11. marraskuuta 2013

Enää kolme päivää

Hassua, että kaksi viikkoa on miltein jo mennyt, jäljellä enää vain kolme päivää täällä Oulussa. Ihan haikeaksi vetää. Toisaalta voisin jäädä tänne vaikka kuinka pitkäksi aikaa, mutta samalla on hirveä ikävä jo kotiin. Aika ristiriitaiset tuntemukset. :)

On ollut kyllä ihan huippu reissu,  ollaan saatu aikaan todella paljon hyvää tänä aikana.
Lotto on ratsastettavuudeltaan huomattavasti parempi, olen oppinut ratsastamaan sitä paljon tarkemmin ja selkeillä avuilla oikein - osaan lukea sitä huomattavasti paremmin ja tiedän nyt, mitä reaktioita hevosesta haluan, enkä vain tyydy vähempään tai jää ns. alisuorittamaan hevosen kanssa. Lotto kuitenkin on kykeneväinen tekemään miltei mitä vain, joten en voi enää jäädä siihen keskiverto suoritukseen niin treeneissä, kuin kilpailuissakin ja vain "odottaa sitä hyvää huomista".
Kilpailut tosin ovat tällä hetkellä vähempi osaisena nyt talvella, mutta treenata pitää ensi kautta varten, ja haluan todella panostaa siihen, että ensi kaudella oikeasti näytetään, että me pystytään siihen ja näytetään sitä osaamista oikeasti hyvällä yhteistyöllä kokonaisuutena nimenomaan yhdessä.

On aivan ihanaa, että on näin hyvä valmentaja kuin Maija, tukemassa treenejä, ja antamassa sitä oikeaa suuntaa, mihin tähdätä ja tämä aika on kyllä kehittänyt minua ja Lottoa niin erillisinä osapuolina, kuin ratsukkonakin ja olen siitä niin iloinen, että vihdoinkin tämä meidän yhteistyö alkaa pelaamaan halutulla tavalla. Päästään nyt tekemään enemmän asioita ja ihan kunnolla treenaamaan ja kehittämään niin heikkouksia, kuin vahvuuksiakin. Tämä aika täällä Oulussa, on antanut meille sellaisen tarvittavan sysäyksen treeneihin ja jatkoa ajatellen mitä tarvittiinkin. En voisi olla kiitollisempi!

Selvä mielipide omenasta!

Lotto sai siis lauantaina olla vapaalla, sunnuntaina ratsastettiin Maijan kanssa yhdessä niin, että Maija ratsasti alkuun ja verrytteli hevosen mulle valmiiksi. Maija ratsasti Lotolla tosi paljon taas avoja, väistöjä ja vähän sulkuja, ja voi että miten kivalta se näyttikään!
Maija aloitti valmennuksen sitten, kun pääsin selkään, ja aloitettiin taas alkuun jyrkillä käynti väistöillä, siitä sitten ravissa avoja, avoa ns. suoralla hevosella etujalat uran sisäpuolella, mutta kaula silti suorana aavistuksen sai asettua jopa ulos. Lotto oli ihan hirveän kiva, ja suoritti niin mielellään ja oli läpi koko kropastaan. Laukassa tehtiin paljon lävistäjiä, siirtymisiä ja avoa samalla kaavalla, kuin ravissakin. Valmennus meni tosi hyvin, ja Lotto tuntui taas paremmalta, kuin edellisellä kerralla.
Lopuksi ravissa tehtiin vielä väistöjä pitkin suoraa uraa niin, että takaosa kulkee reilusti uran sisäpuolella, vaihdeltiin tässä myös tempoa.


Tänään ratsastettiin taas samalla tavalla, kuin sunnuntaina, eli Maija ratsasti Lottoa alkuun ensin. Maija teki paljon siirtymisiä ja vähän kokoamisia.
Valmennuksessa sitten keskityttiin erityisesti saamaan taivutukset kerralla läpi, hevonen taipumaan rehellisesti rungostaan ja sen jälkeen suoristeltiin taas ja tehtiin paljon paljon avoja ravissa ja laukassa suoralla hevosella. Tehtiin ravissa myös väistöjä ja lisäyksiä.
Panostettiin valmennuksen aikana erityisesti sitä, että ympyröillä ja volteilla hevosella on riittävä tuki ulkoavuista, jotta saadaan lavat hyvin hallintaan, ja keskityttiin siihen, että kaikki kaarevat urat ratsastaisin hieman avotaivutusta ajatellen, jolloin saan hyvän kontrollin siihen, missä etujalat liikkuvat.  Laukassa tehtiin vastalaukkaa ympäri hallia, ja vastalaukka rullasi tosi hyvin myös läpi kulmien.
Lotto oli tänään aika pörheä ratsastettava, hieman oli vahvana, mutta johtui mitä ilmeisemmin siitä, että tänään oli ihan kunnon pakkaspäivä kahteen viikkoon. (Joo-o, Rovaniemellä on ihan talvi, ja täällä on yhä syksy..) Lotto kyllä teki tosi hyvin, mutta erityisesti sai olla tarkkana, ettei se jäänyt vähän kädelle makaamaan, vaan säilyi kevyenä takaosan päällä, eikä valunut vähän lapojen päälle.
(Riikka oli taas kuvaamassa tuota mun valmennusta, joten siitäkin sitten videomateriaalia, kun pääsen kotiin.)


Sitten toiseen aiheeseen;
Olen pitkään ollut sitä mieltä, että kyllä Lotto pysyy hyvässä karvassa koko talven, eikä minun tarvitse edes miettiä hevosen klippaamista. Kuitenkin tämä outo Lapin talvi, on näköjään tehnyt tehtävänsä, ja Lotto on kasvattanut jo hirveän nalle karvan.
Tänään sattumalta kuulin, että Minsku on tulossa tallille klippaamaan yhden hevosen, ja päätin sitten ,että vedetäänpä Lottokin samalla. On se toki paljon helpompaa, kun hevonen on klipattu, sitä ei tarvitse niin tarkkaan ja hartaasti kuivatella, sekä pysyy paljon puhtaampana tietysti.
Ennen olin niin vastaan sitä klippaamista oman hevoseni kohdalla, mutta niin se ympäri käydään yhteen tullaan..
Vähän jo varoitellen sanoinkin Minskulle, että en tiedä miten Lotto klippauksessa mahtaa käyttäytyä, ja vähän jo epäilin, että tahtooko se käyttäytä ollenkaan, kun minun omistuksen aikana sitä ei ole klipattu kertaakaan. Ei se Lotto ollut millänsäkään. Silmät puoli ummessa, alahuuli roikkuen se ihan nautti, kun pääsi karvoistaan eroon.

Lotto klipattiin siis kokonaan, tietysti jalat säästettiin, kun sillä on niissä niin lyhyt karva, sekä satulan alunen ja pää muuten jätettiin karvoihin, paitsi posket klipattiin.
Lotosta tuli kyllä tosi sievän näköinen, värikään karvassa ei muuttunut juuri nimeksikään, vaikka ihan kaljuksi se vedettiin.


Kalju Lotto

Ihan hirvee toi harja. Leikkasin sen kyllä ihan tasaiseksi, mutta näköjään se vaatii vielä kunnon nyppimisen ja laskeutumisen. Leikkasin sille nyt aika lyhyen harjan, kun ei ole kisojakaan tulossa, eikä tarvitse letittää. :)

Huomenna Lotolla onkin sitten vuorossa sitä sen lempparia, eli esteiden hyppäämistä Maija kuskina. Maija suunnitteli rakentavansa Lotolle jotain erilaisia esteitä, joten oikein mielenkiinnolla odotan, miten huominen menee! Olen innokkaana siellä kuvaamassa kamera kourassa, joten siitäkin tulee sitten videota jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset