3. kesäkuuta 2014

Kiirettä pukkaa

Oi, että on ihanaa, kun on tullut ihan kunnolla kesä nyt!
Muutama päivä on nyt ollut taas todella lämmintä, viime viikon loppupuolella harmittavasti satoi kaatamalla vettä kaksi päivää peräkkäin. Nyt jälkikäteen se ei kauheasti haittane, kun vihreä kasvaa taas aivan silmissä. :)

Yhteiskuvat: Fanni Haapa-aro                  -                  Ratsastuskuvat: Noora Uusitalo


Töissä pitää kiirettä aika kiitettävästi. Meillä on nyt alkanut kesän kurssit pyörimään, joten saa juoksennella ees taas ihan urakalla, ja pitää ratsastustunteja + teoriatunteja osallistuneille. Tähän asti tosi kivaa ja mukavaa on ollut!
Työkiireet ja oma hevonen, ja sen liikutus tosin ovat vähentäneet aikaani kirjoittaa blogia, mutta onneksi on vapaaillat ja vapaapäivät, jolloin ehtii sitten enemmän. Nytkin mulla on aikaa päivitellä blogia ainoastaan sen takia, että Lotolla on vapaapäivä, jolloin pääsin lähtemään tallilta ihmisten aikoihin illalla. Jos olen pitkään töissä, sen päälle ratsastan ja hoidan vielä Loton, on kello iltaisin jo sen verran paljon, että kulutan loppuillan mielummin viettäen omaa aikaa ulkona, tai muutenvaan rentoutuen, kaukana tietokoneesta - ymmärtänette varmaan, miksi postaustahti saattaa ajoittain pidentyä useampaan päivään, nyt parin viikon ajan ainakin. :)

Sain blogiin vihdoin ja viimein uuden bannerin ja ulkoasun. Eihän se talvibanneri ehtinytkään olla, kuin kesään asti hehheh... :P
Bannerin on tehnyt Susanna (Puoliverinen Prinssi). Tähän tulee ehkä vielä joitain muutoksia, mutta siihen asti säilyy esillä tällaisenaan. :)
Mitäs tykkäätte?
Loton kanssa ollaan treenattu ahkerasti koulua oikein kunnolla. Perjantaina ratsastin perustreeniä nivelillä, tehtiin tosi paljon väistöjä (väistöjä tehdään aika paljon, koska Lotto on yksinkertaisesti vain niin hyvä siinä, ja nauttii niistä tosi paljon, väistöt ovat myös tosi hyvin irrottava ja notkistava liike) lisäsin treeneihin myös paljon avoa ja vastalaukkaa.

(Postauksen ratsastuskuvat maanantailta)

Lauantaina olin aamutallissa, ja töiden loputtua ihan tuhottoman väsynyt huonosti nukuttujen öiden jälkeen. Käytiin n. 10min pyörimässä kentällä aikeena treenata siirtymisiä, mutta hetken päästä luovutin - ei siitä tullut mitään, itse en millään jaksanut keskittyä, eikä tietysti hevonenkaan. Suunnattiin sitten polkumme tallin maastoihin, ja laukattiin huolet pois viilettämällä tuhatta ja sataa pitkin metsiä ja peltoja. Huhhuh, että tuo hevonen pääsee lujaa!
Oltiin molemmat niin rentoutuneita ja iloisia maastoilun päätteeksi - teki todella terää molemmille!





Sunnuntaina treenasin pitkästä aikaa maneesissa koulua. Alusta asti teetätin koko ajan jotain, etten saa omaa keskittymistäni herpaantumaan tekemällä liian vähän asioita. Mulla pysyy niin paljon paremmin oma keskittyminen yllä, jos on paljon tekemistä - ehkä tämän vuoksi tykkäänkin niistä kouluohjelmista, joissa on paljon tekemistä nopeaan tahtiin.

Aloitin tekemällä alkuun käynnissä keskikäynti-lisättykäynti siirtymisiä diagonaalilla ja pitkillä sivuilla. Lotto oli alusta asti todella rento ja pehmeä. Ratsastin sunnuntaina siis ihan nivelillä, sekä ilman kannuksia.
Siirtymisten jälkeen tehtiin suunnanmuutokset aina diagonaalilla niin, että tehtiin koko pitkä diagonaali väistöä. Jatkoin käynnissä tekemällä joka toisen pitkän sivun väistöä niin, että takaosa on uran sisäpuolella, etuosa uralla ja joka toisen pitkän sivun avoa. Tein kaksi toistoa aina molempia tehtäviä, jolloin vaihdoin jo suuntaa, eli tuli vaihdeltua sitä suuntaa sunnuntaina aika paljon. ;)
Kun olin tehnyt tätä tasaisesti molempiin suuntiin, jatkoin tekemällä joka toisen pitkän sivun sulkua uraa pitkin, ja joka toisen taas avoa. Lotto oli aivan mielissään, kun pääsi tekemään!




Samalla kaavalla jatkoin ravissa, eli aloitin taas väistöistä ja avoista, josta jatkoin lopuksi niin, että tein molemmat pitkät sivut sulkua uraa pitkin. Ravissakin tein aina muutamat toistot ja vaihdoin heti sitten suuntaa väistättäen diagonaalit.
Laukassa parisen kierrosta rentoa keskilaukkaa alkuun, josta tehtiin myös suunnanmuutokset laukkaväistöllä pitkää diagonaalia pitkin. Jatkoin aika nopeasti heti vastalaukalla ympäri hallia.
Tein vastalaukassa molemmille pitkille sivuille väistöä uran sisäpuolelle ja suoristuksen kautta takaisin uralle. Tein väistöt siis niin, että väistin ihan keskihalkaisijalle asti, ja siitä takaisin uralle.
Tätäkin tehtävää tehtiin tasaisesti molempiin suuntiin.

Lotto oli sunnuntaina koko ratsastuksen ajan aivan mahtava, kuunteli jokaista pienintäkin antamaani apua, ja oli niin skarppina tekemässä!  Ihana Lottonen!

Olen käynyt joka päivä nyt keräämässä läheiseltä pellolta Lotolle vihreää. Lotto on saanut nautiskella vihreästä oikein urakalla - päivässä se saa normaalin kuivan heinän lisäksi vielä n. 8-13kg tuoretta vihreää. :)

Maanantaina, eli eilen jatkoin aikalailla samalla kaavalla kanget päässä, kuin mitä sunnuntainakin, mutta tehtiin tällä kertaa tehtäviä vain parin toiston verran lyhyesti ja ytimekkäästi.
Lisäsin ohjelmaan myös muutamia takareita käynnissä, sekä laukassa kokosin ihan piruettilaukkaan asti ympyrällä, tehtiin myös kolmikaarisia kiemurauria laukassa ja lopuksi ratsastin vielä Kenttäkilpailuohjelma n:o 6:sen läpi kokonaisuudessaan.

*taputapu, hieno heppa..*
Lotto oli myös eilen todella mukava, pehmeä ja kuuliainen. Pariin otteeseen jouduttiin tekemään toistoja varsinkin keskikäynnistä koottuun käyntiin siirtymisessä, kun se tuppaa ennakoimaan takaosakäännöstä niin pahasti, että tarjoaa kootussa käynnissä jo kaikki osaamansa asiat heti, kun alan kokoamaan; "takaosakäännös, väistö, sulku, avo, entä tämä, entä tämä..." eli ei malta ihan odottaa loppuun asti, vaan tahtoo tosi nopeasti päästä tekemään. Heh, hauska hevonen!
Todella positiivista treeneissä oli se, että ylipäätään laukka on voimistunut ihan huikean paljon nyt muutaman viikon sisään! Enää ei ole niin suuri ero vasemman ja oikean laukan kesken. Ennen vasen laukka on ollut selvästi voimattomampaa, mutta nyt siitäkin on tullut jo vahvempaa ja voimakkaampaa. Ihan varmasti estetreeneillä on pienesti edes osuutta asiaan. ;) Myös Mintulta saamani neuvot mahdollisimman pitkästä ja hitaasta askelviiveestä laukassa, on vahvistanut laukkaa todella paljon. Lotto jaksaa nyt myös koota paljon pidempiä pätkiä helpommin, kuin ennen.








Tänään Lotto sai ansaitun vapaapäivänsä. Käytiin puolisen tuntia kävelemässä narun päässä, ja syömässä vihreää pellolla ennen talliin menoa. Tallissa heppaa odottikin vielä lisää vihreää karsinassa. :)

 Lotto löysi ystävän <3









Näillä näkymin meillä olisi seuraavat koulukilpailut jo nyt tämän viikon sunnuntaina Kaakamossa. Lauantaina olisi ollut samaisessa paikassa estekilpailutkin, joihin olisin halunnut osallistua, mutta mulla puuttuu kuski lauantailta - en sitten varmaan pääse sinne.. Höh.. Nyt pitää vaan toivoa, että saan sunnuntaille edes kuskin, jotta koulukisatkaan ei jäisi meiltä väliin..


3 kommenttia:

  1. Minä kuskiksi? ;D

    -Nepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai oikeasti Nea? Olis ihan huippua!!! :D

      Poista
    2. Ihan oikeasti voin lähteä sunnuntaina kuskiksi :)
      Nyt kun löytyy hyvät kirjaimetkin kortista niin ilman muuta!! :)
      Laita mulle vaikka FB:ssä viestiä aikataulusta yms.? :)
      -Nea

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset