3. huhtikuuta 2015

Ei olis saanut huokaista..

Niin.. Ei olis saanut huokaista vielä. :P
VAROITUS! Postaus sisältää materiaalia, joka ei sovellu herkille!

Ei taida tulla vielä hetkeen erityisiä ratsastuspostauksia.. Ette sitten ihmettele, miksei musta kuulu mitään taas hetkeen. :)


Että taas tällaista tällä erää. Mut on ilmeisesti kirottu jollain huonolla tuurilla tälle vuoteen. :D
Tiistaina revittiin siis hammas veke, sen tilalle implanttijuuri. Eilen sain väliaikaisen hampaan (jos sitä voi siksi kutsuakaan) suojaamaan tikkejä. Aika karultahan tuo näyttää, mutta kestän kyllä kaksi viikkoa, kunnes tikit poistetaan ja väliaikaisesta hampaasta tehdään enemmän oikean hampaan näköinen. Puolen vuoden hommahan tää on, eli puolen vuoden päästä saan vasta sen lopullisen "oikean" hammaskruunun siihen implanttijuuren päähän ruuvattuna. Hyvää kannattaa siis odottaa! Implanttijuuressa luutumisaika leukaluuhun on siis noin puolisen vuotta. Itselläni ei löytynyt leukaluusta ihan täysin riittävää määrää omaa luuta, joten mulle istutettiin lisäksi luusiirteellä lehmän jauhettua luuta leukaluuhun. :P

Uskaliaille katsojille: Tämän linkin takaa löytää videon täsmälleen samasta operaatiosta, mikä mulle tehtiin. (Varoitan, herkkien ei kannata katsoa videota!) Luojan kiitos en itse katsonut tuota videota ennen operaatiota.. Aivan järkyttävää. Itse en onneksi operaation aikana tajunnut lainkaan, miten suuri operaatio oli kyseessä. Videolla näkyvä "jauhe" on myöskin siis sitä luusiirrettä, joka laitetaan miltei jokaiselle implanttia laittavalle. On tää nykyajan lääketiede ihmeellistä!

Yllättävän helpolla olen päässyt. Toimenpiteen jälkeen olin ihan varma, että kuolen aamulla herätessä siihen tuskaan ja kipuun millä mua oltiin peloteltu. Kuitenkin kerrankin elämässäni, mulla on niin hyvät ja toimivat lääkkeet käytössä etten tunne varsinaista kipua lainkaan! Naama on toki aika turvonnut (muistutan tällä hetkellä lähinnä apinaa jolla on nuuska huulessa, ainakin omasta mielestäni!) ja outoja tuntemuksia on koko yläleukaluussa hampaat mukaan lukien. Tuntuu tykytystä ja vääntöä, pienoista särkyä ja kaikkea outoa, mutta varsinaista kipua ei lainkaan!

Mulla olis teille kuviakin, joiden jakamista mietin pitkään.. Päätin kuitenkin muuttaa kaikki kuvat mustavalkoisiksi - tällöin ne eivät ole puoliakaan niin karmean näköisiä. En halua tuottaa kenellekkään traumoja! :)

Tässä tiistaina heti tunti toimenpiteen jälkeen. Tuolloin suu vuoti verta ihan hillittömästi vielä tikeistä..
Tämä ja alempi kuva otettu tänään. Yllättävän hyvin lähtenyt paranemaan ja nopeasti! Enää ei vuoda verta juuri ollenkaan. Tuo väliaikainen hammas on siksi tuollainen hassu, että tikit pääsevät paranemaan rauhassa sen alta ilman puristusta. Onhan tuo hassun näköinen, mutta en jaksa välittää! Kyllä tällaisena pari viikkoa pärjää. Pääasia on, että paranee hyvin!

Hyvä puoli tässä on, että vaikka oli tosi iso operaatio monine vaiheineen, niin ensi viikolla pitäisi ihan normaalisti jo pystyä urheilemaan. Ohjeeksi sain, että jos ei tunnu painetta impanttialueella, niin saan tehdä mitä mieli lystää, eli takaisin ratsastamaan. :) Nyt toivotaan ettei tule mitään takapakkeja! (Riskihän on aina olemassa, että leukaluu alkaa hylkimään implanttia - tämä tulee kuitenkin ilmi kahden kuukauden sisällä)

Kuinka moni pyörtyi? Haluatteko te edes tietää mitään näin kammottavia juttuja? Mulla on jotenkin tarve ilmoittaa itsestäni, etten ole kadonnut minnekkään.. Haluan, että tiedätte miksi en ole ratsastamassa ja kirjoittamassa treenipostauksia. :)


Nyt jatkamaan vakuutusyhtiön kanssa taistelemista.. Hampaallehan tosiaan hintaa tulee sen 2500-3000e...

15 kommenttia:

  1. Tiedän tunteen aivan täysin kun minulla löytyy 2 implanttia jotka on tehty 4 vuotta sitten. Suosittelen pyytämään hammaslääkäristä vastakkaisiin hampaisiin muovit. Itsellä halkesi vastakkaiset hampaat johtuen aivan implanttien kovuuden takia. Vakuutusyhtiö korvasi minun ilmplantit ja itselle jäi vain maksettavaksi omavastuun verran tai riippuuhan se tietenkin mikä vakuutus teillä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! Kiitos tiedosta! :)
      Mulla on vähän hankalampi tuo vakuutusasia ja vakuutusyhtiö ei haluaisi maksaa.. Lakimies saa nyt hoitaa tän asian ja katotaan onko mitään tehtävissä asian suhteen..

      Poista
  2. Hui minkä näköinen! :D video oli kyllä aika hahaha kauheeta katottavaa. Mutta hyvä että toikin saadaan kuntoon jotenkin! :)

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti suusi paranee pian!!! :)
    Ja aika ällöttävän kuulosta ja näköista. :|

    VastaaPoista
  4. Sama summa pitäisi minunkin taikoa jostain. Ylläpitoheppani viedään muuten alta pois D;' :(

    VastaaPoista
  5. Voi kiitos paljon tästä mitä ihanimmasta riemusta jonka jaoit kanssamme :D En ole verikammoinen, mutta mun pitäs mennä paikkuuttamaan muutama reikä hampilääkärille... Ja nyt en taatusti mene! Hammaslääkärissä käynti on ehkä hirveintä ikinä ja tämä vahvistaa käsitystäni siitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, eiii. :D Ääh, olen pahoillani! :D
      Reikien paikkaaminen ei ole homma eikä mikään! Älä huoli!
      (Itsellä ei tosin ole ikinä ollut reikiä eikä reiän alkuja) Mulla tää tapaus taitaa kuulua niihin ääritapauksiin, joissa omaa hammasta ei ole mitenkään mahdollista pelastaa vaikka juurihoidettu olikin.. Joten ihan huoletta voit mennä varmasti paikkauttamaan hampaat. :)
      Minäkin vihaan hammaslääkärissä käyntiä ihan yli kaiken, varsinkin tän jälkeen mutta pakkohan se on hampaista pitää huolta. :)

      Poista
    2. Joo pitäisi kyllä jossain vaiheessa mennä, kun on pari hammasta lohjennutkin yms. Hevonen kun potkas hampaat veke (koko hampaan pintaosa hajosi pirstoiksi ja juuri säilyi onneksi ehjänä) niin repivät ikenet auki ja kaikkea inhaa kun laittoivat paikkaa. Eikä se paikka edes kestänyt, joten uudestaan revityttämään ne ikenet... Niiden paranemisessa meni reippaat puoli vuotta. Siitä jäi semmonen "ei enää ikinä" -kammo. Vaikka nyt pitäisi kyllä alkaa menemään ettei tartteis kummosempia jippoja tehdä. Inhoon vaan yli kaiken sitä poran ääntä..... :D Huoh. Jotain tässä ois keksittävä. Tsemppiä paranemiseen! :)

      Poista
    3. Hui, no ei se kyllä sullakaan oo mitään kauheen hyviä kokemuksia ollut ilmeisesti, eikä ihan niitä pieniäkään toimenpiteitä. Kääk. :(
      Mullakin hirvittää, että puolen vuoden päästä taas avataan nuo ikenet kun alkavat tekemään sitä hammaskruunua siihen ruuvin päähän.. Tällä hetkellä jännitän tikkien poistoakin ihan yli kaiken..
      Kiitos ja hurjasti tsemppiä sullekkin! Kärsitään sit yhessä. ;)

      Poista
  6. OU MAI GAAD, sain varmaan elinikäset traumat tosta videosta, herrajumala... Siis olihan sulla joku nukutus yms tossa? Kun videolla näytti että potilas on hereillä..? En voi muuta kun toivottaa pikaista paramemista ja toivptaan että tän vuoden äksidentit oli tässä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti et ihan elinikäisiä. :) Se video oli kyllä itselläkin aika kauheaa katsottavaa. Onneksi en tiennyt ennalta miten suuri operaatio oli kyseessä.. Kaikki selvis vasta jälkeenpäin.
      Ihan hereillä olin.. Puudutus ylsi leuasta silmiin asti, etten onneksi tuntenut mitään.. Lopussa tikkaus tuntui ikävästi kun puudutus alkoi lähteä, mutta sinänsä vähällä selvittiin..
      Kiitos paljon, samaa toivon minäkin. :)

      Poista
  7. Yritin olla hurja ja kattoa ton videon; En saattanu :DD
    Paranemisia!! :)

    -Nea

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset