3. kesäkuuta 2016

Treenit jatkuu

Viime lauantaina meillä oli tosiaan Ylikylässä Anna Kilpeläisen pitämä Suomenhevosen kouluttaminen ratsuksi- luento johon kuului myös demoratsastukset, ja ensimmäisessä demossa esiinnyttiin Vinskin kanssa.

Demo meni tosi hyvin, vaikkakin hirveästi ei Vinskin kanssa sen intensiivisemmin päästy töitä tekemään, kuin miltei suurin osa käynnissä. Demo oli todella luentomainen, josta johtui sitten se, että suurin osa aika meni yleisölle puhumiseen ja me ratsukot sitten tehtiin itsenäisesti töitä.
Hyviä juttuja tuli, aika samalla ajatuksella ja linjalla mihin olen itsekin omassa tekemisessäni pyrkinyt, mm. Hevosen täytyy olla rento, suora, pehmeä, mutta silti aktiivinen. Hyvin paljon samaa oli, kuin Mintussa, joten Annan ohjeita oli helppo seurata, eikä näin ollen tullut ristiriitoja opetuksen linjan suhteen.
Vinski halli P-SMeissä 3.4.2016
Periaatteessa keskityttiin Vinskin kanssa demossa siihen, että se kantaa painon tasaisesti kaikilla jaloilla tasapainossa, eikä siirtäisi painoaan varsinkin oikeassa kierroksessa liikaa oikean etujalan päälle. Silloin, kun se pääsee valahtamaan oikean etujalan päälle, se ilmenee siten, että mielellään tukeutuisi tai jopa painuisi ratsastajan oikeaa jalkaa päin. Tätä asiaa korjattiin tekemällä paljon yksittäisiä väistöliikkeitä oikeassa kierroksessa suurentaen ympyrää, tai väistäen uran sisäpuolelta kohti uraa, täten hevonen joutuu vaistomaisesti siirtämään painoaan enempi vasemmalle, jolloin ongelma korjaantuu. Tätä olen tehnyt Vinskin kanssa todella paljon ihan kotitreeneissä.
Vasempaan kierrokseen samaa ilmiötä ei tapahdu, joten korjattiin sitä enempi oikeaan kierrokseen.Vinski sai kehuja, että se on mukavan suora ja tasapainoinen, hyvällä mallilla mennään siis eteenpäin. Sen suurempaa ongelmaahan sen kanssa ei näin perusratsastuksen saralla ole, mikä on hyvä.

Taas on se aika vuodesta... Tää tyttö kerää pellolta joka päivä hevosille ruokaa. ;)
Tähän säkkiin keräytyi 15kg tuoretta heinää, jonka Vinski ja Hercules jakoivat keskenään. Hercules on saanut nyt joka päivä vihreää ikean säkillisen verran (n. 6-8kg) normi ruokiensa lisäksi. Sehän saa n. 12kg heinää päivittäin, ja sitten se syö vihreää useamman kilon päivässä + rehut. Nyt kesä me sen kanssa tankataan, kun on vielä niin vaiheessa. :)

Minimiehen, eli Herculeksen kanssa ollaan treenailtu kolmisen kertaa viikkoon vielä suht lyhyitä aikoja. Sen kanssa olen pyrkinyt vain siihen, että se liikkuu suorana, suhteellisen tasapainossa ja imee eteenpäin. Hercules on ollut tosi hyvä, toki sen tasapaino ei vielä ole huippuluokkaa, joten ravin kanssa on varsinkin vielä paljonkin tekemistä - on siinä vielä sen verran huojuva. Laukka on tosi helppoa, mutta sehän nyt onkin tämän hevosen paras askellaji tällä hetkellä. Siinä se jaksaa tosi hyvin jo kantaa itseään tasapainossa pidempiäkin pätkiä, toisinkuin ravissa. ;)


Minttu on tulossa valmentamaan meidän tallille 11.-12.6, joten innolla odotan, mitä Minttu sanoo Herculeksesta ja varmasti antaa mulle uusia vinkkejä sen treenaamiseen. Otin Herculekselle molemmille päiville puolen tunnin yksityistunnin, joten ehditään siinä hyvin tehdä ja treenata. Pidempään se ei kyllä vahingossakaan jaksa, joten on parempi, että treenataan mielummin vähän lyhyempi aika näin nuoren hevosen kanssa.

Ensi viikon torstaina Hercules matkustaa Oikaraiseen Kantoluodon kengitykseen, joka tulee olemaan Herculeksen elämänsä kolmas kengitys ja 19.6 on meidän tallilla, seuran kouluratsastuskilpailut joissa Hercules pääsee debytoimaan sen ihka ensimmäiset kisat - saa nähdä mitä siitäkin tulee. :D Mutta on tärkeää tässä vaiheessa, että Hercules pääsee ylipäätään kokemaan kisatilanteen, sekun ei ole koskaan elämänsä aikana käynyt vielä kilpailuissa näyttäytymässä, joten sille suoritukselle on nyt ihan sama vaikkei se onnistuisikaan, heh.. :D

9 kommenttia:

 1. Aiotteko te Vinskin kanssakin osallistua vielä kisoihin? On se kyllä hieno suomenhevonen. :) Hercules on niin hienon näköinen ja nopeasti oppiva kirjoittamasi perusteella, että sitä ei tiedäkään, miten se kisoissa vielä yllättää! :) Onko sulla muuten ollut yhtään ikävä Saksaan? (On varmaan) Lähtekää Herculeksen kanssa sinne Mintun oppiin. :)Vieläkö ratsastatat ratsastuskoulun hevosilla? Sulla taitaa olla aika kiireistä, kun ratsastat Vinskilläkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, menen myös Vinskillä kisoihin HeA:ta kisaamaan ja yhdellä uudella ratsastettavalla raviohjelman sekä Herculeksella varmaan kilpailuiden ulkopuolisena fein 4-vuotiaiden ohjelman. :)
   Hercules kiittää. <3 Toivottavasti lapsi yllättää, se ravi vaan on niin huteraa vielä, etten kauheasti ole viitsinyt mennä harjoitusravia ja kisoissa pitäisi sitten mennä koko ravi osuus harjoitusravissa. :P
   On mulla tosi ikävä Saksaan, mutta mulla on nyt vakituinen työpaikka enkä pysty lähtemään vaikka kuinka haluaisin. Täytyy siis ahkerasti valmentautua Mintun silmien alla aina, kun Minttu tulee Suomeen. :)
   Joo kiirettä pitää, kun on joka päivä töissä käytävä ja mulla on muutama yksityinen ratsutettava hevonen oman lisäksi joita ratsastan. (en ratsasta enää tuntihevosia) Siksi mulla ei aina aika riitäkään blogin päivittämiseen. Yritän kuitenkin aina kirjoittaa kun vaan on aikaa. :)
   Kiitos kommentista, kommentteja on aina tosi kiva saada! :)

   Poista
 2. Kyllä se ravikin sieltä vielä vahvistuu ja joka tapauksessa kisat ovat sille varmasti hyvä oppimiskokemus tulevaisuutta ajatellen! :) Vakituinen työpaikka on kyllä sellainen asia nykyaikana, että siitä kannattaa pitää kynsin hampain kiinni. Mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmaa työn suhteen... varsinkin kun hevosen pito vaatii sitä rahaa. Miltä sinusta tuntuu, että onko tuo nykyinen työsi kevyempää kuin jos sinusta olisikin tullut aiemman suunnitelman mukaisesti ratsastuksen ohjaaja? Tallityöhän on tosi raskasta, vaikka siinähän ne lihakset kasvavat! ;) Ratsastuksen ohjaaminen on varmaan aika mukavaa työtä kyllä, mutta harva taitaa pelkästää opettaa, vaan siihen kuuluu ne tallityötkin. :)Taitaa kuitenkin moni ohjaaja saada tallipaikan työn puolesta tai ainakin edullisemmin? Hevosen ylläpitokulut ovat niin suuret, että kyllä siinä saa töitä paiskia, joten on ihan ymmärrettävää, jos on kiireiset päivät. :) Tämä sinun blogi on kyllä aivan mahtava, kiitos, että jaat näin paljon hevostietoutta ja kokemuksiasi! On varmasti itsellesikin mukavaa, kun on näin paljon tallennettuna videoita, kuvia, muistoja kaikesta, mitä olet kokenut vuosien varrella. On ihailtavaa, miten löydät aikaa blogin kirjoittamiseenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onneksi Hercules on vielä niin nuori, että meillä on tämä vuosi rauhassa aikaa treenata ennen ensi vuoden viisvuotiskautta ja nuorten hevosten luokkia. :)
   Joo siis miehän vaihdoin takaisin kaupan alalle ihan sen takia, että mulla on huomattavasti parempi palkka, kun olen kaupan alan ammattilainen ja niin monta vuotta tehnyt jo alalla. Muuten kyllä nautin hevosalan töistä, mutta ei sillä palkalla pidetä omaa hevosta, kilpaile ja valmentaudu aktiivisesti. Siksi oli päätös tehtävä, kun haluan kuitenkin panostaa ratsastukseen mahdollisimman paljon ja sehän vaatii sitten sitä rahaa.. Nykypäivänä hyvin harvoin saa tallipaikan työn puolesta, usein se täytyy maksaa ihan kuten muutkin vuokralaiset, toki työnantajasta riippuen saattaa olla työsuhde etuna tallipaikka vähän halvemmalla jne.
   Mun nykyinen työ on fyysisesti raskasta, joten ei tää yhtään sen helpompaa ole, heh. Tykkään urheilla ja mulla on aika paljon voimaa joten tää työ ei sinänsä tunnu raskaalta. Viihdyn ihan super hyvin kaupan alalla ja nautin mun työstä. Tämän työn jälkeen on tosi mahtavaa mennä sit tallille ja ratsastaa kun harrastus ja työ eroavat toisistaan todella paljon.
   Kiitos ihanasta kommentista! Joo alunperin aloitin blogin sen takia, että saan itselleni asioita ylös mutta nyt kirjoitan enemmänkin lukijoita varten toki myös itseni. On ihanaa sitten muistella minkälaista on aikaisemmin ollut ja mistä on lähdetty liikkeelle. :)

   Poista
  2. Mitä kaikkea sun töihin kaupassa kuuluu? Raskaiden tavaroiden nostelua ja purkamista varmaan ainakin? :) Sun ei varmaan tarvitse kuitenkaan tehdä töitä pakkasessa, saat olla lämpimissä sisätiloissa talvellakin? ;)Tallillahan niitä töitä on säätilasta ja pakkaslukemista riippumatta... Saitko muuten itse mitään tallietuja, kun olit töissä tallilla? :) Itse olen vain tuntiratsastaja, joskus mulla oli nuorena vuokrahevonen, mutta tiedän, että töitä, ahkeruutta ja rahaa se hevosenpito vaatii. Onko Lotosta kuulunut mitään, miten se siellä Saksassa esteitä liitelee? Varmasti ainakin nauttii ilmastosta, keväthän sinne tulee jo helmi-maaliskuussa :)Mitä pikkukissalle kuuluu? Kuvia! :)

   Poista
  3. Oon Tokmannilla töissä osastolla, eli kuorman purkua ja paahteessa puutarhalla työskentelyä, paljon asiakaspalvelua. Tosi paljon raskasta tavaraa meille tulee, joten ei tarvi käydä salilla kun siellä päivät hikipäässä nostelee. ;) Joo ihana kun saa tehdä sisätyötä, toki nyt kesällä viihdyn tosi paljon puutarhaosastolla, vaikka kuumuuteen meinaa välillä läkähtyä, heh!
   Joo siis sain tallipaikan pikkusen halvemmalla silloin ja kävin valmennuksessa kerran kuussa.
   Lotosta ei ole oikein kuulunut mitään, sen verran tiedän että isoja esteitä se siellä hyppää ihan innoissaan, mitä nyt pari videota olen siitä nähnyt. Eli ihan oikea päätös oli siitä luopua, se niin rakastaa hypätä. Toki mulla on ihan järjetön ikävä sitä välillä, mutta elämä ei aina ole reilua ja pitää tehdä raskaita päätöksiä.
   Nellalle kuuluu hyvää, se on kasvanut tosi paljon ja on ihan super hiirijahdissa. :D Voisin yrittää siitä ottaa jotain kuvia seuraavaan postaukseen. :)

   Poista
  4. Oi, ota vaan kuvia Nellasta meidän lukijoiden iloksi. Miu mau! :) Miten muuten pääsit Vinskin kanssa tuohon demoratsastukseen? Kutsuttiinko teidän sinne esiintymään? :)

   Poista
  5. Demoon ilmoittauduttiin etukäteen. :)

   Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset