9. kesäkuuta 2013

Huomenna loppuu mullakin koulu!

Loton ratsastin eilen maneesissa, koska ulkona oli tosi sateinen ilma.

Lottoa vähän jännitti olla pitkästä aikaa maneesissa.
Verryttelin eteen alas alkuun ravissa ja Lotto oli tosi mukavan pehmeä ja pyöreä.
Tein paljon ympyröitä ja ylitaivuttelin molempiin suuntiin.
Loton mielestä ympyröiden tekeminen ja rehellisesti taipuminen oli tylsää ja maistui ehkä jopa työltä, joten alkoi kyttäämään ärsyttävästi joitain turhia asioita ja maneesin katsomopäätyä. Pehmeä se oli edelleen suusta vaikka jännäilikin, mutta jännittyi selästään ja kaulastaan niin, ettei olisi halunnut rehellisesti taipua enää. Otin heti sitten sellaisen asenteen, että tänään ratsastan sitä niin kauan aikaa, että saan sen kokonaan läpi, kuuntelemaan mun apuja, taipumaan ja pysymään pehmeästi kuolaimella.

Aloin tekemään jatkuvaa nelikaarista kiemurauraa käyttäen hyväksi koko maneesia, ylitaivutin ja ratsastin reilusti pohkeen ympäri kaareissa ja selvät, pitkät suoristukset kaarteiden välissä. Oikeaan suuntaan Lotto oli tosi rento ja taipui hyvin, mutta vasempaan taas vähän hangoitteli vastaan ja sitten, kun aloin vaatia siltä sitä taivutusta ja taipumaan oikeasti mun pohkeen ympäri, se alkoi vähän käydä ylikierroksilla, tarjosi taas hetken aikaa laukkaa, piaffe-ravi sekoitusta ja muuta. Sähläyksen alettua, asetin ihan reilusti ulos,ratsastin pohkeilla reilusti vauhtia eteenpäin ravia, jolloin sain sen tällä tavoin tilanteesta yli ja annoin ravata isoa ravia pari kierrosta maneesia ympäri, et saa hetken aikaa rauhoittua. Sit jatkoin uudestaan. Aika nopeasti se tajusi, ettei nyt haeta laukkaa tai mitään muutakaan ja parin toiston jälkeen palaset vain loksahtivat kohdalleen ja Lotto oli ihan irti molemmista ohjista, taipui rehellisesti ja nätisti molempiin suuntiin.
Annoin kävellä hetken ja sit otin laukkaa. Laukassa se oli heti tosi pyöreä ja rento, mutta kun maneesin katsomossa ramppasi nuoria tallityttöjä, alkoi maneesin pääty heti jännittämään Lottoa. Pahuksen kissakin vielä tuli pörräämään portaille ja säikyttelemään pieniä hevosia. ;)

Taas ei muuta, kuin vääntämään juurikin tähän päätyyn. Halusin tehdä hevoselle selväksi, että vaikka jännittää ja kiinnostaa hirveästi jokin asia, pitää silti jaksaa keskittyä tekeillä olevaan tehtävään. Ehkä viitisen minuuttia siinä sievästi "taisteltiin" ennenkuin hevonen tajusi luovuttaa ja sen jälkeen olikin aivan mahtava. Niin kevyt ja pyöreä. Kyllä sitä kiinnosti edelleen se edellämainittu kissa ja kaikki muutkin, muttei enää alkanut pelleilemään ja temppuilemaan, vaan nätisti pehmeästi kuolaimella katseli ja käänteli korvia jännissä paikoissa. Malttoi olla rauhassa ja rentona, vaikka ympärillä tapahtuikin. Hieno fiksu lapsi.

Kun Lotto oli erittäin hyvä molempiin suuntiin laukassa, annoin pari kierrosta laukata reippaasti ympäri maneesia vähän pidemmällä kaulalla. Loppuravit eteen alas ja tehtiin parit keskiravit vielä diagonaalia pitkin, Lotto itse taisi niin haluta, kun pyytämättä lähti venyttämään hienosti askelta. Ei ollut kyllä yhtään väsyneen oloinen ,hienosti jaksoi väsymättä melkein lainkaan.

Lotto oli kyllä niin mahtava lopuksi, tuntui juuri siltä, miltä sen pitäisikin tuntua. Töitä se vaatii saada se jatkuvasti tuollaiseksi, mutta onneksi tällaiset ihanat onnistuneet treenit vain kannustavat jatkamaan. Alkuratsastuksen aikana kuvittelin, että saatamme jopa kaksikin tuntia siellä maneesissa viettää, mutta ei siinä mennytkään yhteensä, kuin 40min. Yllättävän nopeasti se osasi kyllä luovuttaa, täytyy myöntää. Lorin kanssa jouduin monesti vääntämään jopa sen kaksikin tuntia, ennenkuin se alistui kohtaloonsa. On ne vaan niin erilaisia hevosia kaikin puolin, vaikka molemmissa onkin/oli todella paljon hyvää.

Tänään olin töissä neljään asti ja satoi ihan kaatamalla, kun pääsin töistä.  Kurjaa, mutta silti jotenkin sade saa ilman niin raikkaaksi, ettei se edes haitannut. Alkaapa meilläkin nyt ruoho kasvaa paremmin. Ollut kuitenkin todella kuivaa tähän asti ilman sateita.

Lotto sai olla vapaalla ihan rauhassa tänään, hain sen illalla sisälle, harjailin ja vähän touhusin sen kanssa muutenkin. Huomenna Lotto saa myös vapailla, kun minä lähden aamulla Helsinkiin viemään kouluni loppuun kolmikantaiseen arviointikokoukseen. Huomisen jälkeen onkin sitten Myynnin Ammattitutkinto suoritettu kokonaan. Helsingissä vietän koko päivän aamusta asti, lento Helsingistä Rovaniemelle lähtee vasta puoli 9 illalla, joten olen kotona vasta 11 maissa. Onneksi ahkera-Taika lupasi hoitaa Loton ja käyttää sitä vähän kävelyllä narun päässä. :)

Talliremontista vielä sen verran, että hyvin on nyt saatu alulle, kenttä on melkein valmis, enää puuttuu vähän vielä hiekkaa päälle ja tallista sisältä on hajoitettu aika määrä betonia.
Ei ihan yksi viikonloppu riittänyt, joten talliremppa jatkuu vielä. Varsinkin, kun pihalla oli niin paljon tekemistä. Suurin "huolenaihe" on enää se tallin sisäinen remontti. Kenttä on viittä vaille valmis, piha on nyt niinkuin pitääkin joten keskitytään nyt siihen talliin. Jaakko lainaa työpaikaltaan vielä sitä pienkuormaajaa ja jatkaa tallin hajoittamista sisältäkäsin ehkä ensiviikonloppuna. Ei se hetkessä valmistu, saattaa mennä kauankin vielä, että talliin voi hevosia viedä, mutta eipä meillä mikään kiire ole. :)



Oikealla talli ja edessä kenttä

Kenttää. Tolpat kentän rajamerkkeinä.

Kenttää
Hirvitys miltä näyttää. :D Onneksi tallikin maalataan vielä sisältäkäsin, sit kun uusi betoni on alla. Vanhat tukipilarit poistetaan heti ,kun saadaan uudet paikalleen. Oikealla puolella näkyy lattialla vielä betonia joka puretaan. Tallin lattiaa lasketaan aika paljon, jotta katto on tarpeeksi korkealla hevosille.
Talliparka kärsi vaurioita ;)

Sora ja hiekka eriteltynä omiin kasoihinsa, sorat tulevat vielä kentälle ja hiekat talliin, sit kun kaikki betonit on saatu purettua :)

12 kommenttia:

  1. Ai vitsi tosta tallista tulee kiva ! Lotto vaikuttaa tosi järkevältä nuorelta josta tulee varmasti tosi hyvä ja miellyttävä hevonen :)

    VastaaPoista
  2. Kovasti on teillä piha muuttunu :) Tuun sitten käymään kun meillä on muutto valmis ja voin alkaa oikeasti lomalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookki! Joo olet kyllä tervetullut milloin vain :)

      Poista
  3. Montako karsinaa tuohon talliin tulee? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seitsemän isoa karsinaa, pesukarsina ja kuivaushuone. Satulahuone on sit erikseen tallin toisella puolella :)

      Poista
    2. Tuleeko siitä sit täyshoitotalli vai?

      Poista
  4. Rakennatteko te omaa tallia :)?

    VastaaPoista
  5. Siksikö siis uusitte tallin pohjan, jotta saadaan korkeampi tila hevosille? :)
    Tulee varmasti hieno talli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin sen takia. Entinen lattia on 10cm liian matala hevosille. Me ollaan tarkkoja, että uusi talli varmasti vastaa kaikkia sääntömääräyksiä :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset