19. toukokuuta 2016

Terveen paperit

Näin se vain aika hujahtaa, kun on kiire ja paljon töitä tehtävänä. :)

06.05.2016 Hercules täytti 4vee <3

Nytkin mulla on aikaa todella rajallisesti, joten yritän nopeasti päivittää vähän meidän kuulumisia.
Viime viikon torstaina Hercules kävi klinikalla viimeisessä kontrollissa. Se tähystettiin keuhkoistaan jälleen ilman rauhoitusta ja tällä kertaa se oli täysin parantunut. :)
Terveen paperit saatiin siis kotiinviemisiksi, ohjeiksi saatiin että takaisin treeniin asteittain. Ihanaa!

Herculeksen viides kerta vinkassa ja pääsi matkustamaan ensimmäistä kertaa myös kaverin kanssa. Hyvin meni, Sinttu poni oli oikein kiva matkustuskaveri. <3

Perjantaina Hercules sai viettää tarhapäivää, lauantaina menin selkään ja tehtiin vähän käyntipuomeja. Sunnuntaina juoksutin n. 5min ennen selkään menoa (ajattelin kuukauden kävelytyksellä olleen hevosen olevan hyvin villi, kun pääsee takaisin liikkumaan) mutta Hercules käyttäytyikin todella asiallisesti. Ei yhtäkään villiinnyskohtausta tullut. Teetin sillä juoksutuksen alussa jonkin verran käynti-ravi-käynti siirtymisiä, jotta saan pidettyä sen koko ajan mun avuilla - en halua sen riehuvan. Laukassakin toinen meni niin rauhassa ja mallikkaasti, että mietin jo, että onko tää tottakaan. Miten se voi olla noin kiltti?
Juoksutuksen jälkeen kiikuin sitten itse selkään ja tehtiin jälleen käyntipuomeja (Hercules on ollut puomi-alkeiskurssilla, jossa aloitettiin puomeihin tutustuminen vain yhdellä puomilla kerrallaan, että oppii astumaan niiden yli.) Olen jonkin verran kävelyttänyt Herculesta maastakäsin puomien yli, ja alussa ensimmäinen reaktio oli hevoselta, ettei se voi mennä yli, kuin hyppäämällä - puomit voivat takuulla syödä pieniä hevosia. Nyt mennään oikein mallikkaasti selästä käsin jo kahdeksaa puomia peräkkäin käynnissä ja neljää ravissa. ;)
Lopuksi otettiin Herculeksen kanssa myös muutama minuutti ravia molempiin suuntiin.

Herculeksen mielestä tää klinikka on jo ihan tuttu juttu. :)
Tää hevonen muuten vetää varmaan 13kg heinää päivässä, ja on silti tällainen kuikelo mikä toki ihan normaalia kasvuvaiheessa. Eihän tällä lihasta ole juurikaan, kun ei se vielä ole ehtinyt elämänsä aikana tekemäänkään juuri mitään. :)
Maanantaina osuin tallille siihen aikaan, ettei siellä ollut muita lainkaan. Noh, siinä sitten varustin tuon ihanan nelivuotiaan ja lähdettiin ihan kahdestaan maneesiin. Maanantaina en edes juoksuttanut hevosta alle lainkaan, menin vain suoraan selkään, otettiin käyntiä, vähän puomeja, ravia ja laukkaakin molempiin suuntiin. Hercules oli niin onnessaan, kun pääsi laukkaamaan. Siltä jos kysyttäisiin, on sen lempiaskellaji ehdottomasti laukka. :)
Reippaampaa liikettä tuli maanantaina n. 10 minuutin verran. Kävelytin sitä aina hetken hengästymisen jälkeen (ravin jälkeen välikäynnit, laukka, välikäynnit, toinen laukka, välikäynnit, loppuravit) kun onhan se kuitenkin ollut lomalla kuukauden, haluan ottaa varman päälle, että varmasti aloitellaan ihan rauhassa. Käytiin loppukäynnit käyskentelemässä maastossa lämpimässä kevät säässä. :)

Hercules viime lauantaina
Nyt maanantain jälkeen Hercules käveli maastakäsin tiistain ja keskiviikon n. tunnin verran kerrallaan, torstaina vain tarhapäivä ja tänään tarkoitus olisi taas hieman ratsastaa. Kuten jo aikaisemmin sanoinkin, niin haluan pitää näin alkuun max. 3 ratsastuspäivää viikossa ja mielellään vain todella lyhyitä sessioita, kun se kuitenkin sairasti pitkään. Ihan rauhassa kevyesti aloitellaan. :)
Tänään Hercules pääsee siis satulan alle, ja illalla sitä hemmotellaan - Outi tulee hieromaan sen ensimmäistä kertaa.

ps. Vihdoin Herculeksen rekisteröiminen Suomeen on valmis ja nyt sekin löytyy hevostietokannasta. :)

Muistakaahan seurata meitä myös instagramista, sinne tulee vähän useammin videopätkiä ja kuvia, myös muista treenattavista hevosista. :)

2 kommenttia:

  1. Järkevä pieni mies siulla! Ja nättikin vielä! Loistokasta että pääsette takaisin treeniin, sun postauksia on ollut jo ikävä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä aivan ihmeellisen kiltti! :) Kiitos Rosa, ihana kuulla. <3

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset