25. marraskuuta 2013

Treeniä ja hierontaa

Niin se aika taas rientää. En ole ehtinyt kirjoittaa taas yhtään, vaikka olisi tehnyt mieli vaikka kuinka.
Mulla harmittaa hirveästi, kun asun täällä Lapissa, niin kaikki hevostapahtumat järjestetään aina Etelässä. Nytkin olisi tulossa se Hippola klinikka, eikä mitään mahiksia, että pääsisin sitä katsomaan kun se on niin kaukana. Jotenkin se vaikuttaisi tosi mielenkiintoiselta.
Olisi ihanaa, jos joskus joitain tapahtumia olisi edes Oulussa, sinne meiltä nyt ei ole niin hirveä matka kuitenkaan..


Ei enää paljoa -20 asti.. Hyrr!!
Loton kanssa ollaan tehty aika perus treenejä nyt tiistaisen vapaapäivän jälkeen. Keskiviikkona pyrin ratsastamaan hevosen vain pitkälle ja pyöreälle kaulalle eteen alas, tehtiin väistöjä ja vähän sulkuja käynnissä, sekä ravissa. Lotto oli tosi pehmeä ja hyvä, mitä nyt hieman oli virkeä vapaapäivän jäljiltä, niin jouduin muutamia tosi nopeita siirtymisiä tekemään, että sain sen taas odottamaan ja malttamaan.
Torstaina painotettiin tosi paljon väistöillä, ja suluilla ravissa. Tein pitkiä diagonaaleja pohkeenväistöjä molempiin suuntiin, ja lopuksi sitten tehtiin vielä avo, sulku, avo treeniä. Tehtiin tätä siis niin, että lähdin uralta ensin avoa, siitä muutama askel sulkua kohti keskihalkaisijaa ja sulun jälkeen taas avoon.

Perjantaina sitten jumppailtiin vielä pitkillä väistöillä ravissa ja käynnissä, tein käynnissä myös muutamat takarit ja laukassa ratsastin ympäri hallia muutaman kierroksen verran vastalaukkaa niin, että tein aina päätyyn ison pääty-ympyrän myös vastalaukassa. Suorilla urilla taivutin aika reilusti vastasuuntaan, eli oikeassa kierroksessa vasenta laukkaa, ja taivutus oikealle jne. Lotolle tää on jo niin helppoa, se taipuu jo jopa ylitaivutukseen ja kulmien läpikin saa taivuttaa helposti jo sisään. Lotto on myös saanut tosi paljon voimaa laukassa, ennen sen laukka oli tosi voimatonta ja vähän huteraakin, mutta nyt se mennä porskuttaa tasaisesti ja vahvaa laukkaa, jossa on tosi helppoa istua. Sen laukka oli ennen vähän keinuhevosmaista, ja keikutti mua liikaa tosi paljon edes takaisin, mutta nyt se on vähän tasoittunut, kun on saanut enemmän voimaa kantaa itseään.


Lauantaina tehtiin taas paljon pitkiä väistöjä, pyrin ratsastamaan Loton oikein pehmeäksi ja tosi syvään muotoon koko ajan, että oikein venyttää selkälinjaakin ja säilyttää tämän muodon myös pitkissäkin väistöissä. Lotto teki tositosi hyvin pitkät väistöt ravissa, oli ihan lastenleikkiä! Tein suoraa peilin edessä sitten siksak väistöjä ravissa, että näen itse konkreettisesti, miltä se näyttää ja vitsit, että se tekee niin laajoilla ristiaskelilla vaivattomasti! Harmi vain, että meidän maneesissa ei ole kovin hyvät peilit, ne vähän vääristää ja sitten niitä on liian vähän. Mutta pääasia, että niistä näkee kuitenkin jotain.
Laukassa tein jonkin verran siirtymisiä laukka-käynti, tein myös muutaman kerran molempiin suuntiin avotaivutusta suoralla kaulalla, eli reilusti etujalat uran sisäpuolella, kaula silti suorassa, ilman taivutusta. Vasempaan sai hetki hinkata, se ei niin mielellään toisi etujalkoja riittävästi uran sisäpuolelle tässä kierroksessa, mutta sitten, kun sain kerran tehtyä hyvin, niin seuraavalla kerralla onnistui heti uudestaan helposti. Jatkoin laukan jälkeen loppuraveilla ja tehtiin muutamat keskiravit.

Sunnuntaina eli eilen, käytiin Loton kanssa ilman satulaa, paksuihin viltteihin kääriytyneinä ulkona kävelemässä vajaa tunnin verran. Lotosta on kyllä tullut tosi fiksu, sen kanssa voi kävellä pitkin ohjin ilman huolenhäivää ison ja vilkkaan tien vieressä, josta menee myös isoja rekkoja, busseja yms. Eikä se sano mitään. Luotettava lapsi! :)

Pakkasta -16 astetta.


Sunnuntai iltana Lotto sai taas ihanan hieronnan Outilta. Lotto nautti niin, että ihan nukahti karsinaan. Tuntui varmasti hyvältä!
Outi taas ihmetteli ääneen, miten paljon tuo Lotto onkaan taas muuttunut. Lihasta tulee vaan koko ajan lisää, mikä on tosi hyvä, ja siksi se vaatiikin hyvät hieronnat mielummin lyhyellä aikavälillä, kuin pitkällä. Varasin uuden hieronnan jo kahden viikon päähän, että saadaan hieronnasta kaikki hyöty irti, se on myös hierojalle helpompaa hieroa lihasten kasvu vaiheessa olevaa hevosta mielummin lyhyemmillä aikaväleillä. 

Tänään Lotto saakin vapaapäivän, ja huomenna jumppaillaan vaan eteen alas ja Outin mukaan ns. "paskalaukkaa", eli ihan pitkällä ohjalla ympäri hallia, sellaista laukkaa mitä hevonen haluaa. ;)

Leevi rakastui pyykkikoriin.. Ei meinannut haluta pois ollenkaan! :D
 
Talli on tällä hetkellä tämän näköinen. (Koko talli ei näy kuvassa)
Ensi kevättä odotellessa, sitten pääsee tekemään lisää!



4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että Lotto on mennyt paljon eteenpäin :) p.s. miten teillä on jo noin kylmä :o hui kamala, täällä on pari pakkasastetta ja tuntuu jo et jäätyy ulos... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, sanos muuta! :) Joo, Ihan jäätävän kylmää! Tuntuu, että toi pakkanen menee heti luihin ja ytimiin.. Nuo hirveät pakkaset tuli ihan yllättäen.. :/

      Poista
  2. Todellakin ärsyttää välillä kun kaikki on etelässä! Äidin etelässä asuva kaverikin oli kerran laittanut facebookkiin "olisko ensi viikonloppuja seurakisoja 50km etäisyydellä?" joo, jos lähdetään meiltä kisoihin niin se on vähintään 100km :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Jos haluaa lähteä alue- tai kansallisiin koulukisoihin Rovaniemeltä - ajomatkaa kertyy vähintään 150km. Onneksi ens kesäksi saadaan aluekoulukisoja myös tänne Rovaniemelle. :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset