25. kesäkuuta 2014

Kesäkö?

Noniin, nyt on taas hetki aikaa päivitellä vähän meidän kuulumisia!
Pakko mainita, ettei voi kyllä kauheasti kehuskellä tällä "kesäsäällä".. Tuntuu aivan tyhmältä loimittaa hevosia KESKIKESÄLLÄ tarhaan, mittarin näyttäessä aamulla +3 astetta.. Argh.. Viime viikolla saatiin jopa maa valkoiseksi lumesta. Ihan uskomatonta. :D

Missä olet kesä?
(Kuva otettu 11.6)
Viikon verran sitä olikin postaustaukoa. Tää yksinkertaisesti johtui ihan vain siitä, että olen ollut viime viikon, juhannuksen ja nyt alkuviikon miltei ympäripyöreitä päiviä tallilla. (Uusille lukijoille tiedoksi; Olen siis ratsastuskeskuksella töissä, eli mun päiviin mahtuu kirjaimellisesti vain hevosia, heh!)

Loton kanssa ollaan viimeviikko vietetty vähän rennompaa viikkoa. Lotto on taas tehnyt niin hyvin töitä, että ansaitseekin vähän kevyemmän jakson. Juhannuksen yli se sai vapailla kaksi päivää peräkkäin - vihdoin ja viimein mullakin oli kunnolla aikaa viettää mukavia hetkiä yhdessä ystävien ja perheen kanssa. <3

Juhannusta viettämässä oman, ihanan siskoni kanssa. <3
Nam!
Viime Mintun valmennuksen jälkeen, Lotto sai nauttia Outin hieronnasta. Edellisestä hieronnasta vierähtikin jo kuukauden verran aikaa. Heppa on ollut ratsastaessa tosi hyvä ja lihaksisto on tuntunut kaikinpuolin rennolta - en ole nähnyt syytä hierottaa sitä aikaisemmin, juuri massankasvatuksen aikaan.  Lotto on nyt tosi lyhyessä ajassa saanut oikein mukavasti massaa, hieronnassa ei silti ilmennyt suurempia jumeja siitä johtuen. Oikea lapa oli hieman jumissa, aukesi kuitenkin heti 5 minuutin jälkeen. Epäkkäissä oli myös molemmin puolin hieman kireyttä, mikä viittasikin siihen, että satula oli jäänyt vähän kapeaksi, tästä lihaskasvu pyrähdyksestä johtuen. Satula levennettiin heti seuraavana päivänä, joten sekin saatiin korjattua.

Ollaan viime viikolla Loton kanssa treenattu todella paljon siirtymisiä, ja otin myös aina peruutuksia paljon mukaan. Pidätteen vasteen laatu ei ole vielä täydellistä luokkaa, mutta paranee päivä päivältä. (peruutuksissa ei kuitenkaan ole mitään ongelmaa) Nyt kuitenkin hevonen jollain tapaa reagoi heti siihen ensimmäiseenkin pidätteeseen, eikä vasta siihen kymmenenteen. Ravissa Lotto on varsinkin niin touhukkaana usein tekemässä, ettei aina muista odottaa tarpeeksi. ;)

Iloinen lapsi treenien jälkeen. :)
Treeneissä ollaan myös tehty paljon väistöjä, avoja ja sulkuja, kokoamisia ravissa, siirtymisiä askeleessa mm. kootusta ravista lisättyyn raviin jne, laukassa piruettilaukkaa, sulkuja ja alkeellista työskentelypiruettia muutama askel kerrallaan. Aloitettiin myös pikkuhiljaa vaihtotreenejä taas tauon jälkeen - viime viikolla sain tehtyä tosi kivoja vaihtoja, jotka tulivat heti avuista ja olivat puhtaita. Eilen tuli yksi huono vaihto - köyrimisen kautta, heh!

Lotto on siis taas kehittynyt huimalla harppauksella Mintun valmennuksen jälkeen. Kyllä se vaan on sanottava, että tuo Minttu se niin sopii Lotolle ja mulle! Jokaisen valmennuksen välissä on kehitystä havaittavissa, eli oikeaan suuntaan ollaan koko ajan menossa!
Tällä hetkellä treenimotivaatiota on vaikka muille jakaa. Vihdoin tuntuu siltä, että ollaan Loton kanssa yhdessä ratsukko - pystyn korjata sitä ilman, että se vetää herneet syvälle sieraimeen. Lotto kun tuppaa olemaan lievästi sanottuna draamaqueen, joten joskus sen korjaaminen tietyissä asioissa on ollut jokseenkin hankalaa. ;)


Olen ratsastanut nyt suurinpiirtein kuukauden verran pelkästään nivelillä, eli kankia ei ole Loton suussa paljoa näkynyt. Lotto oli aikaisemmin aina hitusen parempi kangilla, joten päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja ratsastaa sen yhtä hyväksi nivelillä. Nyt olen saanut sen joka ratsastuksella niin hyväksi, että ei voi uskoa todeksi. Eilen meinasin tippua satulasta, kun hevonen oli vain niin maagisen upea! Aivan tyyni, rauhallinen, todella tahdikas ja letkeä, teki töitä todella suurella työmoraalilla. Oli todellakin nautinto ratsastaa sitä eilen!
Tässä eilenkin juuri siskoni Annen kanssa naureskeltiin, että Lotto alkaa vihdoi toimia kuten hevosen kuuluukin!

Toppaliivi pakollinen näillä keleillä... Hyrr!



Loppuraveja

Treenit tällä hetkellä ovat siis oikein hyvällä mallilla tällähetkellä. Lotto sai tänään viettää päivää ihan vain tarhaillen - päätin tehdä tällaisen kompromissin nyt, kun se oli eilen niin hyvä. Huomenna taas jatketaan treenejä levänneellä mielellä (hevonen levännyt, minä en haha!) ja loppuviikosta olisi tarkoitus hypätä pitkästä aikaa! Katsotaan, kuinkahan tuo kouluhevonen ratkeaa taas liitoksistaan esteillä. ;)


Kiireiset, työntäyteiset ja pitkät päivät tallilla jatkuvat vielä perjantaihin asti, sen jälkeen saan sitten ansaitusti maata laakereillani hurjat kolme päivää peräkkäin, jee! :)

Hippolan Kuukauden blogi-äänestys on yhä käynnissä, joten muistakaahan käydä äänestämässä!
Suurkiitokset teille kaikille, jotka olette äänestäneet minua tähän asti!
<3

4 kommenttia:

  1. Hei tuli mieleen näin nuoren hevosen omistajana kans, että mitä Lotto syö? :-)
    Hyvältä näyttää ja tosi kiva blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, kiva kun tykkäät! :)
      Loton ruokinnasta voisin tehdä postauksen erikseen, mutta näin lyhyesti sanottuna Lotto syö greenlineä 1L (turvotettuna 0,5L pellavaisen kanssa tuosta tulee n. 8L, jaettuna siis kahteen osaan eli aamu ja ilta), 10kg heinää/pvä, 3,5L täysrehua ja tuoretta vihreää useampi kilo päivässä. Tähän lisäksi saa vielä magnesiumia, kivennäistä, suolaa ja elektrolyyttiä. :)

      Poista
  2. Woop woop !!
    Sun blogi voitti!! :P
    Onnea!! *isopeukku*
    -Nea

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset