5. maaliskuuta 2016

Syy hiljaisuuteen

Tuhannet pahoittelut syvästä blogi hiljaisuudesta! Nyt se on kuitenkin tullut päätökseensä, ja minulla on ilo ilmoittaa hiljaisuuden syy...


Tervetuloa kotiin Hercules <3

Tällainen ihanuus se sitten osui kohdalle, ja upposi täysillä. :)

Raskas ja pitkä matka Herculeksella uuteen kotiin olikin - käytiin hakemassa ori Etelä-Suomesta poikaystäväni kanssa torstaina 25.02., ajettiin yötä vasten Ouluun klinikalle, siellä ori ruunattiin perjantaina 26.02. ja ruunauksen jälkeen jatkettiin matkaa Rovaniemelle, jossa tuore ruuna pääsi vihdoin asettumaan uuteen kotiinsa. Kilometrejä kertyi reipas 1700km, joten ei ihan pieni matka ollutkaan. Ja vain viikkoa aikaisemmin käytiin siskoni kanssa hevosta katsomassa, joten kahdessa viikossa tuli ajeltua lähemmäs 4000km Suomea päästä päähän.. :P

Ruunaus oli tässä vaiheessa oikea päätös. Kun hevosella ei ole jalostukseen aiottua käyttötarkoitusta, on sen elämä huomattavasti helpompaa ja stressittömämpää ruunana.

Ori-paran kanssa odoteltiin Oulussa pääsyä leikkaussaliin
Kyseessä on siis KWPN- tuore ruuna Hercules, i. Eldorado Van De Zeshoek ii. Clinton. Syntynyt 06.05.2012, eli juuri alkuvuodesta kääntyi 4-vuotiaaksi. Se on syntynyt Hollannissa, sisäänratsastettu ammattilaisen toimesta Liettuassa alkuvuodesta 2016. Satulassa se on ehtinyt olla siis vain 2 kuukautta ja Suomen kamaralla nyt vajaa kolme viikkoa.
Hercules on luonteeltaan ihan super kiltti, rakastaa harjaamista ja paijjaamista. Kuin pieni koiranpentu, se haluaisi käpertyä syliin ja halailla kaikki päivät. :) 

Ruunauksen jälkeen parantuminen on mennyt todella hyvin. Kaksi ensimmäistä päivää Hercules oli vain karsinassa, se sai viikon ajan tulehduskipulääkettä ja antibioottia suun kautta. Kolmantena päivänä poistettiin paineside, eikä turvotusta ole ollut koko operaation jälkeen lainkaan. Painesiteen poistettuamme, sain lähteä varsan kanssa kävelylle 10min kerrallaan ja se sai mennä tarhaan. Nyt ollaan kävelty jo miltei viikko ja pari viimeistä päivää olen käynyt ihan tunnin lenkkejä. Alkaa lapsella olla jo vähän ylimääräistä virtaa, täytyi pidentää kävelylenkkejä. ;)

Vielä pitäisi n. viikon verran malttaa kävellä, jonka jälkeen saa alkaa asteittain lisäämään liikuntaa. Selkään voisin mennä jo nyt, mutta ajattelin käyttää tämän ajan hyödykseni, ja käsitellä hevosta maasta mahdollisimman paljon ja opettaa hevosta sitäkautta. Se on kuitenkin tehnyt töitä jo kaksi kuukautta ratsastajan kanssa, ja on minusta ansainnut olla pari viikkoa ilman satulaa selässään. Loma ratsastajasta tässä vaiheessa tekee siis enemmän, kuin hyvää näin nuorelle hevoselle. Virallisestihan sen 4-vuotis syntymäpäivä on vasta toukokuussa, joten lapsi on nyt 3 vuotta ja 10 kuukautta vanha. ;)

Koeratsastamassa toisena päivänä 19.2
(Koeratsastin hevosta kaksi peräkkäistä päivää, pahoittelen puhelinlaatua)
Viime tiistaina Hercules sai myös elämänsä ensimmäiset kengät. Aikaisemmin sitä on ainoastaan vuoltu, joten en yhtään tiennyt, miten se kengitykseen reagoi. Toki siedätin sitä koputtelemalla kavioita päivittäin kavioiden puhdistuksen yhteydessä, eikä Hercules reagoinut tähän mitenkään. Tää varsa on niin fiksu, että olisihan se pitänyt tietää, ettei se sano kengityksestä yhtään mitään. Hevosta kotiin hakiessakin varsa ei ollut koskaan matkustanut trailerissa (ainoastaan rekassa) ja tää tyyppi kävelee suoraa kyselemättä kyytiin.. Heh. Harvinaisen hyväpäinen tapaus siis. :)
Eilen kävi tunnistaja, joten piakkoin saadaan Hercules myös Suomen rekisteriin ja sitä kautta saa myös kilpailuoikeuden.

Ihan lapsihan tää vielä on, minkä huomaa ihan jokapäiväisessä elämässä. Mm. loimet on vielä vähän jänniä juttuja, joten ne täytyy esitellä hevoselle hyvin ennen selkäänlaittoa. Eipä siellä Hollannissa varmaan ihan kauheasti noita loimia ole tarvittu.. :D
Harjaamisesta tää nauttii aivan valtavasti. Lopettaa syömästä ja laittaa silmät kiinni tai rapsuttaa takaisin. Kävelylenkit ja maastakäsittelyt sujuu hyvin, varsa on fiksu ja nopea oppimaan. Siitä tulee vielä ihan super kiva kumppani. :)

Herculeksen ohella jatkan vielä Vinskin ja Kamun kanssa yhteistyötä. Vinskin kanssa tähdätään tämän vuoden Suomenhevosten mestaruuksiin, ja Kamun kanssa opetellaan uusia juttuja pikku hiljaa. Herculeksen kanssa edetään rauhassa kohti viis-vuotiskautta. :)

Kiitos teille lukijoille, kun olette pysyneet mukana myös kaikessa tässä hiljaisuudessa.  <3

23 kommenttia:

  1. Kaunis poika! Onnea uudesta hankinnasta! :)

    VastaaPoista
  2. Hei vähänkö ihana uutinen! Innolla odotan lisää postauksia tästä ihanan oloisesta kaverista! :) Onnea uudesta hepasta!

    VastaaPoista
  3. Onnea uudesta kavioliitosta! Kiva päästä lukemaan taas sun treenipostauksia ☺

    VastaaPoista
  4. Onnea uudesta hevosesta! Katselinkin tuota kun Suvin myyntiheppoja selailin, kivan näköinen ja hienoa jos on vielä luonnekin kohdillaan =)

    VastaaPoista
  5. Onnea kavioliitosta! :)

    Millä tallilla tää nyt asustaa? Onko sulla kaikki Loton varusteet tallessa? Kuinka pitkä matka sulla on tallille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Hercules asustaa Hirvaan Ratsukievarilla. En myynyt koskaan juuri mitään Lorin, tai Loton varusteita, joten ne on kaikki mulla tallessa ja sopivasti kaikki mun varusteet käy tälle uudelle myös. :)
      Mulla on tallille n. 35km matkaa, kaupungista 20km. Asun niin kaukana keskustasta muutenkin, että pelkästään töihin ajan n. 40km. :P

      Poista
  6. Ihanaa ihanaa <3 tästä se lähtee! Mielenkiinnolla seuraan :)

    VastaaPoista
  7. Ihana uutinen! Odotan innolla tulevia postauksia :)

    VastaaPoista
  8. <3 ois ihana tulla joskus mukaan harjailemaan ja halimaan tätä:)

    VastaaPoista
  9. Onnea uudesta hepasta! Jotenkin oon odottanutkin, että pääset taas oman makuun :) Montako hevosta kokeilit ennenkuin tärppäsi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Ei tää ihan heti löytynyt, vähän sattumalta. Hyvä niin. :)

      Poista
  10. Kuulostaa ihanalta :)

    VastaaPoista
  11. Jee. Saan seurata sua taas täällä ♡

    VastaaPoista
  12. Jee. Saan seurata sua taas täällä ♡

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset