29. toukokuuta 2014

Hyvät treenit ja paljon ihania kuvia!

Meillä on mennyt Loton kanssa taas viimeiset pari päivää oikein mainiosti treeneissä!
Tää tuntuu tosi hyvältä nyt, kun ottaa huomioon, että meillä oli aikaisemmin pitkään sievoisia ongelmia koulutreeneissä. Viime Mintun valmennuksen jälkeen on treenit kuitenkin menneet joka kerta vain paremmin ja paremmin, selvästi on ratsastajalle syttynyt lamppu pään päälle!
 Keskiviikon kuvista kiitos Fanni Haapa-aro!
1.
Eilen meillä oli pitkästä aikaa kankipäivä. Tehtiin ravissa alkuun tosi paljon taas pitkiä diagonaaleja väistöjä, muutamat pitkät sulut läpi. Ravissa pyrin koko ajan teettämään asioita, eli en hetkeksikään jäänyt vain ratsastamaan suoraa uraa pitkin. Koko ajan vaihtelin tempoa ja tein erilaisia tehtäviä. Tehtävät saivat Loton tosi kivasti keskittymään ja odottamaan sitä, mitä tulee seuraavaksi. Nyt se ei myöskään pystynyt ennakoimaan, kun en tehnyt useampaa samaa toistoa peräkkäin, vaan tehtävä vaihtui aina edellisen päätyttyä.
Laukassa  tehtiin paljon väistöjä uralta pois ja takaisin, sekä vähän sulkua diagonaali-linjaa pitkin. Lotto oli varsinkin laukassa eilen tosi hyvä, ravissa ihan ok, muttei kuitenkaan ihan niin hyvin avuilla, kuin toivoin. Laukassa tehtiin myös paljon kokoamisia ihan piruettilaukkaan asti ympyrällä. Tässä ympyrällä aina kootessani siis pienensin ympyrää ja tein ns. työskentelypiruettia muutaman askeleen jaksoissa. Lotto teki tosi hyvin, ja oli aivan innoissaan kokoamisista, tarjoili sitä taas aivan itsekseenkin. :)

2.
3.
4.
5.
6.
7.
8. <3
Tänään jatkoin vielä kangilla. Vitsit mikä muutos eiliseen - tänään Lotto oli ravissa ihan mielettömän ihana!
Aloitin taas väistöillä ravissa, pidin ohjan hieman pidempänä ja muodon avoimempana alkuverryttelyssä. Hain rauhallista ja hidasta tahtia, oikein pikkuravia, jotta se joutuu taas odottamaan minua. Lotto oli alusta asti todella miellyttävä, ja vastasi oikein hyvin apuihin.
 

Tämänpäivän kuvista, tuhannet kiitokset Noora ja Fanni!
9.
Väistöjen jälkeen tehtiin taas parit pitkät sulut molempiin suuntiin ravissa, ja sen jälkeen jatkettiin laukassa. Laukassa ensin reipasta keskilaukkaa, josta pikkuhiljaa kokosin kohti piruettilaukkaa. Hyvien ja selvien kokoamisten jälkeen otin aina eteenratsatuksen. Kokoamisten jälkeen Lotto sai hetken huilia ja kävellä. Kävelyn aikana tehtiin vielä parit väistöt ja muutamat takarit.
Teetätin laukassa vielä hetken vastalaukkaa, tehden kolmikaarista kiemurauraa. Vasen vastalaukka on vielä hieman voimattomampaa, eikä Lotto kanna itseään yhtä hyvin vasemmassa vastalaukassa, kuin oikeassa. Jatkoin lopuksi hetken aikaa vasenta vastalaukkaa isolla pääty-ympyrällä ja tein siinä muutamia siirtymisiä askeleessa. Lotto oli todella rento vastalaukassa,  laukka parani kierros kierrokselta. En kovinkaan kauaa viitsinyt vastalaukkaa teettää, ettei heppa väsähdä ihan totaalisesti, oli kuitenkin aika lämmin päivä. :)

10.
11.
12.
Laukan jälkeen taas pienet kävelyt, ja loppuun tehtiin ravissa vielä muutamat avot molempiin suuntiin ja loppuravit pidemmällä ja rennommalla kaulalla - mahdollisimman löysää ja rentoa ravia. Loppuraveissa tehtiin myös muutamat pitkät diagonaalit väistöä, tässä halusin, että se ottaisi aika pieniä, pehmeitä askelia, jotta saadaan tehtyä loivia väistöjä. Ihanan rento hevonen, selvästi väistöt on sen lempipuuhaa, siksi niitä onkin niin mukava tehdä. :)

 Loppuraveja Loton kanssa:

Nyt vihdoinkin musta tuntuu siltä, että meidän yhteistyö alkaa taas pelaamaan, niinkuin ennenkin. Toisaalta tällä hetkellä tuntuu jopa paremmalta, kuin koskaan aikaisemmin!
Molemmat ollaan niin paljon rennompia yhdessä nyt, ja kaikki tuntuu niin paljon helpommalta!
Olin pitkään tosi maassa, kun ei vaan pelattu millään yhteen, ja ratsastus oli pelkkää taistelua vaan. Onneksi aina on pieni valopilkku tunnelin päässä, kunhan on tarpeeksi tahtoa yrittää ja jatkaa vaikeuksista huolimatta!
Eteenpäin, sanoi mummo lumessa! ;)


Treenien jälkeen käytiin Annen kanssa pitkillä loppukäynneillä maastossa meidän hevosilla. Oli kyllä niin mukava päivä. Kiitos siitä Anne, Noora ja Fanni! <3

13. Siskokset ja meidän ihanat hevoset <3
(Lotto 163cm ja Fiia 170cm)
14.
15. Ne niin rakastaa toisiaan <3
16.
17.
18.
19. Kukkuu!
20.

Tykkäsitkö? :)




12 kommenttia:

  1. Lotto on niin hieno! Ja ihana musiikki. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Hihi, joo, oli pakko laittaa tää, en muuta keksinyt. ;)

      Poista
  2. Sulla on kyllä iha mahtava hevonen! Ootte kyllä upea pari! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää sun kommentti niin piristi mieltä! Kiitos paljon! ♥

      Poista
  3. Onko annella omaa blokia

    VastaaPoista
  4. Voi jukra tota Lottoa! Mä en varmaan ikinä kyllästy ihastelemaan sitä. :) Näyttää tosi hyvältä ja letkeältä teidän meno! :)

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia, Lotto on kyllä tosi nätti heppa :) Mukavan helpon näköisesti liikkuukin !

    Sulle olisi mun blogissa haaste: http://puoliverinenprinssi.blogspot.fi/2014/05/pidan-huolta-hevosestani.html !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Susanna! On nää läsipäät niin ihania. ;)
      Kiitos haasteesta, yritän toteuttaa sen jahka ennätän! :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset