2. kesäkuuta 2013

Puomitreeniä ja Loton ensimmäinen hyppykerta kotona

Eli Lotolla on nyt siis ollut ma-ke vapaapäiviä. Torstaina oli juoksutus.

Perjantaina Tiina piti mulle tuntia ja tehtiin ihan perusjuttuja ja ratsastelin heppaa läpi. Lotto oli tosi kiva ja sain paljon ahaa elämyksiä ja opin "painelemaan oikeista napeista".

Eilen eli lauantaina Tiina piti mulle taas tuntia ja mentiin paljon puomeja. Alkuun ensin ihan ravissa ympäri estekenttää, paljon voltteja, ympyröitä ja suunnanmuutoksia.
Verryttelyn jälkeen puomilinjalle, 4 ravipuomia, hetki suoraan, voltti vasemmalle, 5 ravipuomia ja vasemmalle. Taas takaisin puomilinjalle, voltti oikealle, ravipuomit ja oikealle. Eli koko ajan suuntaa vaihdellen. Lotto oli paljon parempi jopa, entä perjantaina. Raviosuuden jälkeen hetki käyntiä, sit laukassa sama juttu, mutta tietysti laukkavälein ja ensimmäisten puomien jälkeen hetki suoraa, pysähdys keilojen väliin, pari askelta käyntiä ja vasen laukka, voltti ja siitä seuraaville laukkapuomeille. Seuraavienkin puomien jälkeen pysähdys ja oikea laukka ja oikealta takaisin puomeille. Laukassakin jatkuvasti aina vaihdettiin suuntaa.
Lotto meni tosi hyvin laukkapuomit, heti kun itse ratsastin tarpeeksi tomerasti ja muistin istua hiljaa puomien yli, vähän liikettä vastaan. Jos istuin vain mukana, Lotto kiihdytti vauhtia ja räpelsi yli. Eli tässäkin huomaa sen, että vaikka olisi kuinka helppo tehtävä, pitää silti ratsastaa aktiivisesti niin silloin kaikki menee paremmin, kuin hyvin. Oli kyllä tosi kivaa!
Lopuksi vielä kevyttä, reipasta laukkaa ympäri isoa estekenttää pitkin ohjin. Voi ,että oli ihanaa laukata huolettomasti ja reippaasti ja vain nauttia! Hieno heppa, se on niin kiltti!
Alla vielä "piirrustus" tehtävästä, jos kuvaukseni oli epäselvä. :)


Tänään Lotto pääsikin sitten hyppäämään. Tiina ratsasti ja minä nostelin puomeja ja kuvasin.
Alkuun ravia ja laukkaa, ja Tiina tuli paria laukkapuomia pari kertaa. Heppa meinasi olla heti into piukeana, joten puomien jälkeen kontrolliharjoitus, eli seis.
Puomien jälkeen ristikkoa muutaman kerran molempiin suuntiin, pystyä, sit innaria ja lopuksi muutaman kerran okseria. Lotto hyppäsi kyllä hyvin!
Nyt voin hyvillä mielin ehkä joskus jotkut estekilpailutkin käydä!
Huomaa kyllä, että Lotto on aikaisemminkin elämässään hypännyt. Niin varovainen jaloistaan ja tarkka kaikesta.
Nyt ei muutakuin myös estetreenejä lisäämään kalenteriin koulutreenien lisäksi. :)

Kamerasta loppui akku just ,kun olin lisäämässä videoita koneelle tältä päivältä, joten laitan ne sit varmaan huomenna. Kello on jo niin paljon, etten jouda odottamaan akun latausta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset