11. huhtikuuta 2013

Ratsastus tuo iloa tylsän arjen keskelle

Tänään menin siis suoraa töistä Hirvaalle.
Pidin ensin Eevalle tuntia, ja ratsastin sitten Eevan jälkeen vielä jonkin aikaa Lekalla. Eevalla on ollut nyt flunssaa ja kunto on vielä huono, joten tehtiin sit Lekan kanssa vähän töitä.
Käynnissä tein ensin vähän aikaa takaosakäännöksiä ja lopetin ne heti, kun Leka teki hyvin. Rentoa ja isoa ravia molempiin suuntiin, sit siirtymisiä ja temponmuutoksia.
Hepan verryttyä tehtiin kokoamisia ravissa. Ensin normaalia harjoitusravia, siitä pikkuhiljaa koottuun raviin ja hetki koottua ravia, kootusta ravista heti eteen kohti keskiravia. Alkuun Leka ei oikein ymmärtänyt tehtävän ideaa, vaan tarjosi laukkaa innoissaan. Hetken päästä kuitenkin ymmärsi, ja teki todella hyvin. Kokosi paremmin, kuin odotin ja lennähti heti reippaasti takaa eteen kokoamisesta. Hyvää jumppaa takapäälle! Hieno Leka, se vaan osaa yllättää joka kerta! Laukkaa ei tänään otettu, koska Leka pääsi ratsastuksen jälkeen hierontaan. :)




Minä, Leka ja Eeva <3


On se niin hieno!




Lekan jälkeen oli sit vuorossa Riston ratsastus.
Alkuun taivuttelin sitä hetken käynnissä, sit reippaasti ravia molempiin suuntiin. Aluksi kaikki oli vähän jännää Riston mielestä. mm. jakkara oli tosi pelottava, mut ei se sit toiseen suuntaan ollutkaan minkään näköinen. Hetki meni taas irrotellessa heppaa kuolaimesta, mut nopeammin sain sen rennoksi, entä viime kerralla.
Risto välillä paikka paikoin jännittyi mm. äänistä tai muusta ja meni taas kovaksi edestä, eli siis pidätteet ei menneet ollenkaan läpi silloin, kun se jännittyi, joten aina jännittämisen jälkeen meni hetki, et sain sen taas pohkeen ja ohjan väliin rennoksi.
Hetken sitä sit rissattuani ,sieltä löytyi oikein rento ja kiva hevonen. Laukassa oli vähän enemmän työstämistä ja kerran Risto jopa sai jotkut ihme säpsyt ja löi aivot narikkaan, laukkasi naama taivaissa puupökkelönä kentän keskeltä toiseen päätyyn. Sain sen sit lopulta pysäytettyä kentän vastakkaiseen nurkkaan, hassu heppa. :D
Jatkoin siitä laukka-käynti siirtymisillä niin kauan, että pidätteet meni läpi ja sain hevosen nopeammin rennoksi laukan-noston jälkeen. Sit jatkoin laukkaa normaalisti molempiin suuntiin. Laukassa meni jonkin aikaa, että sain sen irti kuolaimesta ja rennoksi. Sit, kun se tuntui hyvältä ja pehmeältä, ravailin loppuravit ja Risto oli oikein mukava ja rento.

Risto on juurikin hyvä esimerkki tästä ns. "haasteellisesta" hevosesta, koska se ei todellakaan ole mikään automaatti ja joudun todella tekemään töitä, että saan sen kulkemaan oikeinpäin ja rentona. Rakastan haasteita ja tykkään juuri tällaisista "haasteellisista" hevosista juurikin sen takia, koska saan kokea sen onnistumisen tunteen sitten, kun heppa toimii ja kaikki sujuu. :)




Hieno Risto-reipas!

<3

Nyt kyllä taas kropassa tuntee, että on ratsastettu. Huomenna oon varmaan taas ihan jumissa, mut eipä se haittaa. Pitää yrittää venytellä ahkerasti niin en oo ihan ku rautakanki sitten.
Mutta olipas kiva päivä, on ne nuo hevoset kyllä niin ihania molemmat. :)

En millään jaksanut alkaa vääntää videoita youtubeen, joten laitoin ne näin perinteisesti taas sellaisina versioina, ettei ne näy kaikissa puhelimissa, sorry! :(


Lukijat: Mitä mieltä olette blogista tällä hetkellä? Parannus-ideoita, toivepostauksia? Onko teidän mielestänne blogini huonompi vai parempi nyt, kun minulla ei ole enää omaa hevosta? Mielipiteitä otetaan vastaan, rohkeasti vain kertomaan. :)

6 kommenttia:

  1. ihana toi risto ja ihanan sula kenttä! mäki haluan jo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Hirvaalla sitä on aurattu niin paljon et se on jo sula. :)

      Poista
  2. Tosi mukava lukea sun heppakuulumisia ja postauksia, vaikkei sulla omaa olisikaan :) ja kiva ku pääset eri hevosilla harrasteleen, toivottavasti vielä joskus saat sen omankin silkkiturvan :) jatka blogia samaan malliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihan yyber söpöjä nuo molemmat hepat !! ja tosi ihana blogi ja kirjotustyyli sulla :)

      www.rakkaudesta-lajiin.blogspot.fi

      Poista
    2. Joo niin ne kyllä on :) Ja kiitos!

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset