4. kesäkuuta 2013

Rentoilu jatkuu, mutta talliremontti alkaa vihdoin!

Tänään tehtiin vähän saman kaavan mukaan, kuin eilenkin, mutta lisäsin tälle päivälle pari vastalaukka harjoitusta.
Oli tosi viileä keli, tuuli aika paljon, joten pikkuheppa oli aika virrakkaalla päällä. Pukkilaukkaa tuli mua tarhan portille vastaan. :D

Käytiin alkukävelyt maastoissa, heppa oli sielläkin vähän pörheänä. Laitoin ratsastukseen kummarit avuksi, et saan sen paremmin avuille, jos sattuu ,et se alkaa pöljäilemään.
Alkuun annoin ravata ihan reippaasti ja heppa olis tahtonut mennä tosi kovaa vaan, joten annoin sen sit hiihtää turhimmat virrat pois. Sen jälkeen taivutteluja ravissa. Laukkaa molempiin suuntiin vähän alkuun kontrolloimalla vauhtia, ja sit kun Lotto tuntui hyvältä (Jossa meni ehkä tasan se 5min vain) niin annoin laukata ihan löysällä ohjalla. Lotto oli onnessaan.

Laukkaamisen jälkeen tehtiin muutamat kerrat suorakulman mallista tietä vastalaukkaa, pyöristin kulmat ihan pyöreiksi kaarteiksi helpottaen tehtävää hevoselle, koska vastalaukkaa ei olla tehty juuri ollenkaan. Lotto menee tosi hyvin ja erittäin sujuvasti vastalaukkaa vasempaan suuntaan ja pystyy vähän asettaa sisäänkin helposti, mut sit oikeaan suuntaan huomasi, et vastalaukka on sille vähän vaikeampaa siihen suuntaan ,kun se alkoi vähän lisäämään salakavalasti vauhtia. Mut hienosti se kehujen voimalla porskuttaisi vastalaukkaakin vaikka hamaan tulevaisuuteen ja nätisti hidasti tahtiakin pyynnöstä. Pari onnistunutta kierrosta ja sit paljon kehuja.

Kiitoksena Lotolle taas jälleen kivasta päivästä, käytiin laukkaamassa pikkuisen ihan rauhallisesti tallin maastossa. Mentiin pari pikku pätkää.
En halua antaa sen mennä maastossa vielä kovaa, koska se ei saa oppia siihen, että maastossa mennään vaan täysillä. Sit kun se toimii maastossa moitteettomasti ja uskallan luottaa siihen 100% varmasti, niin sit voidaan mennä reippaampaakin. :)



Tallissa Lotto pääsi oikein hemmoteltavaksi, keräsin sille ulkoa ikean säkillisen vihreää ja laitoin back on trackin kääreet kaikkiin jalkoihin pariksi tunniksi. Sille pystyy nyt jo antamaan ihan reippasti tuota vihreää, olen sitä kuitenkin jo pitkään totuttanut, suurentaen aina vähän annoksia.
Huomenna Lotto saa ihan pitää vapaan, vaikka treenikalenteri sanookin muuta. Mun mielestä nyt se on sen ansainnut. Torstaina taas treenit jatkuu ja aletaan käymään vähän seuraavien koulukilpailujen asioita läpi. :)





Meillä kotona alkaa nyt viikonloppuna oikein kunnon hässäkkä. Isä tulee omalla isolla pyöräkuormaajallaan tänne ja yksi sen kaveri tulee vielä kaivinkoneen kanssa. Alkaa tallin rakennus oikein kunnolla nyt.
Jaakko on jo pienpyöräkuormaajalla tallin sisustassa olevat betonit ja muut härpäkkeet jo hajottanutkin ,eli nyt pihatyöt, sit kaikki "jäte" eli betonikappaleet ja muut lähtee veke, lietekaivo pitää tyhjentää (meidän talli on siis vanha kasvatusnavetta joskus ollut), ja sit uutta hiekkaa tallin  puretun lattian tilalle ja sen päälle uusi betoni. On siinä vaan hommaa, kun tallista ei muuta vanhaa jää, kuin seinät! Kentän pohjaakin se isä meinasi vielä vähän tehdä jos se ehtii. :)
Minä olen huhkinut Jaakon ja Tiinan kanssa ulkohommissa, eli kierrettiin vanhoista laitumista kaikki sähkölangat pois, korvattiin vanhoja huonoja aidan tolppia uusilla ja olen saanut kierrettyä nyt puolet laitumista uudestaan langalla. Laidun on vaan niin iso, että siinä menee tuhottoman kauan, varsinkin yksin. Sit yks päivä purin yksin sen vanhan "pyöröaitauksen" kokonaan pois ja keräsin koko tontilta kaikki sähkölangat + tolpat pois. Sitä muuten riitti! Huh. Sähkölankaa meillä ainakin on varmaan yli kahden kilometrin matkalta, semmoinen yli mun kokoinen läjä.
Huomenna Taika tuleekin mun avuksi laittamaan laitumet loppuun. Pitää ottaa kyllä kuvia sit, kun se saadaan valmiiksi. :)

Ennen
Ja jälkeen. Tuo ihme katos saa myös luvan kadota tontilta. ;)
Melkein purettu jo.  On siinä hommaa ainakin, mutta ahkeruus palkitaan! Kaikki betonit ja muut turhat kuvassa näkyvät poistetaan, hiekka betonin alta tasoitetaan ja sit uusi betoni päälle.
T'ästä alkaa laitumet. Jaakko kaataa tuolta kauempaa nuo puut jotka ovat laitumen keskellä, saadaan enemmän tilaa hepoille. Laitumia olisi myös tulevaisuudessa tarkoitus jatkaa kauemmas, kunhan metsittynyt pelto saadaan kaadettua. Kuvassa näkyy vain osa laitumista.

4 kommenttia:

  1. Mukavan nopea postaustahti sulla! :)

    VastaaPoista
  2. On teilläki hommaa tuon remontoinnin kans :D
    Mut kyllä se joskus palkitaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä :D viikonlopun jälkeen saattaa paikka näyttää vähän eriltä :) ahkerasti vaan pitää touhuta :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset