5. maaliskuuta 2015

Tähtitaipale

Ajattelin näin tylsän sairastamisen ohella tehdä pitkästä aikaa postausta meidän kodista. Taisin viimeksi laittaa kuvia silloin, kun oltiin juuri ostettu tämä tila ja talo on sisältä muuttunut sen jälkeen aika paljon. Jos ihmettelette postauksen otsikkoa - otsikko tarkoittaa tilamme nimeä, joka on siis Tähtitaipale. :)


Laitumet viime kesänä
Tällä kertaa napsin kuvia eniten vain talon sisältä - ulkona ei ole paljoa kuvattavaa, kun kaikki on 1,5 metrin syvyydessä lumen alla.. Sain kulutettua tähän aikaa hyvän tovin, joten toivottavasti tykkäätte! :)
Pitäähän sitä maalla pari traktoriakin olla... Ainakin Jaakon mielestä.. :P
Talon kokonaispinta-ala on siis n. 167 neliötä, tontti on 16,5 hehtaaria. Pihalla on iso autotalli, iso varasto, vanha heinälato (käytetään tällä hetkellä toisena varastona) ja talli. Tallia aloimme remontoimaan heti seuraavana kesänä, kun tila ostettiin. (Muutettiin joulukuussa 2012). Talli purettiin täysin tyhjäksi, vain seinät jäivät. Tehtiin silloin tallin hiekkapohja uudestaan, enää puuttuu karkeasti sanottuna vain betoni, eristeet ja karsinat. Toki paljon ns. pientä hommaa tallissa on senkin jälkeen vielä, mutta ne ovatkin enempi sivuseikkoja.
Talliprojekti ei ole nyt jatkunut vuoteen. Tallin kanssa ei enää ole kiire, joten tehdään sitä rauhassa aina silloin tällöin pikkuhiljaa eteenpäin. Ensi kesänä olisi mukava taas jatkaa edes sen verran, että saadaan uusi betoni alle ja eristykset seiniin. Jos haluat nähdä kuvia talliprojektin etenemisestä, pääset katsomaan niitä tästä postauksesta.


Pitemmittä puheitta, aloitetaan kotikierros kuvien muodossa: 
(Osa kuvista ovat panoramoja, joten saattavat olla hieman vääristyneitä)

Ovesta sisääntullessa on vastassa ensin kapea pieni "kenkäeteinen" jonka jälkeen pääsee isoon eteiseen.

 Isosta eteisestä johtaa ovi suihkuun ja saunaan.


Ison eteisen välioven kautta pääsee keittiöön.


Keittiöstä pieneen "aulaan" jossa myös wc sijaitsee.
 

"Aulan" vasemmalla puolella on talon toinen sisäänkäynti. Tästä pääsee terassille, joka on ikävästi tällä hetkellä täynnä lunta. Lumen alta häämöttää myös grillauspaikka pihalla.


Aulasta pääsee myös makuuhuoneisiin jotka ovat vastakkain. Vasemmalle käännyttäessä päätyy päämakuuhuoneeseen, joka on laajennettu viime kesänä.


Halusin pitkään makuuhuoneeseen meidän vanhan television. En vaan tiennyt miten sen saisi niin, että sitä olisi helppo katsoa sängystä käsin. Jaakko kävikin sitten ostamassa tuollaisen kätevän telineen missä televisiota pystyy kääntämään irti seinästi mihin suuntaan vain haluaa. :) 


Päämakuuhuonetta vastapäätä on vierashuone.


"Aulasta" suora kulku olohuoneeseen.


Olohuoneen perältä pääsee vielä viimeiseen huoneeseen, eli toimistohuoneeseen. Toimistohuone on Jaakon "valtakunta" joten sen sisältöön en ole saanut vaikuttaa. :P


Siinäpä oli koko talo esiteltynä.
Aikalailla normaali maalaistalohan se on. Ei mikään moderni tai tarkkaan sisustettu. Omasta mielestäni tosi kodikas, ja siksi juuri viihdynkin täällä niin hyvin. Ainoa miinus on pitempi matka kaupunkiin, mutta kesäisin sekin sujuu nopeasti. Talvisin liukkailla ajokeleillä toisinaan toivon asuvani kaupungissa..
:P

Leevi oli katkera kun ei saanut esiintyä kaikissa kuvissa. ;)
Mitäs tykkäsit? :)

14 kommenttia:

  1. Upan näköistä! Millon ajattelit että talli olisi valmis? Otatko sinne vuokralle hevosia? Onko teillä vielä tarhoja tai laitumia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :)
      Tallille ei olla laskettu valmistumis vuotta.. Tehdään sitä tässä pikkuhiljaa. Sitten kun talli valmistuu, otan vuokralaisia JOS sijoitan oman hevosen sinne joskus. En ole hirveän innoissani laittamassa vielä kilpahevosta omaan pihaan, koska aktiiviseen treenaamiseen haluan ehdottomasti maneesitallin näillä leveyspiireillä, eikä meille maneesia ole tulossa ainakaan useimpiin vuosiin. :)
      Meiltä löytyy jo viime kesänä valmiiksi aitaamani suuret laitumet ja 30x60 hiekkakenttä on pohjustettu tallin viereen. Tarhat tehdään sitten kun talli alkaa olla valmis. :) Veikkaan että vuoteen tai pariin ei ole hevosia vielä tulossa omaan pihaan täyspäiväisesti. Toki kesäkaudeksi ja laitumelle joo, mutta talveksi pitäisi sitten olla maneesitallilla. Laitumellekin otan vasta sitten, kun talli on valmis, koska haluan hevoset yöksi talliin ötököitä karkuun. :)

      Poista
  2. On kyllä kodikkaan näköinen koti :)

    VastaaPoista
  3. Tosi hieno piha ja terassi. Muutenkin hieno talo! ;) Näitä postauksia on kiva lukea Sanna! :)

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus! Milloin teille tulee perheenlisäystä? ;) taloon mahtuisi enempi asukkaita :D

    VastaaPoista
  5. Kuinka pitkä matka teiltä on keskustaan? Kiva postaus Sanna! :)

    VastaaPoista
  6. Oho wautsi on kyllä upee talo! :)

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset