7. huhtikuuta 2013

Ratsastelua

Toissapäivänä eli perjantaina menin Hirvaalle ratsastamaan ystäväni Eevan hevosta Lekaa. Ratsastin Lekalla jonkin verran jo silloin, kun jouduin luopumaan Pompusta.
Leka on Latvian sporthorse, oikealta nimeltään Lekavello. Oikein kiva ja reipas.
Silloin, kun Leka oli Rovaniemen ratsastuskeskuksella, se oli vähän "raaka" vielä, mutta silti todella kiva ja nöyrä. Nyt ratsastin sillä pitkästä aikaa ja huomaa kyllä, että on heppa kehittynyt huimasti! Leka siis muutti Hirvaalle, vähän sen jälkeen, kun muutimme Lorin kanssa Rorkille.
Alkuun ravailin rennosti ympyröitä ja kaarevia uria, verryttelyn jälkeen tehtiin avoja ja vastataivutuksia. Lekalla oli ollut torstaina vähän rankempi päivä, joten perjantaina oli tarkoitus mennä suht kevyesti, mutta niin, että heppa on lopuksi letkeä ja rento. Leka alkaa olla ravissa jo todella hyvä, mutta laukassa on vielä vähän tekemistä, mutta hyvä siitä tulee!  Ratsastaessani annoin Lekan laukata reippaasti ja vähän pidemmällä ohjalla, jotta hevonen pystyy rentoutumaan. Aikaisemmin melkeinpä vuosi sitten, Lekan kanssa oli ongelmana epätasaisuus ravissa ja laukassa, nyt on enää hienosäätöä laukassa, joten huimaa kehitystä on tapahtunut. Leka tuntui niin erilaiselta ja tasaisemmalta, kuin aikaisemmin, hienoa! Leka oli kyllä todella kiva ja varmasti tästä hevosesta tulee tulevaisuudessa todella hieno ja varmasti tulee koluamaan kisakentilläkin.
Hieno poika! Nyt sovittiin Eevan kanssa ,että jatkaisin ratsastusta säännöllisesti silloin tällöin n. kerran viikkoon ainakin. Todella mielelläni kyllä käyn, on Leka sen verran kiva ja simppeli ratsastettava, että saan itsekin siitä paljon irti. :) Potentiaalinen hevonen todellakin!

ps. Miksei kukaan huutanut, että ratsastaja lösähti loppuraveissa? Hirveä könötys.







Lekan jälkeen oli tarkoitus sitten lähteä Rorkille hoitamaan Taikan kanssa Cissyä, mutta sainkin extempore ratsastettavaksi vielä Riston. Risto on Saaran hevonen, oikealta nimeltään Pritston. Saara ja Risto olivat minun kanssani samalla tallilla vähän aikaa sitten, mutta vaihtoivat myöhemmin tallia Hirvaalle.
Risto on todellakin sellainen hevonen, joka ei tunnu samalta selästäkäsin, kuin miltä näyttää. Hyvällä tavalla tietenkin. Olen aina luullut, että Risto olisi enemmänkin laiska, kuin reipas, mutta reipashan se oli! Ravailin alkuun ihan rennosti ja reippaasti, Risto jännittyy muista hevosista, jos ne menevät liian lähteltä ja pelkää äkkinäisiä ääniä tai liikkeitä, joten yritin alkuun saada sitä vain rauhalliseksi ja rennoksi. Risto muuttui heti "puupökkelöksi" kun alkoi jännittää, eikä puolipidätteet tai pohkeet oikein mennyt läpi, enkä hetkeen saanut hevosta pohkeen ja ohjan väliin. Hetki meni vääntäessä, mutta hienosti se sitten rentoutui. Loppua kohden Risto oli jo oikein mukava ja kiva. Heti, kun Risto rentoutuu, se rentoutuu koko kropastaan ja muuttuu puupökkelöstä rennoksi ja taipuisaksi.
Hyviä hevosia kyllä molemmat. :)
Riston ratsastuksen jälkeen mentiin sitten hoitamaan Siiseli.

Tässä pikku video Ristosta.



Olipa kyllä mukavaa ratsastaa näin kolmen viikon ratsastamattomuuden jälkeen. Nyt olen kylläkin vähän jumissa, yllätys yllätys. :)


Hei lukijat, laittakaahan vielä niitä kysymyksiä reippaasti, alan jo huomenna kirjoittamaan vastauspostausta, jos kysymyksiä on tarpeeksi. :)
 







12 kommenttia:

  1. Ihanat mun rakkaat! Olitte kyllä niin hienoja! :)

    VastaaPoista
  2. Oisko mahdollista saada noita videoita niin että pystyy myös puhelimella kattomaan? Youtuben asetuksista varmaan? Mikä sinun tunnus on siellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole laittanut youtubeen videoita, kun en osaa upottaa niitä tänne mun teksteihin... :/ Ja kerran jopa yritin lisätä sinne videoita, mutta kaikki katosivat taivaan tuuliin. :D

      Poista
    2. minulla ne kyllä pystyy kattoa vaikka on puhelimella

      Poista
    3. Ai kiva, puhelimessa pitää varmaan olla jokin flash player tai vastaava, jotta ne näkyvät?

      Poista
    4. ei mulla semmosta kyllä ole:D..tietääkseni

      Poista
    5. Aijaa :D No joku ohjelma sulla on pakko olla sellainen mitä muilla ei ole, kun muut ei näe :D

      Poista
  3. iPhonella ei ainakaan näy :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi :( Pitää alkaa laittaan sinne youtubeen sit. Jos joku vois neuvoa, miten ne youtuben videot upotetaan tänne ;)

      Poista
    2. siinä ko kirjottaa, ni siinä on semmone joku musta kuva(hmm:D) ja ko painaa siitä ni voi valita mistä sen videon siihen lattaa jne:D

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset