29. marraskuuta 2013

Kylmä!!

Alkaa jo vähän ketuttaa tää Lapin alkanut talvi.. Lämpötilaerot eri päivillä on olleet tosi huimat, eilen tuli tosi paljon lunta, tuuli ja myrskysi ja lämpötila kävi jopa siinä nollan hujakoilla, tänään oli sitten ihan hirveän kylmä!!


Lotto on ollut pari päivää nyt ihan sika kiva ratsastaa. Tosi rento ja yritteliäs!
Eilen tehtiin avotaivutusta aina pitkät sivut ravissa ja laukassa, käynnissä sulkuja ja parit takarit, laukassa myös paljon vastalaukkaa mm. puoliympyröitä ja 20m pääty-ympyröitä.

Tänään ratsastin ensin Masin maneesissa. Masi oli taas parempi, entä edelliskerralla. Heti alusta saakka se oli oikein yritteliäs ja tosi reipas. Sen kanssa tein paljon kaarevia uria, mm loivaa kiemuraa ravissa, kolmi- ja nelikaarista ja sitten laukassa puoli ympyröitä vastalaukkaa, sekä mentiin myös koko hallia ympäri vastalaukassa. Masi tykkäsi tosi paljon, ja kehuttaessa tuntui olevan oikein ylpeä itsestään! :)

Masin jälkeen ratsastin vielä Loton. Menin tänään pitkästä aikaa kangilla, taisi olla Loton ehkä neljäs kerta, kun sillä on kanget päässä. (?) Tosi sievästi se kyllä ottaa ne suuhun, eikä ihmettele yhtään. :)


Aloitin käynnissä tehden tosi pitkiä väistöjä, taivuttelin sitä oikein hyvin rennoksi ja antamaan periksi niskastaan. Pidin alkuun kankiohjan tosi löysällä, kun haluan ,että se oppii alusta alkaen rentoutumaan myös kanget suussa.
Ravissa sitten tehtiin paljon paljon avoja, aloitin vähän loivemmilla avoilla, ja siitä sitten pikkuhiljaa jyrkempiä. Lotto toimi oikein kivasti, kanget ei paljoa tuntuneet sitä haittaavan.
Tehtiin väliin aina siirtymisiä käyntiin, ja siinä väistöjä, sitten taas raviin ja jatkoin raviväistöillä alkuun lyhyet diagonaalit molempiin suuntiin, sitten tein uralta väistön keskihalkaisijalle, ja siitä takaisin uralle muutamaan otteeseen.
Nyt on alkaneet tasoittumaan molemmat väistöt yhtä hyviksi. Ennen oikeaan suuntaan väistäminen oli vähän hankalampaa, mutta tänään tuntui, että ne oikeaan suuntaan tekemät väistöt oli jopa parempia!
Lopuksi tein vielä pitkät, koko hallin pituiset diagonaalit kokonaan väistössä, selvillä isoilla ristiaskelilla ja oli niin helppoa! Tuo hevonen se vaan kehittyy ja kehittyy, tosi mukavaa!

Laukassa taivuttelin vaan oikein hyvin, tein paljon ympyröitä ja voltteja, jotta oikein hyvin rentoutuu myös laukassa ja pari pitkää sivua mentiin myös avotaivutusta. Lotto oli laukassa tosi hyvä, vähän tehtiin vielä kokoamisia parin askeleen verran koottua laukkaa, siitä sitten kiitoksen kautta eteen. Lotto malttoi tosi kivasti ja jäi odottamaan ennenkuin ratsastin sitä eteenpäin.



Ostin Lotolle uuden ratsastusloimen tämmöisille koville pakkasille. Nuilla tuplafleeceillä ei kovin hirveillä pakkasilla oikein tee mitään. Tässä on ainakin 200g täyte, tosi hyvin istuu ja ihanasti saa käännettyä tuosta edestä loimea omien reisien päälle. Tosi lämmin oli ratsastaa!
Kaikenkaikkiaan oli siis tosi kiva päivä, hevoset oli molemmat tosi mukavia ja pirteitä tänään. Mun ihana ystäväni Eeva, tuli myöhemmin käymään tallilla ja siinä kahvitellessa vierähtikin sitten loppu ilta. :)

Ja näin lopuksi haikeilla mielillä mennyttä kesää miettiessä, kidutan itseäni lisää, ja laitan vielä joitain parhaimpia kuvaotoksia kesältä. Ensi kesää odotellessa. <3



















Onko sinulla ikävä kesää, vai odotatko jotain talvelta? :)
Itse ainakin odotan paljon hangessa laukkaamista, ihania pakkas- maastoja tallikavereiden kanssa, jokavuotiseksi perinteeksi siskoni Annen kanssa tulleet pyörätie lenkit -30 asteen pakkasessa viltteihin ja paksuihin loimiin kääriytyneinä ilman satulaa ja paljon muuta! :)


8 kommenttia:

  1. Ihania kesäkuvia :) mulla ainakin on ajatukset ensi kesässä..pääsen kunnolla ratsastamaan taas ja on lämmintä. Tuo uus ratsastusloimi näyttää kivalta, vois itsekin hommata sellaisen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinpä, kesällä on niin ihanaa, kun ei tarvi kärsiä kylmyydestä. :)
      Suosittelen kyllä ehdottomasti tuota loimea, oli hyvä ostos! :)

      Poista
  2. Ihanaa kesäfiilistelyä, se on kesällä niin helppoa, kun hepat saa olla nakuna, eikö itekkään tarvi kolmea vaatekerrosta :D mutta onhan talvessa oma tunnelmansa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Ihan haikein mielin saa kyllä tämmösillä keleillä miettiä sitä ihanaa kesän lämpöä. :)
      On toki, ja sitten, kun tottuu taas tähän pakkaseen niin ei se ole pahakaan. Nyt alkuun vaan tuntuu niin jäätävältä olla ulkona. :)
      Oletkos sinä käynyt jo meidän tallilla piipahtamassa? Tule joskus katsomaan Lottoa! :)

      Poista
  3. Sopivan kelin tullessa huomaat sun hevosesti kadonneen. Aion lähteä sen kanssa retkelle ;) Toki, jos haluat, saat lähteä mukaan :D

    VastaaPoista
  4. Lottohan oli klipattu jos en ihan väärin muista (olen laiska en jaksa selata taaksepäin postauksia:D)?
    Siis sillä vain ku hauska miten se on menny mustaksi! :D Mää jo aikasemmin jostaki kuvasta katoin että ohhoh ompa muuttanu jännänästi väriä :D

    Mää ootan että tulis kunnolla lunta että vois päästä vaikka vihdoin kentälle ridaan! Ja tietty kelkkaileen! :D

    Hurjan hienoja ootte, sinä ja Lotto, niinkö ennenki ^^

    -Nea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on klipattu. Se talven alussa jo ennen klippausta muuttui hauskasti koko ajan tummemmaksi ja tummemmaksi :D
      Joo, lunta toivon minäkin! :) kiitos! :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset