12. toukokuuta 2015

Hengissä ollaan!

Hei vaan kaikille pitkästä aikaa!

Täällä ollaan vielä hengissä, vaikka hiljaiseloa onkin ollut enemmän, kuin tarpeeksi.
Olen halunnut unohtaa kirjoittamisen totaalisesti taka-alalle ja keskittyä ihan arkisiin asioihin ja paranemiseen. Olen ollut kaiken sairastelun ohella aika mieli maassa, mutta nyt alkaa taas valo paistaa tunnelin päässä!
Toivottavasti te lukijat olette yhtä matkassa, sillä nyt on taas intoa kirjoittaa blogia - ei ehkä ihan joka päivä löydy paljoa kerrottavaa, mutta useammin, kuin tähän asti!

Viime viikolla päästiin jopa lumestakin eroon ja nyt on ollut pari tosi aurinkoista päivää. Puoleksi tunniksi uskalsin ottaa ihan fleecenkin päältä ratsastaessa. ;)
Aloitin varovasti ratsastamaan mahan lakattua oireilemasta ja kaksi viikkoa sitten istuin ensimmäistä kertaa miltei kahteen kuukauteen taas hevosen selkään. Voi että, sitä tunnetta. Olen niin kaivannut tallia ja ratsastusta!

Ystäväni hevonen Assi sai toimia sairaslomani jälkeen ensimmäisenä ratsastettavana. Tamma on mennyt omistajansa kanssa tosi kivasti eteenpäin kahdessa kuukaudessa. :)
Assin jälkeen olen kahden viikon aikana ratsastanut useita hevosia. Heti alkuun aloitin kevyesti ratsastamalla vain yhden hevosen päivässä (menin aika hyvin jumiin lihaksistolta, vaikka pidinkin treenit itselleni suht kevyinä) ja sitten seuraavalla viikolla otin sitten kolme hevosta samalle päivälle ja kroppa ei sen jälkeen olekaan enää mennyt yhtään jumiin. Hauskaa huomata, että kunto ei ole tippunut lainkaan ja jaksan ihan samaan malliin, kuin ennenkin. Huippua!

Huonolaatuinen kuva, mutta who cares! Assin kanssa käytiin viime torstaina (7.5) korkkaamassa estekenttä ensimmäisen kerran tälle keväälle ja meillä oli niin hauskaa! Heppa oli ihan into piukeana. :)
Piristystä näihin arkisiin päiviini soi myös se, että 07.05.2015 aloitin tekemään yhteistyötä ihanan ja suloisen poniruuna Herkon kanssa. Herkko tuli mulle siis täyspäiväiseen ratsutukseen nyt kuukaudeksi ainakin, ja sen jälkeen katsotaan mitä tapahtuu seuraavaksi. :)

Herkko on Eestin ratsuponi (emän puolelta kaikki puoliverisiä ja hannovereja), syntynyt vuonna 2007, on tullut aikoinaan Virosta ja ilmeisesti jotain tapahtunut kun on niin arka. Varsinkin jaloistaan ja kavioistaan.
Olen ratsastanut Herkolla nyt viisi kertaa. Käytiin viime viikonloppuna myös ensimmäistä kertaa valmentautumassa Mintun silmien alla ja olen paljon käsitellyt ponia karsinassa, siedättänyt sitä pikku hiljaa kaikenlaisiin asioihin.

Kolmas ratsastuskerta, 09.05.2015 Mintun valmennuksessa lauantaina.
Kiitos Noora ja Fanni maneesikuvista! <3
Muutaman päivän opettelulla poni oppi nostamaan mulle jalat valmiiksi, kun näytän sille kaviokoukkua (leivässä on taikavoimia, kun palkkaa oikealla hetkellä!), ottaa enemmän ja enemmän joka päivä kontaktia ihmiseen - harjaustakaan ei tarvitse enää pelätä. :)
Helposti se siedättyy pikku hiljaa, kun kohdellaan hevonen hevosena ehdottoman hevosystävällisesti, käsitellään mahdollisimman mustavalkoisesti, tyynesti ja määrätietoisesti niin että hevosenkin on mahdollisuus ymmärtää, mitä siltä pyydetään. Kovan kuoren alla on oikeasti maailman sympaattisin pieni hevonen, joka on ihan super kiltti jokaisessa asiassa. Se pelkää paljon, mutta tulee kiltisti perässä kuin koira jos sen saa luottamaan itseensä. Täähän on ihan lastenkin käsiteltävissä turvallisesti, kun on niin kiltti kuitenkin.

Ulkokuvat eiliseltä 11.05.2015, Kiitos Veera kuvista. <3


Ratsastettavuuden kanssa on vielä todella paljon tekemistä, mutta viiden ratsastuskerran jälkeen alkaa jo pikku pätkiä väläytellä sitä todellista minäänsä. Hirmuisesti sitä saa tukea ja auttaa, mutta paranee joka kerta ainakin vähän! Itse tykkään sillä ratsastaa tosi paljon - on niin yritteliäs vaikka asiat vielä aiheuttaakin hankaluuksia vähän joka asiassa. Tästä kuitenkin lähdetään nyt liikkeelle - olen varma, että tää poni tulee hurmaamaan vielä kaikkien sydämet, kunhan pääsee näyttämään oikeat kyntensä. :)

Ensimmäinen askel ja tavoite tulevalle kuukaudelle on: Poni hyväksymään tuntuma rehellisesti -> tasainen, pehmeä vakaa tuntuma, myös pidemmälle kaulalle ja niskaa eteen. Nyt haluaa vetää itsensä mielellään aika suppuun ja tosi lyhyeksi. (tälläkin hetkellä hyvin miellyttävä suustaan, ei missään nimessä raskas eikä kova, mutta sitä tasaisuutta ei ole) Tällä hetkellä vielä aika vino, josta johtuu aika huomattavakin puoliero -> tuntuma ja suoruus siis avainsanoina tällä hetkellä. Kun sen saa rehellisesti suoraksi, on myös paremmassa tasapainossa ja tahdissa. Muodolla tällä hetkellä ei ole väliä. (Mielummin vaikka liian avoimessa 
muodossa, kuin ihan supussa wc-ankkana.)Muuta en kaipaa ja pienin askelin lähdetään liikkeelle. :)

Näitäkin asioita kirjoitan lähinnä itselleni ylös, niin voin sitten muistella mistä ollaan lähdetty liikkeelle. :) Hiljaa hyvä tulee.

Eilen poni väläytteli jo ihan hienoja pätkiä! Ratsastin sen ihan kevyesti ensimmäistä kertaa ulkona talven jälkeen ja käytiin lopuksi testaamassa tallin maastoissa, mitä poni on mieltä maastoilusta (tarkoitus olisi alkaa maastoilemaan tämän kanssa ainakin kerran viikkoon) ja eihän se sanonut mitään. Innoissaan oli muttei yhtään tuhma. :)
Herkon rinnalla ratsastan myös muita hevosia, joten ihan hyvin on tekemistä joka päivälle. Yritän kirjoitella mahdollisimman usein, mutta kuitenkin niin, etten ota enää stressiä blogin kirjoittamisesta. Pyrin vähintään kerran viikkoon palaamaan kuulumisten kera! :)

Ihanaa kevättä kaikille lukijoille! 
Täällä loppu viikko sataa vettä kaatamalla, mutta toivo ihanan lämpimistä kesäpäivistä auttaa kummasti nostamaan mielialaa! :)



14 kommenttia:

  1. Minä itse rakastan Herkkoa ylikaiken. En ikinä haluaisi luopua siitä.

    VastaaPoista
  2. Mieki tykkään herkosta todella paljon❤️, kuuluki mun suosikkiheppoihin (jos niin voi sanoa :D) mitä kuvien välityksellä näkee menee herkko sulla tosi kivasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! :) Herkko on kyllä kaikkien nuorten suosikki. :)

      Poista
  3. Pikku-Aasikin siellä <3 toivottavasti saadaan parempia kuvia pihalla heti kun säät alkaa taas suosia! :) -Krista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. <3 Onneksi nyt alkaa ulkokausi vihdoin täälläkin! :D

      Poista
  4. Kiva kuulla, että olet vielä hengissä! :) Herkko on kyllä loistava poni, kyllä siitä hyvä tulee. Käykö Herkko tunneilla myös, vai onko se ihan kokonaan koulutettavana? Tyhmä kysymys, mutta saatko siis palkkaa, kun ratsastat tuntihevosia? Oletko siis ihan töissä ratsuttajana tms. Aivan ihana työ sulla, ja kunto pysyy varmasti hyvänä, kun voi ratsastaa monta heppaa päivässä. :) Näin se aurinko vaan alkaa paistaa taas kaikkien vastoinkäymistenkin jälkeen, vai mitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkko ei ole käynyt eikä käy nyt tunneilla ollenkaan. Eli ratsastan sitä itse, mikä on tosi kiva. Saa rauhassa paneutua ja jatkaa aina siitä mihin ollaan jääty. :)
      Tällä hetkellä en ratsasta juurikaan tuntihevosia, ratsastan enemmänkin yksityishevosia Rovaniemellä. :) Tietysti tuntihevosia silloin, kun niitä tarvii läpiratsastaa ja monesti tallinteon ohella käyn ratsastamassa yhden tai kaksi tuntihevosta vielä. :)

      Joo siltä se ainakin tuntuu, heh! Ihana, kun pikkuhiljaa uskaltaa taas iloita siitä, miten mukavaa eläminenkin voi olla. :)

      Poista
  5. Kiva että sairaus asiat on jo parempaa päin.
    Ja ole myös mennyt Herkolla 2kettaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ehkä nyt pysyisin terveenä edes jonkin aikaa.. :)

      Poista
  6. Kiva postaus. Herkko on kyl aivan ihana ja herkkä persoona. Tykkään kovasti. Toivottavasti sinun herkkä ja tasainen ratsastus tekee Herkosta viel mukavamman. Toivottavasti palais tuntariksi... Ihana juttu Sanna et olet taas hevosen selässä ja kiva lukea postauksiasi...
    -Maj

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on kyllä. Kiitos paljon! :) Toivotaan, että Herkko kehittyy toivotulla tavalla! :)

      Poista
  7. On se Herkko joidenkin tätienkin suosikki ;) Niin kiltti ja herkkä hevonen, aivan ihana. Toivottavasti saat sitä vietyä eteenpäin ja eroon isoimmista haasteista, ainakin kivoja kuvia olette jo saaneet :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, varmasti onkin! :)
      Joo kuvat onnistui yllättävän hyvin! Tästä se pikkuhiljaa lähtee ja edetään askel askeleelta. :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset