9. kesäkuuta 2015

Perustreeniä

Vihdoinkin tänne on tullut kesä!
Sateisia päiviä vielä piisaa vaikka muille jakaa, mutta on ihanaa, kun aurinko paistaa edes joskus ja on lämmin!
Toki vielä täällä ei olla hellelukemiin asti päästy, mutta kaikki +10 asteen yläpuolella on vaan plussaa. ;)

Treeneissä menee oikein hyvin kaikkien hevosten kanssa tällä hetkellä.
Herkko on ollut suhteellisen hyvä nyt joka kerta!
Viikonloppu treenattiin ahkerasti Herkon kanssa taas Mintun valmennuksissa. Sain positiivista palautetta, että poni on nyt huomattavasti parempi, kuin kuukausi takaperin. Nyt sen kanssa pystyttiin tekemään jo paljon tehtäviä ja onnistuttiin jopa aika mallikkaasti!
Sunnuntaina ratsastin Herkon hackamorella - Minttu halusi nähdä, miltä poni näyttää ilman kuolaimia. Herkko viihtyi hackamoren kanssa tosi kivasti alku ihmettelyiden jälkeen. Tästä jatketaankin keskiviikon jälkeen viikon verran hackamorella testiluontoisesti, ja sen jälkeen palataan takaisin kuolaimiin ja katsotaan miltä vaikuttaa. :)

Eilen rankkojen valmennusten jälkeen olikin palauttelupäivä, ja käytiin kaverini Fannin kanssa kahdestaan oikein pitkään Assin ja Herkon kanssa  kävelemässä, vähän ravaamassa ja laukkaamassa maastoissa ihanan innokkailla hevosilla. :) Kaikinpuolin todella rentouttavaa kaikille osapuolille!

Raviverryttelyä lauantain valmennuksessa
Tänään Herkko saa ansaitun vapaapäivän, ja huomenna palaillaankin takaisin töiden makuun.

Mitään tämän ihmeempää tarinointia ei tällä erää olekaan. Arki rullaa normaaliin tapaansa.
Vinski on hyvä itsensä joka ratsastuskerralla, enimmäkseen keskitytäänkin joka kerta arjen perustreeniin. Pikkuhiljaa kasvatetaan voimaa ja notkeutta suomenpoikaan. :)

 SH-ruuna Poika Vinkkari

Jihun kanssa ollaan tehty kevyttä hölkkää, sen ollessa kuitenkin nyt hetken aikaa kevyemmällä liikutuksella. Saa viettää leppoisia maastoilupäiviä omistajansa kanssa ensi viikkoon asti, sitten aletaan taas treenaamaan pikkuhiljaa astetta totisemmin. ;)
FWB-tamma Catilina s. 2010
Tämä ihana ja pieni tamma on ottanut huimia kehitysaskeleita viime aikoina! Ei voi olla, kuin ylpeä. <3
Aksun kanssa käytiin pari päivää peräkkäin yhdessä treenailemassa ja senkin kanssa keskityttiin yllätys-yllätys ihan perusasioihin! Perustreeniä kun ei voi koskaan tehdä liikaa. Kun perustyöskentelyn kautta rakennetaan vankka pohja, voi sen päälle rakentaa jotain niin paljon kestävämpää. Siksi perustyöskentely onkin ehdottoman tärkeää kaikkien, ja kaikentasoisten hevosten kanssa. :)
Pieni tuulitukka Aksu. :)



7 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Kyllä sitä on onnellisessa asemassa jokainen, joka löytää tiensä hevosharrastuksen pariin. :) Oli hyvä päätös nousta ekan kerran hevosen selkään aikoinaan, siitä sai alkunsa koko elämän mittainen matka hevosten kiehtovaan maailmaan. Näin kesällä tätä tulee miettineeksi. :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kun oot alkanu taas postaileen normaali tahtiin :)

    VastaaPoista
  3. Kiva lukea taas näitä sun juttuja, mukavaa että oot parantunut ja vastoinkäymiset näyttäisi olevan ohi :) Erityisesti tykkään tuosta miten puuhailet Herkon kanssa, ihanaa että poni on saanut "oman ihmisen" joka vie sitä eteenpäin pelottavassa maailmassa. Sulla on muutenkin ihana asenne kaikkia hevosia kohtaan, se paistaa kaikista teksteistäsi. Ihan sama millainen kisatykki tai peruspolle tai vaatimattomampikin ratsu tiellesi osuu, löydät siitä aina positiivista sanottavaa ja just näitä juttuja on aivan ihana lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi ihanasti kirjoitettu, olen täysin samaa mieltä! :)
      Terveisin toinen Anonyymi :)

      Poista
    2. Kiitos aivan ihanasta kommentista! Ihana kuulla, miten paljon teksteistäni välittyy teille lukijoille! Mun mielestä jokainen hevonen on omalla tavallaan, omassa lajissaan ja omalla tasollaan aivan ihana ja kehityskelpoinen. :)
      Kiitos sullekin toinen anonyymi, olette ihania! <3

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset