24. maaliskuuta 2015

Treeniä ja kisoja

Heippa!

Treenit ovat edenneet taas ihan mukavasti. Tällä hetkellä ikävästi flunssa riepottelee....

Viime viikolla tuli ratsastettua ihan kiitettävästi. Tiistaisen Assi, Alli, Piitu yhdistelmän jälkeen ratsastin perjantaina seuraavan kerran Allin. Alli oli oikein mukavan oloinen, mutta toooosi löysä ja ns. yli rento. Toisaalta tämä ei haitannut, kun tiistaina se oli ollut niin jännittynyt maneesin "valoilmiöiden" vuoksi.

Kesä, missä olet??
Lauantaina ratsastin Venlan, Allin, Saaran, ja Assin lopuksi pikaisesti. Venlan kanssa työskenneltiin pidemmän kaavan mukaan perus treeni, Allin ja Saaran kanssa treenailtiin seuraavan päivän koulukilpailuita varten. (Saaran kanssa ruhtinaallisesti yksi päivä treeniä ennen kisoja, heh.) Alli oli super hyvä treeneissä. Ennen ratsastusta meillä oli kisatalkoot, joten sain ratsastaa molemmat "kisahevoset" aitojen sisällä. Allia jännitti jonkin verran, mutta pieni jännitys toi vain mukavaa lisäenergiaa ja ilmaa liikkeisiin. Ratsastin Allin kanssa HeA:n radan läpi (A-merkin kouluohjelma) joka sujui mutkattomasti ja helposti. Lopetettiin Allin kanssa oikein luottavaisin mielin treenit ja sen jälkeen otin Saaran vielä aitojen sisälle. Saara jännitti ihan hirmuisesti, pomppi ja poukkoili miten sattuu ja lopulta kuitenkin rentoutui. Laukassa sen mielestä olisi ollut kivaa mennä kiitolaukkaa ympäri maneesia, joten aika pitkään sitä sai rauhoitella. Villi poni. :)

Allin ja Saaran jälkeen autoin vielä Kristaa ratsastamalla hieman Assia, jonka jälkeen pääsinkin kisaponien letityspuuhiin.

Sunnuntaina koitti kisapäivä. Starttasin Saaran kanssa HeB:ssä. Rata oli suht tasainen, vaikka laukassa poni oli turhankin hankala. Noh, en ollutkaan luonut mitään ennakko-odotuksia sen kohdalle - kisatilanteessa ei olla selvästikään vielä samalla tasolla, mitä treeneissä. Treeneissä tehdään helposti ja teknisesti vaativiakin asioita, mutta kisatilanteessa ratsastettavuus katoaa ja HeB:kin saattaa tuntua ajoittain hankalalta. :)

Saara niin vauhdikas, että takkikin lepattaa... :P

Allin kanssa kisapäivä menikin ns. koulutustilanteesta.. Sen kanssa ei oikein päästy suuntaan eikä toiseen, kun tamma jännitti niin paljon, että meni aivan sekaisin. HeB:n radalle löytyi ylimääräisiä liikkeitä mm. sivuluisuja, jumitusta, peruutusta ja pystyyn hyppimistä. Kuitenkin pätkittäin tamma oli hyvinkin rento ja ilmava joten pääosin hyvillä fiiliksillä oltiin. :) A:ta en sitten alkanut enää starttaamaankaan, kun verryttelyssä tamma hyppi niin pahasti ja turhan paljon pystyyn, että olisi vetänyt ympäri jos olisin laittanut siihen yhtään painetta. Olin sitten itse mahdollisimman rauhallinen, mutten kuitenkaan missään tilanteessa palkinnut käytöstä vaan pidin itseni jäntevänä loppuun saakka. Loppu verryttelyaika sitten vaan käveltiin ja sain sen onneksi rentoutumaan niin, että pystyin viedä sen pois tilanteesta siten, ettei se päässyt palkkaantumaan huonosta ja varmasti tahattomastakin käytöksestään.

Ilman pöhköilyä oltiin ihan ratsukon näköisiä! Tästä tulee lisää kokemusta saadessaan varmasti oikea rusettihai. :)

Harmitti tottakai Allin puolesta, kun ei päästykään suorittamaan oikein mitenkään. Treeneissä se on ollut ihan super hyvä ja normaalisti ei ole tuollainen käytökseltään. Aina ollut turvallinen ja kiltti tilanteesta riippumatta. Musta tuntuu, että se meni jotenkin ihan lukkoon, kun oli kuitenkin elämänsä ensimmäistä kertaa hallikisoissa. Se järkyttyi metelistä ja väenpaljoudesta tosi paljon, eikä varmasti edes tajunnut mitä teki - oli niin vaistojensa varassa ja pakoreaktion vallassa. Sen reagointi kisoissa oli ihan uutta, eikä tosiaan osattu edes odottaa mitään tällaista. Eihän tästä voi hevosta syyttää, eläimiähän ne ovat ja Allikin on kuitenkin hyvinkin reaktiivinen niin halutessaan ja vaistot sillä on tosi pinnassa aina. Se on semmoinen tarkkailija, joka on heti valmis pakenemaan. :P Tulee varmasti rauhoittumaan kun vaan saa lisää kokemusta kilpailutilanteista. Ulkokilpailuissa neiti on kuulemma ihan lunkisti, mutta sisällä tunnelma on toki niin paljon tiiviimpi äänineen ja ihmisineen että onhan se nyt ihan eri tilanne ja varmasti järkyttäväkin herkkäsieluisemmille hevosille, jotka siihen eivät ole tottuneet.

Kaiken hölmöilyn jälkeen meinasin ihan pyörtyä, kun mut kuulutettiin HeB:n palkintojen jakoon. Pikkuponi-paholainen yllätti ja sijoituttiin Saaran kanssa toiselle sijalle. Ihan heti en olisi uskonut, että tuo poni painelee isojen hevosten rinnalla luokan toiseksi. Hieno kiukkuponi. <3

Fiia ja Anne hienosti ensimmäiselle sijalle! :)
Nyt kisojen jälkeen olenkin toista päivää sairastamassa. Ihan hirveä flunssa - toivottavasti ei ihan hirveän pitkään mukana vaivaa...
Keskiviikkona taas ratsastamaan. Tällä kertaa vuorossa pitkästä aikaa vähän Masin ratsastusta, ja Allin kanssa treenaillaan ja käydään maastossa parina päivänä. :)
(Kisojen jälkeisenä päivänä Alli-neiti oli ollut maneesissa taas oma herttainen ja rento itsensä. Ilmeisesti se kisatunnelma oli sille vaan liikaa tällä hetkellä. Voi reppana!)


1 kommentti:

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset