdollista ymmärtää väärin. Tottakai minulla on hyvä suhde hevoseeni ja se on minulle tärkeä. Kuitenkin mulla on tavoitteet itselläni aika korkealla ja jos haluaa oikeasti kehittyä, on oltava oikea hevonen. Onko se sitten reilua hevosta kohtaan, että ratsastaja ei ole sille ehkä se sopivin vaihtoehto ja sitä pidetään vain sen takia, ettei voida luopua, koska muuten hevonen olisi vain käyttöväline.
    Kilpaurheilussa valitettavasti hevosella on suuri merkitys. Ei sitä olympialaisissakaan ratsasteta hevosilla, jotka eivät sovi ratsastajilleen. :)
    Tämä tilanne on ajateltu molempien osapuolien parhaaksi. Lotollakin on mahdollisuus löytää oikea ihminen, jonka kanssa pääsee käyttämään kaiken mahdollisen kapasiteettinsa. Missään nimessä ei kyllästytä tai homma ei etene, kyllä etenee, muttei halutulla tavalla. Jossain vaiheessa pitää osata päästää irti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oet tosi hyvä ratsastaan! Ja varsinkin opettamaan! Oon oppinu sun tunneilta tosi paljon laukannostoja ja valmistelemaan ennekuin teen... Ja kaikkissa esteissäkin on mennyt paremmin kuin ennen sinun tuntisi avulla olet antanu mahtavia vinkkejä ja olen käyttänyt todellakin niitä! ;)
      Jos joku haluaa käydä vilkaisemassa niin minun blogini on: jennanhevoselamaa.blogspot.com =)

      Poista
    2. Oet tosi hyvä ratsastaan! Ja varsinkin opettamaan! Oon oppinu sun tunneilta tosi paljon laukannostoja ja valmistelemaan ennekuin teen... Ja kaikkissa esteissäkin on mennyt paremmin kuin ennen sinun tuntisi avulla olet antanu mahtavia vinkkejä ja olen käyttänyt todellakin niitä! ;)
      Jos joku haluaa käydä vilkaisemassa niin minun blogini on: jennanhevoselamaa.blogspot.com =)

      Poista
    3. Voi ihana Jenna, kiitos. Tosi mukavaa, että olet ottanut opit vastaan noin hyvin. :)

      Poista
  8. Minkälaiselle ratsastajalle ja minkälaiseen käyttöön Lotto sinun mielestäsi sopisi? :) Harmi, että joudut luopumaan niin upeasta hevosesta, mutta ymmärrän kyllä tilanteesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se sopisi paremmin vähän isokokoisemmalle/pidemmälle ratsastajalle, kuin minä, jolla olisi enemmän jalkaa ja tukea tarjota. Kilpaurheiluun oikein sopiva hevonen. :)
      Kiitos ymmärryksestä.

      Poista
  9. HArmi kyllä, vaikka ymmärtäähän sen jos pääsee ratsastamaan helpommalla ja valmiimmalla hevosella, nälkä kasvaa syödessä. Mutta mielestäni Lotto näyttää laadukkaammalta kuin anneli, sitä täytyy vaan rakentaa. Sehän on vielä nuori hevonen. Toivottavasti löydät itsellesi sopivamman hevosen :) Meinaatko tämän ostaa, jos saat Loton myytyä?

    VastaaPoista
  10. Olet ymmärtänyt väärin. Tämä päätös ei suinkaan ole syntynyt Saksassa oli aikana, vaan päätöstä on tehty yli puolisen vuotta. Eli vaikka olenkin nyt päässyt valmentautumaan osaavemmilla hevosilla, ei se ole vaikuttanut päätökseen.
    Jos Lotto sopisi minulle paremmin, en edes harkitsisi sen myymistä. Kyllä, Lottoa on rakennettu ja rakennetaan edelleen, se on laadukas hevonen joka pääsee kyvyillään varmasti pitkällekin, mutta se, että se ei sovi minulle, on ikävä tosi asia.. Uskokaa pois, päätöstä eii ole ollut helppo toteuttaa..

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset