4. heinäkuuta 2014

Esittelypostaus: Chia de Gracia

 "Kärsiikö hevosesi vatsa- tai suolistovaivoista, metabolisesta oireyhtymästä, kesäihottumasta, huonosta karvasta tai katkeilevista jouhista?"


Hippolan remmiin liittymisen johdosta, sain yllätyslahja-paketin Chia de Gracialta.
Paketin kävin hakemassa tänään postista, ja sieltä paljastuikin oikein miellyttäviä yllätyksiä!

Arvelin paketin sisältävän jotain hevosen ruokintaan liittyvää, ja olinkin oikeassa.
Paketista paljastui 1KG Chia de Gracia-rehua, eli chian siemeniä ja 400g paketti jauhettua ruusunmarjaa. Oikein ilahduttava paketti siis!

Nämä pääsevät varmasti jossain vaiheessa kokeiluun ja Loton maisteltavaksi, vaikkakin tällä hetkellä en uskalla ruokinnassa muuttaa mitään. Chiaa onkin oikein mielenkiintoista sitten testata, siitä kun on puhuttu nyt niin paljon kaikkialla. :)

Chia de Gracia-rehu
Chian siemenet:
Chian siemenissä on runsaasti omega-rasvahappoja, ja ne ovat paras tunnettu kasviperäinen omega-3-rasvahappojen lähde. Omega-3- ja omega-6-rasvahapot ovat myös ihanteellisessa suhteessa 3:1.  Lisäksi chian siemenet sisältävät runsaasti kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa, antioksidantteja ja vitamiineja (A, B1, B2, B3, E) sekä reippaasti  proteiinia eli valkuaista.
Chia on hyvä elimistön puhdistusruoka, sillä se sitoo itseensä kuona-aineita ja korkea kuitupitoisuus edistää suoliston toimintaa. Chia toimii apuna myös painonhallinnassa, sillä se hidastaa hiilihydraattien imeytymistä, tasaa verensokeria ja tekee olon kylläiseksi. Chian siemenet imevät itseensä noin kymmenkertaisen määrän vettä, ja ne geeliytyvät nopeasti kylmässäkin vedessä. Geeliytyessään chia muodostaa hevosen suolistoon suojaavan kalvon, edistää vatsan toimintaa sekä suoliston hyvinvointia. Chiaa voidaan käyttää myös poistaessa hiekkaa hevosen suolistosta, sillä se vilkastuttaa suolen toimintaa. Chia sopii hevosen jokapäiväiseen ruokavalioon.
Lisää infoa chia-siemenistä löydät tästä linkistä.

Jauhettu Ruusunmarja
Ruusunmarja:
Ruusunmarja sisältää runsaasti luonnollisia vitamiiniyhdisteitä, B-, C- ja P-vitamiinia sekä öljyä, jossa on tärkeitä öljyliukoisia A-, D-, E- ja K-vitamiineja. Ruusunmarja sisältää runsaasti aminohappoja, ja sen sisältämä magnesium auttaa mm. lihaskramppeihin.
Ruusunmarjassa on myös kuitua, mineraaleja, hivenaineita, betakaroteenia, antioksidantteja ja rikkiä, jotka edistävät kehon hyvinvointia. Ruusunmarja sisältää pektiiniä, joka liukenevana kuituna edesauttaa suoliston toimintaa. Ruusunmarjan sorbitoli estää vatsan liikahappoisuutta ja lisää syljeneritystä.

Ruusunmarja sopii loistavasti hevosen luonnolliseksi ja hyvin imeytyväksi C-vitamiinilisäksi. Ruusunmarja auttaa tehokkaasti vähentämään nivelkipuja sekä lisäämään ja ylläpitämään nivelten liikkuvuutta. Sopii hyvin käytettäväksi nivelvaivoihin yhdessä nokkosen ja MSM:n kanssa. Erityisesti kovassa rasituksessa oleville ja vanhoille hevosille ruusunmarja on tehokas lisäravinne.

Enemmän tietoa Chia de Gracian muista, pääasiassa puhtaasti luonnosta saaduista lisäravinteista saatte Chia de Gracian kotisivuilta.
Postaus toteutettu yhteistyössä Hippolan ja Chia de Gracian kanssa.


Oletteko te päässeet testailemaan kyseisiä tuotteita?
Mitä mieltä olette olleet?
:)

3 kommenttia:

  1. Pitkästä aikaa ehdin taas blogisi pariin ja kauhea kiire nyt lukea taas kiinni päivitykset, kun teille on taas tapahtunut niin paljon kaikkea! =)
    Itse olen tuota ruusunmarjaa syöttänyt joka syksy parin kuukauden kuurin hevoselleni. Vaikuttaa ihan hyvältä vitamiinipommilta ja heppa tykkää kovasti sen mausta. Chiaa ei olla vielä kokeiltu, kun vatsaongelmia ei ole (kop-kop-koputtaa puuta...) ainakaan vielä ollut.

    VastaaPoista
  2. Chiasta ei imeydy mitään ravintoaineita, ellei siemeniä murskaa. Ja silloinkin terveysvaikutukset ovat liioiteltuja. Myyjät unohtavat jostain syystä mainita näistä ;)

    VastaaPoista
  3. Jokaisen chiaa hankkivan kannattais ensin lukea tämä: http://www.katiska.info/ruokinta/lisaravinteet/chia/

    Myyjien sivuilta ei ikinä löydy lähteitä tutkimuksiin eikä perusteluita väitteille. Tuolta voi jokainen tarkistaa lähteet. :)

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset