9. heinäkuuta 2014

Lähtö lähestyy!

Ihan hirveää haipakkaa mennyt nämä viimeiset päivät. Tänä iltana on kyllä ollut jännityksen sekaiset tunnelmat ja vatsa täynnä perhosia. Huomenna lähdetään!!!
Vielä, kun saisi ajatukset selkeästi tekstiksi, niin olisi aika hyvä. ;)

Nyt on kaikki tavarat pakattu ja vielä aivan ennätysajassa! Kaksi päiväähän mulla oli aikaa pakata, ja hyvin ehti - ei tullut edes tuskahikeä pintaan, kun mulla oli apua pakkausrumbassa. Eilen oltiin äidin kanssa yhdessä meillä, pakkaamassa "ihmisvaatteita" ja tallivaatteita matkalle. Onneksi äiti oli järjen äänenä sanomassa, mitä otan ja mitä jätän pois, niin ei tullut tuhottomasti tavaraa mukaan. ;)

Omia tarpeitani mulla tuli mukaan mm. iso matkalaukku "ihmisvaatteita", pienempi matkalaukku tallivaatteille, kisavaatepussi (kaikki kisavaatteet sen sisässä siis) jossa myös uudet königs saappaat, sekä kameralaukku ja tietysti oma käsilaukku. Ja yksi ylimääräinen laukku jossa kenkiä yms. Ei pahasti tavaraa siis, olin jopa yllättynyt!


Tänään sain viettää ihanasti koko päivän isosiskoni Minnan kanssa. Pakkailtiin siinä yhdessä Minnan ja myös Annen kanssa, Loton reissutavaroita kasaan. Lotonkin matkatavaroita tuli vain 4 Ikean kassillista + matkalle rehut (greenmix, pellava, b+e vitamiini, suola, elektrolyytit, ja melassisiirappi juottoa varten), sekä kaksi satulaa.  Näihin neljään ikean säkkiin sain siis sisällytettyä myös mun toiset saappaat, kypärän ja muita ratsastusvarusteita. (Se kisakaappi olis aika jees olla olemassa....)

 Postauksen kuvat ottanut siskoni Minna Patonen
(Kaksi alla olevaa otettu kaukolaukaisimella)
Lotto, minä, Minna ja Anne <3
Lotolla ei enää paljoa kiinnostanut. :P
Sain toiveina kertoa vähän, mitä reissulle tarvitsee mukaan, joten voin suurinpiirtein mainita mitä pakkasin. Aika vähän sitä loppujen lopuksi otetaan matkaan, kun Saksasta kuitenkin löytää aika huokeasti kaikkea - jätin kotiin kaikki, mitä voin sieltä ostaa jos tarve tulee.

Loton tavarat matkalle:

- 4 loimea (vohveliloimi, fleecevuorellinen ohut loimi, sadeloimi + kaulapala ja back on track verkkoloimi) Saksassa on kuitenkin Suomen kesä ihan lokakuulle asti ja Saksan talvi, on kuin Suomen lokakuu - ei ole järkeä ottaa suomesta kovin paljon loimia mukaan tarpeettomina lojumaan. Jos paksummille loimille tulee tarve, saan niitä kotoa postitse Saksaan.
- 4 suitset (kankisuitset, nivelsuitset, estesuitset ja yhdet ylimääräiset, jos joku muista sattuu hajoamaan)
- 2 satulaa ja vyöt niihin (este ja koulu)
- 3 satulahuopaa (tää oli tosi paha paikka, kun rakastan huopia yli kaiken - olisin halunnut viedä kaikki 40 huopaa mukana!!!)
-
Koulusuojia parit kappaleet, sekä useamman pintelin ja patjat niihin, sekä bootseja.
- Kuljetukseen otin 8kpl patjoja ja saman verran pinteleitä, sekä etusiin hyvät ja paksut bootsit. Otin siis vaihtoparit mukaan, jotta voin matkan aikana vaihtaa toisiin. Kuitenkin hevosen jalat hikoavat näin kuumilla keleillä kuljetuksessa, niin on hyvä olla aina kuivat seuraavalle päivälle. Kuljetussuojia en Lotolla käytä, ne hiostavat aivan liikaa ja ovat muutenkin paljon epämukavammat kuin hyvät patjat ja paksut pintelit.
- Nahkapäitset kuljetukseen, sekä kahdet normaalit päitset. Yhteensä siis kolmet päitset. Yhdet ylimääräiset matkaan siltä varalta, jos jotain sattuu, ja riimu pääsee rikkoutumaan. Koskaan ei tiedä, joten on aina hyvä olla yhdet varalta mukana. Nahkapäitset ovat aina vain kuljetuksessa päässä, joten yhdet normaalit päitset tulevat sitten päivittäiseen käyttöön.
- lopuksi otin mm. kuolaimia, kannuksia, hevosen hoitoaineita, ja muuta sälää.
- harjapakki ja päivittäiset hoitotuotteet
- ruokaa hevoselle vain sen verran, mitä menee matkalla. Postauksen alussa mainitsinkin jo mitä rehuja otin mukaan. Täysrehua Lotto ei siis saa matkan aikana lainkaan, ähkyriskin minimoimiseksi.Rehuja en siis alkanut Suomesta roudaamaan Saksaan asti, vaan ostan Saksasta sitten rehut.
- Juottoämpäri, varaämpäri ja ruokinta astia.

Tässäpä ne oikeastaan. Saatan kyllä unohtaa mainita jotain, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan tämän enempää ei ole järkevää ottaa. Saksasta kuitenkin aina saa, jos jotain tarvitsee tai jää puuttumaan. :) Näillä eväillä siis matkaan lähdetään, ja vain pakollinen tulee mukaan. Onneksi posti kulkee, joten unohtuneita tavaroita kyllä saa aina, jos niikseen tulee.


Tänään käytiin Loton kanssa myös viimeisellä ratsastuksella ennen Suomen kartalta katoamista. Mentiin ihan vain kaikki askellajit kevyesti läpi. Lotto oli ihan huikean hieno, niin rento ja kevyt! Oli kyllä niin ihana viimeinen ratsastus kotipaikkakunnalla, ettei paremmasta väliä! :)

Outi tuli tänään hieromaan Loton vielä ennen lähtöä "jäähyväis lahjaksi". Lotto oli oikein hyvässä kunnossa, eikä juuri mitään kireyksiä ollut havaittavissa. Oikein on tehty siis töitä, ja tokihan kireyksiä aina tulee, sen verran mitä hevosen lihaksisto muuttuu. Outin sanoin, voidaankin siis lähteä oikein hyvä kuntoisella hevosella reissun päälle!






Myös ihanat sponsorini muistivat minua ennen matkaa. Outilta (EoHippos) sain Lotolle Saksaan sponsorituotteina 2 pönttöä Joint Balancea, magnesiumia sekä biotiinia, ja Saaralta (Rovaniemen Horse Sport) sain todella ihanan Scapa Sportsin koulutreenihuovan, sekä Schockemöhlen ihanat päitset. Kiitos teille molemmille todella paljon! <3

Illalla mentiin vielä koko perhe (isä, äiti ja kolme siskoani) syömään ravintolaan, otettiin jäähyväiskuvat koko poppoosta ja itkettiin kilpaa. Voi, että tulee ikävä ihanaa ja niin rakasta perhettä ja kaikkia läheisiä! <3

Tässä meidän "alkuperäisperhe" <3
Vasemmalta oikealle: Äiti, Minä, Isä, Johanna, Anne ja Minna <3
Mitenhän sitä tulee yöllä nukuttua, kun jännityksellä odottaa, että aamu koittaa. Huomenna mennään tallille jo klo 07:00 ja matkaan startataan viimeistään klo 08:00. Ypäjällä ollaan sitten vasta myöhään illalla. Perjantaina aamulla ell tarkastukset (traces-todistukset) ja rekalla kohti laivaa. Meillä lähtö aikaistuikin päivällä, eli laivalle mennäänkin jo perjantaina lauantain sijaan. Eli olen Etelä-Saksassa sitten sunnuntaina jo.

Mulla oli alunperinkin tarkoituksena päiväkohtaisesti kertoa meidän matkasta (tätä myös toivottiin) eli ajatuksena on siis päivitellä joka päivä matkakuulumisia, jotta pääsette tekin fiilistelemään mukana, miten meillä menee, missä ollaan ja mitä matkan aikana tapahtuu. Ainoa, mikä voi mennä tässä suunnitelmassa mönkään, on netti. Pidän kotimaan liittymästä netin päällä ihan Etelä-Saksaan asti, joten sinne asti olisi tarkoitus päivitellä - saa nähdä onnistuuko! Pidetään peukkuja, ettei netti ala takkuilemaan matkan aikana!
Saksaan päästyäni saattaa mahdollisesti tulla pieni postaustauko, kunnes saan hankittua Saksasta paikallisen netin ja puhelinliittymän.

Tästä se lähtee, jippiiii!!!

16 kommenttia:

  1. Mukavaa ja turvallista matkaa! :)
    Kaikkea ihanaa ja hyvää ja tsemppiä ja mitä kaikkea mukavaa sitä nyt ikinä voikaan toivottaa!! <3 <3 :)
    Pysykää ehjinä ja nauttikaa!

    -Nea

    VastaaPoista
  2. Huii! :) Tsemppiä paljon ja hyvää matkaa! :) Koittakaahan selvitä ehjänä perille ja muistakaa sitten myös nauttia kun perille pääsette! :)

    VastaaPoista
  3. Pakko kysyä, että mihinpäin Etelä-Saksaa olette tulossa? Itse asun hevosen kanssa ihan Saksan rajalla Itävallan puolella niin kiinnostaa. Ja jos tulee mitään kysyttävää tai mitään niin häiritse ihmeessä, koska kulttuuri on siellä ja täällä kohtalaisen sama ja kieli tietysti :) Ja hetken olen itsekin ehtinyt pyörähtää Baijerissa hevoshommissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me tullaan Münchenin kupeeseen Vierkircheniin.
      Okei, kiitos todella ystävällistä! :)

      Poista
  4. Hui, miten jännää! Tollaselle matkalle pakkaaminen onkin jo taitolaji. Neljä kuukautta on jo sen verran pitkä aika, että mukaan tarvii paljon kaikenlaista, mutta silti pitäs yrittää olla ottamatta koko omaisuutta mukaan. Mulle jo parin viikon reissuun pakkaaminen tuottaa hankaluuksia. :D Tsemppiä reissuun, toivottavasti matka menee hyvin! Muistahan sitten kertoilla kuulumisia, täällä ainankin yksi joka jo odottaa jännittyneenä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, heh! Sanoinkin kaikille tänään, että olisi paljon helpompi pakata kahdeksi viikoksi, kuin neljäksi kuukaudeksi. :D
      Joo muistan kertoa, toivotaan että netti tekee yhteistyötä. ;)

      Poista
  5. Oho, nyt vasta luin tästä superuutisestasi!! Onnea hienosta mahdollisuudesta ja tsemppiä matkaan, olisi huippua lukea teidän menosta myös Saksan päästä jos pääset päivittämään. Hyvää ja turvallista matkaa teille! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon!
      Joo, tarkoituksena päivitellä mahdollisimman ahkerasti! :)

      Poista
  6. Tosi paljon onnea teille! Tulee ikävä ;(

    VastaaPoista
  7. Aivan mahtava postaus! Tsemppiä teille ja yritä nukkua tarpeeksi, jotta jaksat kans. Toivotaan että heppakaan ei rasitu ja molemmat turvallisesti perille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihanaa että tykkäsit!
      Kiitos oikein paljon, joo yritetään levätä mahdollisimman paljon! :)

      Poista
  8. Onnea matkaan Sanna! Ei varmaan ole helppoa "jättää" tänne kylmään pohjolaan perhe, mies, koti ja ystävät. Toivottavasti sinusta kuullaan myös hyvillä sijoutuksilla saksan kisakentiltä, myös este ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Joo ei kyllä todellakaan ole helppoa.. Mutta kuten aikaisemmin teksteissäni mainitsin - on tehtävä vaikeita ja raskaitakin päätöksiä unelmiensa eteen. Onneksi mulla on maailman ihanin mies ja perhe, jotka tukevat mua tässä ihan sata prosenttisesti. :)
      Hehe, estepuolesta nyt en tiedä, tullaanko sillä saralla kilpailemaan. ;)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset