22. kesäkuuta 2013

Estekisat ohi, treenit jatkuu kohti kansallisia

Hui ,kun on taas ollut kiire.  Olen nyt todella väsynyt, joten yritän kirjoittaa mahdollisimman pikaisesti, että pääsen sitten nukkumaan.

Keskiviikkona tehtiin Loton kanssa paljon puomityöskentelyä ravissa ja laukassa. Lopuksi hypättiin pari kertaa pikku estettä. Ratsastin lopuksi sen ihan eteen alas. Meinas pojalla olla vähän virtaa.

Torstaina oli sitten ne meidän tallin tätikisat.
Hyppäsin Lotolla ensin 60cm luokan. Verryttelyssä olin itse ihan jännittynyt, kun edellispäivänä Lotolla oli niin paljon virtaa, että hypätessä se vaan lähti juoksemaan ja "kuskaamaan" mua.
Rentouduin itse kuitenkin verryttelyn aikana, ja sen jälkeen kun oltiin hypätty muutama verryttely este. Katsomo oli aivan täynnä katsojia, joten Lotollo jännitti myös sitä alkuun jonkin verran.
60cm rata meni mun osalta aivan täysin penkin alle. Unohdin totaalisesti ratsastaa ja matkustelin vaan kyydissä. Olisi pitänyt ratsastaa hevosta paremmin eteen ja rentoutua itse enemmän. 60cm 8vp.
Tsemppasin itseni seuraavaan luokkaan ja ratsastin enemmän eteen seuraavassa verryttelyssä ja Lotto hyppäsi heti paljon paremmin. Seuraava luokka eli 80cm päästiinkin maaliin puhtaasti ja olin niin ylpeä Lotosta. :)

Kisat oli tosi kivat ja kaikki palkittiin. Radoista ei otettu aikaa, eikä ketään laitettu paremmuusjärjestykseen. Mielestäni tämä on kiva tapa välttää "voiton huuma" ja kaikki pääsevät nauttimaan esteistä täysin siemauksin. Lotto käyttäytyi hienosti palkintojen jaossa, ei välittänyt mitään ruusukkeen laitostakaan eikä kunniakierroksella pelleillyt lainkaan. Hyvä!















Perjantaina oltiin Annen kanssa yhdessä tallilla.
Ratsastin ensin Fiialla. Harjoittelin Fiian kanssa ensi viikon kansallista nuorten hevosten luokkaa. Päätettiin siis Annen kanssa, että osallistun lauantaina nuorten kansalliseen luokkaan Melaralla Loton lisäksi myös Fiialla. Annella ei ole vielä kansallista lupaa, joten Anne halusi, että minä menen myös Fiialla nuoret hevoset. Mahtavaa!
Ratsastin Fiialla radan läpi ja täytyy kyllä sanoa, että Fiia oli aivan super!! Se tekee niin hienosti kaikki mitä pyytää ja vielä näyttävästi. Fiia on kehittynyt todella ja sen tuloksena siitä on tullut erittäin kiva ratsastettava! Ei pelleile enää, vaan suorittaa tasaisesti ja kuuliaisesti.
Harmi, että Fiialla on aikaa kilpailla nuorten hevosten luokkia enää tämä kausi, juuri nyt, kun se alkaa olla ikäistensä tasolla.

Fiian jälkeen ratsastin vielä Loton ja treenasin myös samaa rataa.
Lotolla on ollut oikea puoli ristiselästä vähän jumissa, joten kokeilin sen vuoksi Loton selkään Annen koulusatulaa.
Annen koulusatula on siis minun vanha koulusatulani, ja se oli Lorilla käytössä silloin, kun se tuli minulle ja ennen Loria se oli Pompun satula. :)
Annen koulusatula on minun batesin satulaani vähän kapeampi ja lyhyempi, joten ajattelin, että se saattaisi olla tällä hetkellä Lotolle parempi vaihtoehto.
Vanha koulusatulani alkaa olla kohta jo liian kapea Fiialle, joten päätettiin sitten Annen kanssa vaihtaa joksikin aikaa satuloita. Annen satula istui erittäin hyvin Loton selkään ja Lotto liikkui sen kanssa paljon paremmin, kuin aikoihin.  Voi olla, että mun satula ei istu Loton selkään ihan täydellisesti, kun Lotto on niin lyhyt selkäinen ja mun satulassa kuitenkin on aika isot takatoppaukset, niin ne saattaa painaa sitä sinne ristiselkään. Mutta onneksi tuli tuokin asia hoksattua, ja nyt jatketaan sitten treenejä erillä satulalla.

Tänään ratsastin Lotolla maneesissa ihan rennosti eteen alas. Lotto oli alkuun tosi rasittava, pelkäsi muka kuollakseen maneesin katsomopäätyä ja reihui, pomppi, pakitteli siinä kohdalla, kun ei olisi halunnut mennä sinne lähelle. Hetki meni siinä sit tapellessa, mut sen jälkeen Lotto kulki katsomon ohi ihan moitteetta. Ihme touhua.
Ratsastin ravissa alkuun vaan eteenpäin ja rennolle kaulalle, paljon ympyröitä, suunnanmuutoksia, voltteja, volttikahdeksikkoja, kolmikaarista. Lotto rentoutui todella nopeasti ja oli aivan mahtava ratsastettava. Laukassa se aivan loisti. Olisipa tällaista aina!
Käytiin lopuksi vielä ulkona tallin maastoissa kävelemässä ja laukattiin yksi reipas pätkä. Lotto oli niin innoissaan!

Huomenna tuleekin Etelästä, Porista Katja pitämään mulle ja Annelle vähän koulutuntia. Siitä enemmän sitten huomenna. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset