12. maaliskuuta 2015

Takaisin tallilla!

Heippa taas!

Voi sitä ihanaa tunnetta, kun kahden viikon tauon jälkeen pääsi pitkästä aikaa taas tallille ja ratsastamaan!
Eilen menin töihin aamutalliin. Olo on jo sen verran parempi, etten enää jaksanut jäädä kotiin makaamaan. Aamuisin kurkku on vielä kipeä, mutta särkylääkkeen avulla siitäkin selviää. Päivän mittaan kurkussa on aavistus kipeyttä vielä, mutta se on hyvin siedettävissä rajoissa. Tokihan noin suuren operaation jälkeen kestää aikaa, että paranee täysin kivuttomaksi.

Siinä touhutessa aamutalli vierähti nopeasti. Olin yllättynyt, ettei kunto ole romahtanut yhtään kahdessa viikossa - hyvin jaksoi samassa tahdissa, kuin aina ennenkin!
Aamutallista pääsin klo 14, jonka jälkeen lähdin ratsastamaan vielä Allin. Mulla olisi ollut sinä päivänä vielä Aksunkin ratsastus, mutta tajusin aloittaa edes jossain määrin "kevennetysti" että jätin yhden hevosen ratsastamatta, jotta kurkku ei ihan kamalasti ottaisi itseensä.

Alicante
Allin ratsastus sujui tosi hyvin. Oli ihanaa taas istua satulassa! Kyllä sitä meinasi ihan hulluksi jo tulla "pakkolomalla" - tuo makaaminen ei vaan oo mun juttu!
Alli oli todella miellyttävä eilen, tehtiin paljon paljon käynti-ravi-käynti siirtymisiä alkuun, jotta sain sen nopeaksi avuille. Tämän jälkeen jatkettiin temponmuutoksilla kaikissa askellajeissa ja ratsastin sen hyvin kulmiin niin, että joutui odottaa käännöksessä. Alli helposti tahtoisi kääntyä kulmassa niin, että heittää ulkotajalan ulos linjalta, joten sai itse olla hyvinkin tarkkana siitä, että hevonen säilyy suorana ja paino tasaisesti molempien takajalkojen päällä. Alli tekikin tosi hyvin, ja oli kaikin puolin erittäin miellyttävä ratsastaa.

Ratsastuksen jälkeen kurkku oli ihan ok. Hieman kipeä, kun pääsi ratsastuksen ja hengästymisen johdosta kuivumaan, mutta muuten aivan hyvä! Illalla kotona olo oli kuin pingviinillä - lihakset selvästi ottivat työstä ja ratsastuksesta itseensä ja olin jäykkä kuin rautakanki konsanaan! :P

Tänä aamuna ei ollut havaittavissa muuta, kuin pientä lihassärkyä. Kurkku on onneksi aivan ennallaan. Ei siis ottanut itseensä. :)

Loppuravailua
Tänään ajoin jälleen tallille ratsastamaan Allin. Tein suht samanlaisen treenin kuin eilenkin, mutta otettiin mukaan keskiaskellajit jokaisessa askellajissa. Laukassa myös muutamat toistot uralta väistö kohti keskihalkaisijaa, ja siitä avoa lyhyelle sivulle. Tamma oli tänään todella eteenpäinpyrkivä, hyvin herkkä ja todella miellyttämisen haluinen. Oikea unelma ratsastaa! :)

Huomenna onkin vuorossa ihanan Saara-ponin ratsastus ja viikonloppuna jälleen Mintun valmennukset Saaran kanssa!
En malta odottaa, että pääsen taas lempiponin selkään! :)

9 kommenttia:

  1. Kiva, että oot päässyt takas "elävien kirjoihin" ja tallille :) Mäkin selvisin leikkauksesta hengissä (kun aiempaan postaukseesi kirjoitin omasta nukutusjännityksestäni :D), ihan turhaan jännitin, eikä mua sattunut nukutusaine tai mikään muukaan yhtään! :) Tuli muuten mieleen, et oon ihaillut tätä sun blogin ulkoasua ja vähän aikaa sitten huomasin tuon sun ulkoasu-linkin ja Veera teki mullekin ulkoasun blogiin! Taitava on hän :) http://faniunelma.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, mahtava juttu! Niin sitä vaan ihmiset on erilaisia. :)
      Veera on kyllä velho näiden ulkoasujen kanssa. Kävin kurkkaamassa sun bannerin - huippu hieno sekin! :)

      Poista
  2. Mahtavaa, kun olet päässyt jo selkääkin! ;)
    Ja toovottavasti tulisi kohta sellainen aamu että kurkkuun ei sattuisi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Onneksi tää kurkku on ihan siedettävä! :)

      Poista
  3. Mahtavaa, kun olet päässyt jo selkääkin! ;)
    Ja toovottavasti tulisi kohta sellainen aamu että kurkkuun ei sattuisi! :)

    VastaaPoista
  4. Todella kiva, että oot päässy jo ratsastamaan ja ettei kurkku ole tuon pahempi! :)

    VastaaPoista
  5. Hihii, niinpä! Onneksi kurkku ei ole alkanut vaivaamaan! :)

    VastaaPoista
  6. aivan mahtava postaus taas:)
    oletko osallistumassa rorkin koulukisoihin saaralla 22.3

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset