17. elokuuta 2014

Täällä taas!

Pitkästä aikaa mulla on taas aikaa päivitellä vähän kuulumisia täältä Saksasta käsin!
Uusia kuvia ei valitettavasti ole, joten kuvitan postausta vanhoilla lempikuvillani. :)

Vapaa-aikaa täällä on ollut aika rajoitetusti, pitkien päivien jälkeen ensimmäinen asia mielessä on oma tyyny. ;) Kun työpäivien lomassa ei jouda aina nukkumaan ihanteellisia aikoja, olen sitten käyttänyt mahdolliset, minulle suodut vapaapäiväni paikkaamaan univelkoja - kirjaimellisesti olen siis nukkunut mahdollisimman paljon vapaapäivinä ja käynyt toki tallissa hoitamassa ja liikuttamassa Loton.

Nyt olen ollut täällä Saksassa jo miltein kuusi viikkoa. Ei voi muuta sanoa, kuin "Hui, miten aika menee nopeasti!" Hyvin viihdytään siis edelleen, eikä ole ikävä takaisin Suomeen. Tokihan ystäviä, perhettä, poikaystävää yms. on todella kova ikävä, mutta ikävän kanssa pärjää, kun on paljon tekemistä ja soitellaan läheisten kanssa tarpeeksi usein. :)

Olen unohtanut laittaa tänne tämän tallin nettisivuja, jossa asustamme siis tällä hetkellä. Tässä se siis, jos olette kiinnostuneita tutkimaan.


Minttu palasi alkuviikolla takaisin Saksaan. Mintun loman aikana, hoidin siis itse täällä tallinteot ja liikutin omat vastuuhevoseni ja oman hevoseni, eli neljä hevosta päivässä. Toki siis työnkuvaani kuului aamu-, päivä-, iltaruokinnat, tarhaus laitumille, karsinoiden siivous yms kymmenelle hevoselle - töitä siis riitti aamusta iltaan! Osasin kuitenkin olla ylpeä itsestäni - pärjäsin oikein loistavasti miltei kaksi viikkoa yksin, suht uusien hevosten kanssa, tuntemattomien ihmisten keskuudessa, vieraassa tallissa, vieraassa maassa, jonka kieltä en puhu lainkaan. ;)

Arki pyörii tällä hetkellä omalla painollaan. Apukädet, jotka olivat minua auttamassa ylimääräisten hevosten liikutuksessa, eivät enää käy nyt, kun Minttu tuli takaisin. Ollaan yhdessä siis tehty taas töitä päivittäin. Hevosia liikutellaan ja tällä hetkellä olen suurinpiirtein liikuttanut n. 5 hevosta päivittäin, tänään liikuttelin jollain muotoa yhteensä kuusi hevosta.

Minttu pitää minulle valmennuksia aina, kun on sopiva sauma kalenterissa. Annelilla olen nyt ratsastanut 5 viikkoa putkeen. Ratsastan sillä kerran-pari viikossa valmennuksessa, muuten aikalailla itsenäisesti tai niin, että Minttu ratsastaa jotain toista hevosta samaan aikaan ja huikkailee välillä neuvoja. Joka kerta Annelin selästä alas tullessani, tykkään tuosta hevosesta aina vain enemmän ja enemmän. Annelin kanssa ollaan tehty paljon vaihtoja, avoja, siirtymisiä, kokoamisia, sulkuja yms. Ollaan päästy vähän jo "sarjavaihtojenkin" maailmaan tekemällä kaksi vaihtoa aina yhden pitkän sivun aikana. Annelilla ratsastaminen on todella antoisaa, se on niin herkkä kaikille avuille, että varmasti tiedät, koska teet jotain väärin. :)

Reilun viikon verran täällä on ollut aika sateista ja muutamat hirmu myrskytkin on tullut koettua. (Hui!) Tänään on kuitenkin paistanut aurinko täydeltä terältä, ja lämpötilakin kohosi +30 paremmalle puolelle. Ensimmäiset viikot täällä ollessani olivat aika tukalat, kun lämpötila oli silloin useamman viikon päälle +40 auringossa - niiden jälkeen tuollaisia viileämpiä sadepäiviä osaa kyllä arvostaa.


Hevosille kuuluu oikein hyvää. Suomenhevoset treenaavat ahkerasti, ja positiivisimpia yllättäjiä ovat olleet katraan nuorimmaiset, 4-5 vuotiaat suomenhevoset. Meillä on Mintun kanssa ollut pienimuotoinen jako hevosista, eli ns. nimikkohevoset. Mulla on ollut suurimmaksi osaksi liikutettavana Anneli, Manu ja Tuurikas, sekä sitten muita hevosia joita ollaan sovittu tiettyinä päivinä. Manu on ollut oikea yllättäjä, se on nyt ottanut isompia harppauksia kehityksen tiellä kohti ratsu-uraansa. Manu on siis 4-vuotias tällä hetkellä, kehittyy oikein hyvää vauhtia ja on ollut oikein lupaavan oloinen nyt parina päivänä! :)

Tuurikas ja Manu ovat hieman samantyyppisiä ratsastaa. Molemmat tosi kevyitä edestä, luontaisesti hakevat peräänantoa ja näiden kanssa pystyy jo alkaa nostaa vaatimustasoa ja laittaa nopeampitempoisia tehtäviä eteen.

Suomenhevosiin voitte tutustua lisää Mintun kotisivuilta. Kaikki löytyvät nyt sieltä kuvineen. :)


Loton kanssa olen vielä vähän hukassa itse. Minttu tosin tykkää ratsastaa sitä, joten Lotto on nyt ollut oikeastaan Mintun liikutuksessa. Tokihan sitä itse ratsastin Mintun ollessa lomalla.

Mintun loman aikana käytiin Loton kanssa laukkaamassa tuulispäinä pelloilla henkeäsalpaavissa maastoissa (Lotto oli ennen Mintun lomaa 2vkoa Mintun treenissä, joten viikon maastoilu/kevyempi treeni teki hevoselle hyvää tähän väliin), käytiin pyörähtämässä muutamisen kerran myös maneesissa, sekä ilman satulaa kentällä ja maastoissa laukaten. Lotto oli ensimmäisellä maneesikerralla suorastaan kammottava, kuitenkin toisella, ja kolmannella kerralla yllätti positiivisesti olemalla ehkä paras ikinä. Kaikki tuntui helpolta, pystyin ratsastamaan, vaikuttamaan siihen, ja tehtiin paljon asioita pitkästä aikaa helpontuntoisesti.

Suurin ongelma mulla on Loton kanssa se, että kun se heittäytyy hankalaksi,  menetän uskon itseeni. En siis omista tarpeeksi pitkäjänteistä pinnaa tuon hevosen kanssa. Ihan sama mitä muut hevoset tekevät, mutta Lotto on ainoa jonka kanssa mulla menee itsetunto pirstaleiksi... plääh..

Lottohan on siis itsessään todella kiva hevonen. Liikkuu hienosti, isosti, ilmavasti, osaa olla todella näyttävä niin halutessaan. Se on yli-innokas, todella omapäinen, dramaqueen joka haluaa olla kaikessa oikeassa, ja tehdä asiat omalla tavallaan.
Lottohan on osaava, teknisesti ja koulutuksellisesti jo erittäin lahjakas nuori hevonen, joka hyppäisi vaikka kuuhun jos vain osaa pyytää. Kuitenkin suurin ongelma on se, että hevosen ratsastettavuus ei vastaa sen tasoa.
Hevonen ei ole ratsastajalleen vaarallinen, se ei omista huonoja käytöstapoja, yms. Lotto ei vain aina haluaisi kuunnella ratsastajaa, vaan hän on aina omasta mielestään oikeassa. Se ei ole koskaan laiska, vaan aina ilahduttavasti menossa eteenpäin omalla moottorillaan. Se kyllä kuuntelee, mutta se, missä määrin se kuuntelee, on ongelma. Mitä enemmän se oppii, sen itsevarmempi ja omapäisempi siitä tulee. Hän katsos osaa ja tietää jo kaiken niin paljon paremmin, kuin kukaan muu. ;)

On se niin ihana hevonen, kaikessa raivostuttavuudessaankin. ;) <3
Olen aikaisemminkin jo maininnut, että Lotto on todella nopea oppimaan, se ennakoi yli-innokkuuttaan niin paljon, että ilman lupaa, saattaa hallitusti nostaa kootun laukan, tai vastaavanlaisesti lähteä ravaamaan - ulkopuolisen silmin se näytti juuri siltä, että ratsastaja olisi pyytänyt hevosta tekemään jotain, mutta ei, se tekee sen itse. :P Lotto ei siis koskaan lähde minnekään "karkuun" ratsastajaa tai tee sitä pahuuttaan, se on vaan niin innokas tekemään temppuja ja tehtäviä, että tekee niitä ihan ominpäin.
Yli-innokkuus ei ole koskaan huono asia, päinvastoin, mutta kyllä sen hevosen täytyy odottaa, ja kuunnella ensisijaisesti ratsastajalta ohjeet eikä itseltään. ;)

Syy, miksi Minttu ratsastaa Lottoa tällä hetkellä on se, että Minttu osaa korjata ja kehittää Lottoa taitavampana ratsastajana ja hevosenkouluttajana niin paljon paremmin, kuin minä. Lotto tarvitsee tällä hetkellä todella lähellä, vahvasti vaikuttavan ratsastajan, joka on koko ajan herpaantumatta ajan tasalla ja läsnä. Minttu ratsastaa Lottoa suurimmaksi osaksi nyt jonkin aikaa, jolloin myöhemmin mun on helpompi taas palata kyytiin ja hahmottaa se, miten ja mitä on korjattu, miten tästä eteenpäin.
Tokihan ratsastan Lotolla myös toisinaan itse mm. Mintun valmennuksissa, tai Mintun ratsastuksen jälkeen kiikun selkään tunnustelemaan tehtyjä muutoksia ja tietysti maastoilen ihanan luottoratsuni kanssa. :)

En ole koskaan ratsastanut yhtä vahvaluontoista ja ratsastajalleen niin vaikeaa hevosta kuin Lotto. On ihanaa, että minulla on todella taitava ammattilainen apuna hevoseni kanssa. Ehkä me Loton kanssa jossain vaiheessa päästäisi debytoimaan VaB, mutta en aseta sille mitään aikarajoitetta tällä hetkellä. Päivä kerrallaan ja sitä rataa.. :)

Kauhea ikävä kisoihin, mutta vielä ei ole sen aika. :)
Tänään käytiin Mintun kanssa (Minttu Venlalla, minä Lotolla) pellolla laukkaamassa huolet pois. Oli kyllä tosi mukavaa, hevosetkin nauttivat tosi paljon. Mitä ihanteellisin tapa lopettaa tämä viikko. :)


Ihanaa, uutta, alkavaa viikkoa kaikille!



16 kommenttia:

  1. Kuulosti niin tutulle toi teksti, vaikka ollaan "pikkusen" alemmalla tasolla. Varsinkin toi kohta "Se kyllä kuuntelee, mutta se, missä määrin se kuuntelee, on ongelma." :D

    Meillä on se ongelma, kun mä sähellän siellä selässä niin heppa menee hämilleen ja "lukkoon" ja sitten ei kuuntele mitään. Toisaalta opettavaista, kun pitäis vaan oppia ratsastamaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että on kohtalontovereita olemassa, heh! Onhan se opettavaista, kun on hevonen jonka kanssa pitää olla tarkkana koko ajan. :)
      Aika lahjakkaasti se minäkin osaan tuon säheltämisen jalon taidon toisinaan. ;)

      Poista
  2. Täältä taas löytyy yli-innokas kouluratsu versiota "Nyt muuten mennään ja kovaa!" Kauhea työ saada liikkumaan rauhallisesti, mutta sen jälkeen tekeekin ihan mitä vain piaffesta takaperinvolttiin, kunhan osaa pyytää. Itse junnaan tämän kanssa vielä siinä rauhoitteluvaiheessa, mutta kyllä niitä hyviäkin pätkiä tulee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe hauska. :)
      Hiljaa hyvä tulee ja ahkera työ tuottaa vielä tulosta! :)

      Poista
  3. Ihanalta vaikuttaa teidän elämä siellä Saksassa! :) Maltatkohan tulla pois enää ollenkaan? ;) Kuinka pitkään teillä on aikomus viipya siellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On täällä kyllä mukavaa olla töissä, mutta kyllä sitä joskus kotiinkin palataan. ;)
      Tämänhetkinen soppari on ainakin marraskuun puoleen väliin. Kuitenkin olen omasta puolestani valmis olemaan niin pitkään, kuin minua tarvitaan. :)

      Poista
  4. Miten siellä Saksassa suhtaudutaan suomenhevosiin? Kokevatko saksalaiset suokin "eksoottisena" rotuna, vai ovatko suokit siellä ihan vain hevosia hevosten joukossa? ;) Entä onko Saksassa paljonkin suokkeja ja onko niillä siellä kysyntää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomenhevoset täällä herättävät kiinnostusta, tiedossa on, että täällä on jotain kymmeniä suomenhevosia jossain ja yksi niiden kasvattaja, joka sijaitsee meistä n. 500km luoteeseen. Näillä hevosilla täällä, on tarkoitus herättää sitä kysyntää, ja katsoa miten käy. Tällä hetkellä hevosista on tullut jo paljon kyselyitä. :)

      Poista
  5. Todella mielenkiintoinen postaus, sopivan pituinen! (: Sun postauksia jaksaa aina odottaa!

    VastaaPoista
  6. Tuliko sinne Saksaan Myrskyvaroitus? Vai menikö yksityiselle tms eikä myyntiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuli varoitus aina ennen myrskyä.
      En nyt ihan ymmärrä, mitä tarkoitat? :)

      Poista
    2. Tarkoittaakohan "Suokkifani" tätä hevosta? http://www.sukuposti.net/hevoset/myrskyvaroitus/603492 :D

      Poista
    3. Voi ei, haha! Minä luulin että ihan tarkoitti niinkuin myrskyä myrskyä. :D
      Suomenhevonen Myrskyvaroitus ei siis ole meidän poppoossa. :)

      Poista
  7. Manun entinen omistaja täällä hymy korvissa lukee näitä :) upeeta että meni osaaville ihmisille, jotka saa kaiken potentiaalin esiin!

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset