2. heinäkuuta 2014

Pakollista kävelyä

Ja pakollisia puhelinkuvia parempien puutteessa..
Loton kanssa saatiin pakolliset kolmen päivän kävelypäivät, kun maanantaina toinen takakenkä oli puoleksi irti.. Kaviot ovat nyt ilmeisesti näin kuivien ja outojen säiden vuoksi alkaneet lohkeilemaan lyhyen ajan sisällä, vaikka olenkin niitä rasvaillut ja hoitanut aika-ajoin..(Tosi monella hevosella nyt yhtäkkiä sama ongelma..) Kuitenkin, tästä kyseisestä jalasta kavion sisäsyrjä lohkesi sen verran, ettei siinä enää pysyneet naulat kiinni. Kenkä oli ok ja pysyi suht hyvin paikallaan, joten uskalsin jättää sen paikoilleen ja pidettiin kävelypäiviä sillä ajatuksella, että kun torstaiksi sain vasta kengityksen niin siihen asti sitten pärjätään.

Loton kanssa maanantai-kävelyllä
Tänään kenkä oli liikkunut ikävästi pois paikoiltaan, vaikka oli suht jämäkästi kiinni vielä eilen. (Lotto oli vetänyt pukkirodeota tarhassa, joten ei ihme ettei kenkä ollut pysynyt vauhdissa mukana...) Mun oli pakko tänään ottaa kenkä irti kokonaan.. Onneksi huomenna aamulla Aki tulee jo kengittämään, niin päästään jatkamaan treenejä. Toivotaan, ettei paikaltaan liikkunut kenkä aiheuta komplikaatioita, Lotto kun oli saanut astuttua jo kärkikäänteen päälle kavion kärkiosalla.. huoh..

Maanantaina käytiin Loton kanssa ilman satulaa kävelemässä tunnin verran, ja eilen käytiin isosiskoni Minnan kanssa syöttelemässä ja taluttelemassa. Lotto malttoi alkumatkan olla aika järkevästi, mutta loppuajan vain pukitteli ja riehui narussa. Miten siinä saattaakin olla noin paljon virtaa vain kahden kävelypäivän jäljiltä. Huhhuh.. :P


Lopulta riehuja oli pakko viedä tarhaan.. Lotto vastasi Minnalle tuttuun tapaan törisemällä "tröö,  tää on ihan mälsää!"
(Lotto on erittäin puhelias kaveri)
Tänään pidin suosiolla ihan vapaapäivän, kun ei ole takeita, onko käänteen päälle astuminen aiheuttanut jotain.. Kavio ei ainakaan tuntunut lainkaan lämpimältä mistään kohdasta, eikä ollut puristusarkuutta. Nyt toivotaan parasta, ettei tästä koidu mitään harmia, tai harmaita hiuksia minulle.. 

Lotto ja "lakatut kynnet"
Tänään meillä piti olla Nooran kanssa kuvauspäivä, muttei siitä tullut mitään. Koko päivän on ollut kauhea myrsky (sähkötkin meni juuri poikki, onneksi meillä on upsi niin pysyy tietokone päällä sentään) ja sataa kaatamalla vettä vieläkin.. Sinne meni sit taas ne lämpimät kelit, saatiinhan me niistä nauttia peräti kaksi päivää..
Sovittiin Nooran kanssa uusinta yritys kuvaamiselle huomiseksi, joten pidetään peukut pystyssä, että on hyvä sää. :)


Onko muilla ollut kavio-ongelmia tälle kesälle? 

8 kommenttia:

  1. Pakko sanoa vain, että hemmetin kaviot! Mitenköhän tämä kevät / kesä on ollutkin nyt niin vaikea... :s Toivotaan, ettei käänteestä aiheutunut suurempaa harmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta - vaikka mitä tekisi niin ei mikään auta.. Kaviorasva nyt ehkä ainoa josta saa vähän kosteutta niin kuiviin kavioihin.. :(

      Poista
  2. Meillä myös kaviot aika paljon lohkeilleet, vaikka ennen ei yhtään. Laitumella kyllä ollut välillä mutta silti hirveän kuivat kaviot

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täälläkin ihan hirvittävä ero viime kesään.. :/ Pakko se on syyttää tätä suomen kesää, kun ei muutakaan keksi. :P

      Poista
  3. Missä pidät lottoa? Harmi noi kaviot. Me ollaa pärjätty tähän asti pelkäl irtokengäl :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lotto asustaa työpaikallani, eli Rovaniemen Ratsastuskeskuksella.
      Jep, meilläkin tähän asti koko kesänä tippunut vain yksi kenkä, mutta tästä se alamäki ilmeisesti sitten lähtee...

      Poista
  4. Oletko kysynyt kengittäjän mielipidettä tuohon kaviorasvaan? Kun mulle on kengittäjät sanoneet,että se kuivattaa kavioita ennestään. Ja samaa sanottiin kengityskurssilla, ettei siitä ole todistetusti hyötyä. Kaviot ovat tähän vuoden aikaan kuivia kaikilla :) Mihin olet menossa seuraavaksi kisoihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olen kysynyt ja kiitos infosta. :) Kengittäjäni sanoi, että hetkellisesti voi käyttää, ja varmasti auttaa jonkinverran, muttei yhtäjaksoisesti ole hyvä käyttää. Nytkin olen laittanut kaviorasvaa vain tämän viikon, ja meillä ainakin ollut apua tuosta kaviorasvasta. :) Kengityksen jälkeen ei ole aikomuksena jatkaa kaviorasvan käyttöä kuitenkaan, nyt vain yritän edes jollain tapaa elvyttää kaviota ettei ihan murene..
      Tiedän että tämä vuodenaika kuivattaa, ei ole kuitenkaan koskaan ollut tällaista ongelmaa kavioiden kanssa.. :s

      En ole nyt heti menossa kilpailuihin, mutta toki mahdollisuuksien mukaan. Tässä on nyt sen verran muita suunnitelmia, ettei kisat ole ihan heti ollut mielessä. Näitä suunnitelmia avaan tarkemmin sitten, kun asioista uskaltaa puhua ääneen julkisesti. :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset