6. marraskuuta 2013

Pieni päivitys taas

Olen nyt ollut tallilla joka päivä, tehnyt Maijan kanssa aamutallia ja Maijan ollessa asioilla, tein eilen päivätallin ja tänään iltapäivätallin. On jotenkin tosi kivaa päästä tekemään paljon hommia, kun ei tahdo muuten aika kulua. :)
Olen unohtanut aina ottaa järkkärin mukaan tallille, joten taaskin vain pari iphone laatuista kuvaa koristamassa postausta. Huoh, ehkä otan huomenna itseäni niskasta kiinni ja otan ihan oikeasti sen kameran mukaan tallille asti! 

Eilen olin katsomassa, kun Maija ratsasti Lotolla sileää ja Lotto olikin jo pätkittäin tosi rento ja hyvän näköinen, mutta vähän se vielä jännittää. Maija ratsasti tosi paljon siirtymisiä, avoa ravissa ja laukassa ja käynnissä sekä ravissa jyrkkiä väistöjä. Lotto tekee kyllä hienosti, mutta aina ei malttaisi ihan odottaa tarpeeksi maltillisesti. Se on niin eteenpäinpyrkivä, että mieluusti korjaisi ongelmat lisäämällä vauhtia, vaikka pitäisi odottaa ja malttaa keskittyä. Toki se on vielä kokemattomuuttakin jossain suhteessa, mutta HeA:n asiat on sille jo ihan peruskauraa. Se vähän tahtoo tehdä elämästä vaikeampaa, kuin mitä se oikeasti on, stressaamalla vähän turhistakin asioista ja silloin sitten se menee vähän "lukkoon".
Lopuksi Maija saikin Loton tosi kivasti keskittymään ja odottamaan, ja sitten meno olikin ihan eriluokkaa.

Täällä tuli lunta toissapäivänä, mutta nyt ne on jo sulaneet..

Tänään olin sitten katsomassa ja auttamassa puomien kannossa, kun Maija hyppäsi Lotolla.
Alkuun Maija hyppäsi esteitä ristikkoina, pikkuhiljaa sitten nostettiin ja lopuksi isoin okseri oli 120cm, ja niin kevyesti se Lotto siitäkin yli pääsi, ihan reilulla ilmavaralla. On se niin kevyen näköinen, kun se hyppää!
Maija kehui tosi paljon Loton estepäätä, että se on tosi rehellinen, erittäin itsevarma ja sillä on hyvä pyrkimys esteelle, eikä epäröi lainkaan - oli este sitten kuinka korkea tahansa. Kuulemma helposti esteitä olisi voitu nostaa vielä ainakin 30cm, eikä se olisi tuottanut ongelmia.
Maijan mielestä Lotolla on erittäin vahva hyppy, se on tarkka jaloistaan - ei kolistele eikä pudottele.
- Olipa kiva kuulla vähän mielipiteitä ihan ammatti ratsastajalta!
Maija halusi hypätä Lotolla vielä ensi viikolla, joten sitten Lotto pääsee viimeistään taas hyppäämään. :)



(Videota olisi esteistä tältä päivältä, mutta tämä mun kannettava ei jostain syystä suostu lataamaan movie makeria, niin en sitten saa videota tehtyä.. Ehkä laitan sen sitten, kun pääsen kotiin täältä Oulusta.)

Huomenna on sitten vuorossa palauttelupäivä hyppäämisestä Maijan ratsastamana, ja sitten perjantaina alkaakin minun ratsastusvuoroni, ihanaa! Pääsen testaamaan sitten sen mun uuden satulankin. Hirveä hinku jo hevosen selkään, kun on sitä oltu jopa viikko ratsastamatta. ;)




2 kommenttia:

  1. Ihana lukea että siellä menee hyvin ja Lotto edistyy :) jatkossakin tietää kenen puoleen kääntyä jos tarvii. Mie en pääse sinne käymään mutta nähdään kyllä heti sitten kun tulette kotiin.

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset