30. huhtikuuta 2013

Extempore

Päätin tehdä "extempore" matkan eilen, ja tulin Tiinan kanssa tänne Päivin luokse Ouluun viikoksi. Ehkä tekee ihan hyvää olla vähän aikaa muuallakin, kuin kotona Rovaniemellä.

Päivillä on tällä hetkellä ratsuja kaksi kappaletta; Carpiano, syntynyt 2002, hyppää tällä hetkellä 130-145cm luokkia Päivin ratsastamana. Toisena hevosena on Next Stop Wonderland, syntynyt 2008, mennyt 4-vuotiaana estehevosten laatuarvostelussa 90cm ja treenaa tällä hetkellä 100-110cm ratoja kotona ja valmennuksissa. Päivillä tarkoitus hypätä tänä kesänä 110cm luokkia.
Eli ihania ja näyttäviä heppoja saan hoidella, Tiinalla on myös Wilssoni täällä mukana, joten hoitelen sitä myös.

Päivi ja Kärppä P-SM 2012

P-SM seniorimestarit 2012 Päivi ja Kärppä (130/140/145cm)

Puhveli
Tänään herättiin 8 maissa ja mentiin yhdeksältä tallille.
Hoidettiin ja puunattiin hevoset valmiiksi ja sit pakattiin molemmat Päivin hevoset rekkaan ja lähdettiin Äimärautiolle, Petra Aittolan valmennukseen. Päivi hyppäsi molemmilla hevosilla siellä.
Carpiano häikäisi kyllä tänään, on se mahtava hevonen!
Valmennuksessa oli niin isoja esteitä, että ihan itselläkin jännitti jopa katsoa.
Päivin ratsastamana esteet näyttivät ihan lastenleikiltä. On se hullu! :D
Next Stop Wonderland oli myös todella hyvä tänään, toisessa valmennustyhmässä (jossa Päivi ja Puhveli olivat) oli useita nuoria ja vielä kokemattomia estehevosia, mukana. "Puhveli" esitti todellakin edukseen ja hyppäsi 110cm tehtävät, kuin kokenut estehevonen konsanaan.

Valkan jälkeen lähdettiin sit takas tallille.
Autoin hoitamaan hevoset loppuun ja menin maneesiin kuvaamaan, kun Tiina ratsasti Wilssonilla. Wilsson oli myös hieno varsa tänään!
Tänään todellakin oli hyvä päivä ihmisillä ja hevosilla varsinkin.




Wilssonin jälkeen lähdettiin Tiinan kanssa ratsastamaan tallin omistajan (Teijan), tytön Tuulin kahdella hevosella; Eldoradolla ja Tresorilla.
Tiina ratsasti Elmolla ja minä Tresorilla, Tuuli otti samalla hevosista videota myyntivideoita varten.
Tresor on 8-vuotias Trakehner, hypännyt aluetasolla 110cm ratoja, Eldorado on syntynyt vuonna 2004, hyppännyt myös aluetasolla 110cm. Molemmat siis siksi myynnissä, koska hevosten kapasiteetti loppuu tuohon kymppiin (ja Tuulilla on jo uusi kisatykki kotona isompiin luokkiin.

Tresor oli kyllä kiva, alkuun piti vähän läpiratsastaa sitä, mutta lopuksi heppa oli jo ihan ratsastettava.
Huomenna onkin sitten luvassa paljon, paljon hevosen hoitoa, sekä pääsen Tresorilla huomiseen
rataharjoitukseen hyppäämään esterataa! Mahtavaa. Olen aivan innoissani :)
Ratsastan huomenna myös Puhvelilla rennosti valmennuksen jälkeen ja menen kuvaamaan, kun Tiina mene Wilssonilla ensimmäiset estehyppelöt ratsastaja kanssa.




Ratsastan näillä näkymin ainakin Tresorilla loppuviikon, ja ehkä torstaina ratsastan vielä Elmollakin. Ei ainakaan tule tylsää, kun on 5 hevosta hoidettavana :)

Päivi lupasi kuvata huomenna rataharjoitukset, Tiina kuvaa kun ratsastan Puhvelilla ja Tuuli lupasi antaa mulle huomenna tikulle tämän päivän ratsastuksista videot. Eli jos vain ehdin, niin huomenna laitan videot tänne blogiin sit, mut jos en ehdi niin laitan ne joku muu päivä. :)

2 kommenttia:

  1. Voisitko kertoa enemmän, miten sulla meni Roopen kanssa tunnilla, mitä teitte ja mimmonen se on? Ite oon joskus käyny tuolla tallilla tunneilla ja Roopella menny muistaakseni kerran. Saitko mitään kuva-/videomateriaalia siitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei me tehty mitään muuta, kuin avoa kaikissa askel-lajeissa, kuten tekstissä mainitsin :) on videota, mutten ole saanut niitä vielä. Laitan videot sit, kun pääsen kotiin täältä reissusta. :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset