26. tammikuuta 2015

Ratsastusta ja valmennuksia

Moikka!

Viime kuulumisten jälkeen olen ratsastanut useilla eri hevosilla mm. Venlalla, Masilla, Herkolla, Aksulla, Saaralla ja tietysti Fiialla. Fiian kanssa tehtiin töitä useampi päivä peräkkäin Annen ollessa reissussa. Viimeisenä ratsastuspäivänä sain Fiiasta aivan uusia ulottuvuuksia esiin! Tosi kivaa isoa ravia ja hienoja avoja!

Fiian kanssa lähdössä treenailemaan! :)
Herkko on yksi uusista tuttavuuksista - hän on tallin uusi tuntiponi joka osoittautui nuoresta iästään huolimatta erittäin sympaattiseksi ja taitavaksi nuoreksi herraksi! Hyvin yksinkertainen ratsastettavuudeltaan ja kovin yritteliäs. :) Iki-ihanalla Saaralla olen ehtinyt käydä nyt seitsemän kertaa, ja joka kerta saan hämmästyä miten loistavan taitava poni Saara onkaan! Saaran kanssa ollaan tehty aika paljon avoja, sulkuja ja vaihtoja. Tää poni on ihan mieletön ja sillä on todellakin ilo ratsastaa.
Aksu on myös yksi tuntiponeista, tästä olenkin maininnut aikaisemmin. Aksu on myös nuori ja aika vihreä. Pilkettä silmä kulmassa, mutta pohjimmiltaan myös hyvin ystävällinen ja vastaanottavainen. Aksun kanssa ollaan tehty ihan perushommia, mm paljon siirtymisiä mistä on ratsastettavuutta ajatellen ollut paljon hyötyä. Venlan kanssa ollaan jatkettu myös aika perusasioiden parissa. Paljon väistöjä, siirtymisiä ja vastalaukkaa. Pikku hiljaa alkaa tämän tamman kanssa löytymään uusia nappuloita, mikä helpottaa kummasti. Masin selässä kävin myös ensimmäistä kertaa sitten ennen Saksaan lähtöä. Masi on liikkumiseltaan paljon parempi nyt, ja varsinkin tasapaino on kehittynyt huimasti.

Fiia se on niin sievä!
Viikonloppuna päästiin taas Saaran kanssa treenailemaan Mintun silmien alle. Ratsastin Saaran torstaina ja perjantaina hyvin alle ennen viikonlopun valmennuksia. 

Lauantaina oli tosi kovat pakkaset, jonka seurauksena edellisen päivän leppoisa ratsu muuttui sähikäiseksi. Maneesi oli täynnä mörköjä, joten alun valmennus meni hieman ponia toppuutellessa. Valmennuksen aiheena oli siirtymiset, joten ahkerasti siirtymisiä tehden ponin ratsastettavuus parani koko ajan loppua kohden ja möröt jäivät taka-alalle. Puolessa välissä valmennusta Saara oli jo ihan super mukava, joten loppu valmennus meni iloisissa merkeissä. Tavoitteena oli tehdä siirtymisiä niin, että loppujen lopuksi saadaan hevosia vähän istumaan takajalkojen päälle siirtymisissä alaspäin, ja lähtemään tasaisesti molempien takajalkojen päältä taas liikkeestä eteenpäin. Selvä kokoaminen -> lisäys. Saaran kanssa saatiin jopa kehuja siitä, että se ihan oikeasti niiasi niiden suorien takajalkojensa päälle ravissa. ;)

Saaran valmennuksen jälkeen ratsastin vielä Fiian Mintun valmennuksessa. Fiian kanssa alkuun purettiin hieman ylimääräistä virtaa, tehden alkuraveista lähtien paljon siirtymisiä ja väistöjä nopeassa tempossa. Kun heppa hieman seesteytyi jatkettiin työstämistä laukassa niin, että pitkän sivun alussa väistettiin pari askelta kohti keskihalkaisijaa, josta jatkettiin suoraa kohti lyhyttä sivua siten, että saatiin hevonen pitämään etulavat sisällä. Suoristustehtäviä siis.
Kun tämä tehtävä onnistui mallikkaasti molempiin suuntiin, jatkettiin laukassa vielä sulkujen parissa. Fiia teki todella hienoja toistoja oikeaan kierrokseen, mutta vasen oli selvästi vaikeampi. Helpotettiin vasenta sulkua Fiialle pätkittäin niin, että joko aloitettiin sulku diagonaali linjalla väistön kautta, tai lopetettiin väistöön. Fiia yritti kuitenkin kovasti ja huomasi, että tämä vasen kierros oli sille vaikea. Kuitenkin saatiin hyviä toistoja tehtyä, vaikka hevonen ehtikin väsähtää loppua kohti.




Sunnuntaina ratsastin valmennuksessa vain Saaran. Sunnuntain teema jatkui samana, kuin mitä edellisenäkin päivänä. Saara suoritti oikein kelvosti, mutta ei ollut ratsastettavuudeltaan ihan samaa luokkaa, mitä lauantaina. Ravissa poni oli oikein mukava, alusta asti hyvin avuilla ja teki tasaisen varmasti. Laukassa oli lievästi sanottuna pientä työstämistä, mutta saatiin hyvä kompromissi aikaan ja saatiin lopetettua valmennus ihan ookoo suoritukseen. 
Saara oli koko viikonlopun oikein mukava, mutta selvästi huomasi että pienoinen väsymys painoi sunnuntaina, jolloin poni ei ollut ihan niin skarpilla ja vastaanottavaisella päällä, kuin yleensä.
Kaiken kaikkiaan hyvät valmennuspäivät takana jälleen ja tästä jatketaan treenejä taas kohti seuraavia valmennuksia. :)

Saara <3

10 kommenttia:

  1. Kiva, kun pääset ratsastamaan noin monilla hevosilla! :) Fiia näyttää todella korkealta tuossa ensommäisessä kuvassa! Osaatko sanoa sen säkää? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. :) Fiia on päälle 170cm, iso tamma siis. :D

      Poista
  2. Todella mukava postaus! Herkko on tosi kiva ratsastaa, uusi lempparini. :) jatkatko tuntien pitämistä? Oot todella hyvä ratsastamaan. 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! Herkosta tuli kyllä yks mun lemppareista myös. :)

      Poista
  3. Kivaa kuulla taas sun kuulumisia. :) Fiia ja Saara ovat kyllä kauniita tytsyjä! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ira, kiva kuulla! :) Hih, sievät tytöt. :3

      Poista
  4. Oi, tuo Saara on kyllä herkkä ja kaunis tamma! :) Osta Saara itselles, se ehkä viihtyisi yksityisenä paremmin! Toki opetusheppana se on aivan loistava ratsastettava ja opettaja, mutta karsinassa se hermostuu herkästi. Miten tuollaisen hevosen kanssa tulisi toimia oikea oppisesti, jos se uhkaa potkaista/näykkiä? Ei Saarakaan varmasti oikeasti potki, mutta aika hurjasti se osaa "uhkailla". Varmasti täytyy olla vain määrätietoinen ja reipas sekä rauhallinen itse eikä huutaa tms., mutta ratsastuskoulussa hevoselle tulee noita tilanteita ehkä päivittäinkin paljon, niin se oppii sitten äksyilemään? :( Saara on kyllä oikea valkoinen kaunotar! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos! :)
      Se on kyllä totta, Saara olis varmasti loistava yhden ihmisen hevonen. Jos olisin vielä poni-iässä, voisin harkitakin, heh!
      Luonteeltaan se on täysin tamma, josta myös johtuu sen hieman äksykin luonne, se on oikea prinsessa! Pohjimmiltaan on kuitenkin tosi lempeä, tarvii vaan käsitellä varmoin ottein, jämäkästi mutta lempeästi. Se on oppinut vähän tuolla tuntiponina siihen, että saa karistettua ihmiset karsinasta jos näyttää rumaa naamaa. Sen ilmeeseen ei kannata kiinnittää huomiota - nopeasti lopettaa kun huomaa ettei ihminen lähde mukaan leikkiin. Se on myös tosi epävarma ihmistä kohtaan, joten aika helposti lähtee puolustuskannalle jos ihminen hermostuksissaan komentaa paljon. Eli tällaisten hevosten kanssa rauhallinen asenne, juuri niinkuin kirjoititkin. :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset