10. maaliskuuta 2016

Kuvia tältä päivältä

Tänään kävin aamulla taas ratsastamassa Vinskin. Tehtiin todella paljon siirtymisiä alkuun, että saan sen odottamaan minua alusta asti ja vertymään sitä kautta. Tehtiin myös käynti väistöjä pitkiä diagonaaleja molempiin suuntiin. Ravissa myös super paljon siirtymisiä, jonka kautta hevonen tuli ihanan pehmeäksi ja odottavaiseksi. Ravissa jatkettiin väistöillä, sekä tehtiin korotettuja ravipuomeja. Laukassa vastalaukkaa, jossa kokosin sitä nyt vähän enemmän. Vinski oli tänään myös aivan super hyvä ratsastaa, hienosti se jo yrittää koota laukassa ja tätä kautta laukkaan tulee sievoisesti lisää ilmaa ja parempi tahti. Vastalaukat menee jo tosi hienosti, nyt vaan vähän vielä lisää kantovoimaa, niin niistä tulee todella näyttävät. :)
Pitäisi saada joku kuvaamaan nyt myös Vinskiä, se on muuttunut todella paljon ja kehittynyt roimasti. Liikkuu ihan eri tavalla nyt ja kantaa huomattavasti paremmin. :)

Tämän päivän kuvista kiitos Fanni Haapa-aro <3


Vinskin ratsastuksen jälkeen suuntasin Herculeksen luokse. Poika oli tänään hieman virtaisalla päällä jo tarhasta haettaessa, joten päätin juoksuttaa sitä hieman alle ennen ratsastusta. On tuota kyllä tosi kiva juoksuttaa. Hirmu järkevä. Laukkaa ei oikein osaa vielä äänestä nostaa (en tiedä millä kielellä sille on puhuttu...) Joten opiskeltiin, että sanasta "laukka" pitäisi sitten nostaa se laukka. Tosi hienosti ymmärsi parin toiston jälkeen ja lopulta laukat nousikin ihan laukka- sanan voimalla. En voi käsittää, miten nopea tuo on oppimaan. Sitä kun kehuu kovasti, se yrittää vielä enemmän. Tosi miellyttämisen haluinen kaveri. :)

Hetken juoksutuksen jälkeen menin selkään, ja käveltiin jonkin aikaa aivan rauhassa ristiin rastiin. Eilen tosiaan lapsi oli kovin jännittynyt, joten tänään halusin käyttää rauhassa aikaa siihen, että se vain rentoutuu ja tykkää olostaan. Käynnissä hienosti alkoi työntää jo nenää enemmän eteen kohti tuntumaa ja rentoutui oikein kivasti. Se vähän kropaltaan on aika ryhdikäs, jolloin se ratsastaessa myöskin haluaisi kulkea hyvin ryhdikkässä raamissa. Nyt olisi tässä vaiheessa kuitenkin hyvä, että se oppisi työntämään nenän eteen vähän pidempään muotoon.
Ravissa Hercules oli tänään sitten tosi rento ja hyvän tuntoinen. Tehtiin vähän siirtymisiä ja nautittiin yhdessä liikkumisesta. :) Laukan jätin pois ihan tarkoituksella tänään kokonaan, varsa teki ravissa niin hienoja toistoja, että päätin palkata sen siitä ja tulin alas selästä. Selvästi lapsellakin oli hauskaa, niin innokkaana se oli touhuamassa. :) 

Loppuviikon varsa saa huilata ja kävellä rennosti maasta käsin. Ensi viikolla pikku hiljaa taas työrintamalle. :)

Jaakko lähti mökille ja vei pöytäkoneen mennessään. Nyt joudutte siis katsomaan täysin muokkaamatonta videopätkää. Mulla kun ei tässä kannettavalla ole mitään millä editoida videota. :)
Tässä varsaa todellisessa itsessään. Hyvin vaatimatonta ja huteraahan tuo liikkuminen tällä hetkellä on, mutta ei tuolta voi muuta vielä olettaakkaan. :)
           


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset