3. joulukuuta 2014

Nopeasti turhan paljon asiaa

Nyt taas nopeasti pikaisia kuulumisia.

Taas on aika mennyt liian nopeasti ja paljon on ehtinyt tapahtua - ehkä jopa ihan liiankin paljon näin lyhyen ajan sisään! Meillä taas yllätysyllätys netti lakkasi toimimasta muutama viikko sitten (myös tallilla!). Tästä syystä postaustaukoa on taas kertynyt luvattoman paljon.. Huono karma kenties?

Annelin kanssa päästiin treeneissä jo tekemään ensimmäisiä puolipiruetteja, sekä tehtiin ihan täyspiruetitkin myös! Täyspiruetit olivat vielä hieman laajahkoja, mutta oikea idea alkoi löytyä!
Annelin kanssa miltei 5kk antoisat treenit päättyivät Annelin lähdettyä uuteen kotiin. Olen tosi kiitollinen kaikesta tästä ajasta, mitä sain tätä hevosta ratsastaa. Upea tamma, jos aika olisi ollut otollinen, olisin varmasti vienyt tämän tamman mukanani. :)
Myös Venlan kanssa pääsin treenaamaan passagea ja täyspiruetteja. Venla on kyllä ihan super opetusmestari - jo ajateltaessa piruettia, tämä hevonen tietää täysin mitä tuleman pitää. Kuten sanoen: "Jaahas, nyt tehdään siis piruetti - selvä homma!"

Ehdittiin Mintun kanssa myös käydä katsomassa paikallisia kansainvälisiä kilpailuita nimeltä Munich Indoors. Iso tapahtuma kyseessä, jossa oli mm. DKB-riders tourin viimeinen osakilpailu. Päästiin todistamaan huikeaa voitto uusintaa John Whitakerin ratsastamana 165cm korkeudella. Kyllä se tuo mies vaan osaa hommansa, ihan mieletöntä!
Osakilpailuiden päätteeksi, palkittiin vielä huikealla serenadilla koko vuoden DKB-riders tourin paras ratsukko. Ei glamouria ja välkettä puuttunut tästäkään tilaisuudesta. Kolme osakilpailuiden parasta palkittiin upouusilla autoilla, joilla he sitten päättivät vetää rallia areenaa ympäri. :D
Esteosuuden jälkeen jäätiin katsomaan vielä kouluratsastuksen Grand Prix-special.


Munich Indoorsin jälkeen oli vuorossa Saksalaiset oripäivät, jossa käytettiin Mintun 2,5vuotiasta Hannover-oria. Ensimmäistä kertaa pääsin siis kokemaan myös oripäivien tunnelmaa. :)

Ei mennyt montaa päivää Annelin lähdön jälkeen, kun tapahtui taas lisää. Myin Loton 26.11.2014.
Loton osti ammattiesteratsastaja, joka on kilpaillut 130cm luokissa. Eli oikein arvoisensa kodin löysi, jossa pääsee toteuttamaan sitä mitä eniten rakastaa, eli hyppäämistä. Lotto on oikein oiva kouluhevonen, mutta sen sydän on aina ollut esteillä. Esteet on se tämän hevosen juttu ja siihen sillä onkin valtavasti kapasiteettia. Surkuhan tässä tulee, kun joutuu rakkaasta hevosestaan eroamaan, mutta olen silti todella onnellinen Loton puolesta. Parempaa kotia en olisi hälle voinut tässä tilanteessa edes ajatella. Lotto kaipaa paljon tekemistä, maastoilua, vaihtelua ja tämä kaikki on hänelle mahdollista myös uudessa kodissa. Pääsee tekemään molempia lajeja, esteet ensisijaisessa osassa. :)

Kiitos <3
Kauppakirjojen allekirjoitusten jälkeen päätettiin vielä uuden omistajan kanssa, että ratsastan Lottoa omaan kotiinpaluuseen asti. Nyt on varattuna lennot torstaille eli huomiselle (!) joten Loton kanssa on ollut vajaa viikko aikaa sanoa hyvästejä. Lotto jää asustamaan samalle tallille missä on tälläkin hetkellä. Loton uudella omistajalla on kaksi muutakin hevosta, jotka asuvat tässä tallissa myös. Mukavaa, että sain rauhassa viettää viimeiset päivät Loton kanssa tutussa ympäristössä rennosti työskennellen esteiden ja kouluratsastuksen parissa.

Lotto on kehittynyt esteillä kovasti Saksassa olo aikana. Vaihtaa laukat hyvin sujuvasti esteiden päällä, ratsastettavuus esteillä on parantunut huomattavasti, kun hevonenkin on tajunnut ettei ihan jokaista tikkua tarvi hypätä yli metrin korkeudella. ;) Loton myynnin jälkeen mentiin vielä Loton kanssa Mintun estevalmennukseen ja Lotto oli aivan super hyvä! Vielä yhdet estevalmennukset ehditään käydä, ennenkuin kotiinpaluuni koittaa.

Kaikenkaikkiaan hyvillä mielillä ollaan - vielä - ja olen iloinen tästä päätöksestä. Koko päätös on tehty hevosta ajatellen - nyt sillä on mahdollisuus kehittyä esteratsuna oikean ratsastajan puitteissa niin pitkälle, kuin kapasiteetti riittää (ja sitähän riittää!).


<3
Kauppakirjojen allekirjoituksen jälkeen mulla on ollut tosi tyhjä olo. Ihan ymmärrettävääkin tässä tilanteessa. Mieletön ikävä tulee mun hurmuripoikaa, mutta samalla mieltä lämmittää ajatus siitä, että se on nyt hyvässä kodissa ja oikeissa käsissä. Nyt sitten palataan kotiin ilman hevosta, elellään hetki hevosetonta elämää ratsastellen muita hevosia ja sitten pikkuhiljaa alkaa rauhassa ja hartaasti etsimään uutta kilpakumppania. Päätin, että annan aikaa etsinnöille - etsin niin pitkään, että löydän oikean, minulle täysin sopivan hevosen. On toisaalta mukavaa ajatella, että kaikki ne sataset mitä hevosen ylläpitoon menee kuukaudessa, on nyt säästettävissä uutta hevosta varten. :)

Huomenna sanotaan hyvästit Saksalle, Lotolle ja kaikille uusille ystävilleni haikein mielin. Toisaalta on ihanaa palata taas kotiin miltei puolen vuoden jälkeen. :)

13 kommenttia:

  1. Aivan mahtava teksti! Ikävää että jouduit luopumaan hevosystävästäsi mutta hyvä että teit ratkaisun hevosen terpeita ajatellen. Onnea uuden hevosystävän etsintään! (:

    VastaaPoista
  2. Alatko pitämään taas tunteja kun palaat suomeen?:)

    VastaaPoista
  3. Apua, en voi sille mitään että kyyneleet valuu poskille.. Sinä palaat kotiin ja Lotto jää Saksaan. Lotosta tulee hieman mieleen oma estehevoseni ja olenkin blogisi välityksellä "ihastunut" Lottoon. Surullista että tienne eroavat, mutta päätös on varmasti oikea. Olisitko Saksaan lähtiessäsi osannut mitenkään kuvitella palaavasi Suomeen yksin? ó.ò

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä.. Tosi surullista, on sitä itsekin tullut itkettyä aika paljon.. Varsinkin viimeisen päivän jäähyväiset tuntui tosi pahalta. Sitä kun niin ehtii kiintyä nuihin rakkaisiin hevosiin.. :(
      Kyllä mulla oli jo ennen Saksaan menoa ollut mielessä Loton myynti ja Saksassa hevosmarkkinat ovat niin suuret, että oli hyvä sauma laittaa se sitten siellä myyntiin. Uskon että näin oli kaikinpäin helpompaa vaikka pahalta tuntuikin. Mutta onneksi Lotto löysi hyvän kodin. <3

      Poista
  4. Voih <3 tuli itsellekin ihan haikea fiilis kun luin että olet myynyt Loton. En voi ees kuvitella miltä susta tuntuu! Toi on kyllä sitä tosirakkautta, kun osaa luopua ja ajatella toisen parasta. Tosi kiva kuitenkin että oot saanut jättää Lotolle kunnolla hyvästit. Oon ihan varma et sit kun aika koittaa löydät kyllä itelles hienon uuden kisakaverin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan.. Ei tää kyllä helppoa ole, sen voin ihan rehellisesti myöntää..
      Kiitos Vilma tsempeistä! :)

      Poista
  5. Lotto sai varmasti todellakin hyvän uuden omistajan! :) Ompas aika mennyt nopeasti :o Hyvää matkaa tänne Suomeen :D

    VastaaPoista
  6. Oho, paljon on ehtinyt tapahtua! Onnea Lotolle uuteen kotiin ja tervetuloa Suomeen, eiköhän se unelmiesi kouluhevonen vielä löydy =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, vähän liikaa äksöniä. Kiitos Mira! :)

      Poista
  7. Huh onpa ollut tapahtumarikasta! Olen käynyt lähes päivittäin katsomassa josko olisi tullut uutta postausta ja nyt olikin melkoinen shokki vastassa :D Varmasti hyvä päätös molempien tulevaisuutta ajatellen :) Onnea uuden hevosen etsintöihin ja tervetuloa takaisin Suomeen!

    -Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, oletpa ollut ahkera! Mulla on ihan huono omatunto kun tuli kirjoiteltua niin vähän! Netti on ärsyttävä silloin kun se ei toimi! :P
      Kiitos Heidi! :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset