2. maaliskuuta 2014

Arki alkaa

Viime päivät ovat kuluneet tosi nopeasti hevosentuoksuisissa tunnelmissa. Koneellekaan en ole ehtinyt istahtaa lainkaan!
Nyt on onneksi kuitenkin taas aikaa päivitellä kuulumisia. :)


Torstaina ja perjantaina mulla jatkui Wimmen ratsastukset. 
Torstaina tehtiin vähän intensiivisemmin töitä ravissa mm. tehden tosi paljon väistöjä, siirtymisiä, avoja ja vähän sulun tynkää.
Wimme oli oikein kiva, hieman sillä oli ajatukset pätkittäin muualla, mutta oikein hyvin lopulta malttoi keskittyä itse työntekoon.


Perjantaina tehtiin oikein kevyt treeni vain pelkästään siirtymisten muodossa. Laukkaahan Wimmen kanssa ei olla vielä otettu, mutta ensi viikolla sen kanssa pääsee laukassakin jo tekemään hommia.
Perjantaina siis tehtiin lukemattomia käynti-pys.-käynti-, käynti-ravi-käynti-, ravi-pys.-ravi-siirtymisiä ja Wimme oli alusta asti todella hyvin avuilla, kantoi itsensä oikein ja säilytti kauniin peräänannon jokaisessa siirtymisessä. Wimme paranee kyllä päivä päivältä ratsastettavuutensa kanssa. Tokihan tämä hevonen on oikeastaan aina tosi mukava, mutta hienosäädöllä siitä saa ihan uusia ulottuvuuksia esiin!
Perjantaina mulla oli ratsastuksessa ihan testauksen vuoksi, GoPro kypärässä. Videota siitä alla!







  
 GoPro-videota perjantain ratsastuksesta.
(Linkki videoon)
Laittakaa mutterista parempi laatuiseksi!


Lauantaina päivä alkoi varhain aamutallia tehdessä. Aamutallista tein vielä päivätallin ja sen jälkeen pääsin omiin hommiin. Mulla on nyt viikon ajan Masi hoidettavana ja liikutettavana Arjan ollessa reissussa, joten aikaa menee nyt ihan mukavasti tallilla töidenkin lisäksi, kun on kaksi hevosta hoidettavana. Käytiin Masin kanssa iltasella, reilun tunnin käyntilenkillä Pöykkölän pyöräteitä pitkin. Taika oli oman hevosensa kanssa myös mukana, joten aika meni, kuin siivillä siinä rupatellessa. Oli ihanan rentouttavaa - hevoset käyttäytyivät moitteettomasti asutusten keskellä, ja oltiin molemmat vielä ilman satulaa viltteihin kääriytyneinä. Pitkin ohjin saatiin kävellä ja nauttia. Fiksuja hevosia!



Tänään mulla ei ollut muuta tekemistä tallilla, kuin hoitaa Lotto ja Masi.
Masin kanssa käytiin taas ilman satulaa kävelemässä tunnin lenkki tallin maastoissa samoillen, ja lopuksi käytiin vielä reilun kilometrin pituinen lenkki pyöräteitä pitkin. Tällä kertaa oltiin Masin kanssa ihan kahdestaan, ja Masi käyttäytyi erittäin fiksusti vaikka olikin ilman heppakaveria.

Rakastan niin paljon noita pitkiä käyntilenkkejä hevosten kanssa, kun voi vain nauttia ja rauhoittua samalla. Hevosetkin ovat aina tuolla asutusten keskellä vilinässä ja vilskeessä ihan älyttömän hyväntuulisia ja rentoja, niin nää lenkit on aina jollain tapaa terapeuttisia, ja niiiiiin rentouttavia. :)



Loton kuulumisista ei ole mitään sen erikoisempaa mainittavaa. Lotto voi kuitenkin oikein hyvin - jalat ovat lähteneet paranemaan ihan huimaa vauhtia. Jalat eivät ole vielä ns. "räjähtäneet käsiin"  (kuten ell varoitteli) liikaluiden kylmäpolton jälkeen. Jalat ovat tosi siistit, ohuet ruvet on tullut polttojälkien kohdille, mutta muuten jalat ovat tosi kuivat, minkäänlaista ylimääräistä turvotustakaan ei ole edes havaittavissa. Jalat eivät myöskään ole yhtään kipeät liikaluiden kohdilta, joten aina hyvällä mallilla ollaan. Vasemman etusen liikaluu on vielä hieman lämmin, kuntaas oikean etusen liikaluu on aivan viileä, ja nyt jo alkanut pienenemään. Tokihan se vasemman etusen liikaluu onkin isompi, joten sen kanssa menee varmasti hieman kauemmin, kuin tuon toisen kanssa.

Parin päivän välein olen vaihtanut Lotolle puhtaat kääreet jalkoihin, vaikkei polttojäljistä kyllä yhtään verta, kudosnestettä, mätää tai muuta sellaista tulekaan. Kääreet parin päivän jälkeen alkavat vain repsottaa, tai laskemaan ikävästi niin on hyvä vaihtaa kääreet säännöllisin väliajoin, ettei polttojälkiin pääse likaa.

Lotto on aika hyvin asettunut saikkulaisen rooliin,se ei paljoa hötkyile vaikkei pääsekään ulos ja on muutenkin ollut todella rauhallinen.
Ollaan Loton kanssa vietetty tosi paljon aikaa ihan puuhastellen kaksistaan. Yksi päivä, kun tulin tallille, Lotto oli nukkumassa makuultaan karsinassa, joten köllöteltiin jonkin aikaa sitten yhdessä siinä. Potilas nautti tosi paljon, kun sai olla pitkällään pää minun sylissä, silmät kiinni. Ihana lapsi. <3

Loton "kauniit" kääreet. Hehheh!
"Siis mitä mulla on oikein jaloissa??"
Sain Lotolle paikalliselta eläinlääkäriltä uusia kääretarpeita edellisten loputtua. Oli sitten oikein kuvioituja, ja Lotto ihmetteli niitä suuresti, tsihih!
Lotto on ollut erittäin hyväntuulinen koko ajan, jatkuvasti hakee huomiota ja nukkuu silmät kiinni, kun harjaan sitä, tai varsinkin silloin, kun leikkaan sen harjaa. 
Eilen pidettiin oikein kunnon "parturi-päivä" ja leikkasin, sekä nypin Loton harjan, korvakarvat ja jalkakarvat. Puunasin sitä oikein kunnolla ja hartaasti. Voi, että se oli niin sievän näköinen, kun kiilsi kauniisti ja selvästi nautti huomiosta niin paljon. Loton kanssa on kyllä tosi ihana puuhastella, kun se on niin hellyyttävä ja todella sosiaalinen - urhea pieni potilas! :)

Ensiviikosta lähtien Lottoa saa alkaa jo rauhallisesti kävelyttämään!

Lotto varmasti häpeää kääreitään. :p
Huomenna mulla onkin sitten ihka ensimmäinen virallinen työpäivä. Tästä se lähtee! :)
 

6 kommenttia:

  1. Ihan kiinnostuksesta kyselen, että miten olet muuttanut Loton ruokintaa nyt sairasloman aikana? Saako se pelkästään heinää ja kivennäiset+vitskut vai jotain muutakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen laskenut rehut puolella, eli se saa silti saikun aikana vähän kauraa joka ruokinnalla. Kauran lisäksi se saa sinimailas haketta ja iltaisin lisäri mössön. Lisärit olen pitänyt muuten ennallaan, mutta olen lisännyt kivennäislisän kun se ei nyt saa täysrehua. Lisäreissä se on ennen saanut litran mashia, tiputin senkin nyt saikun ajaksi kahteen desiin.
      Lotton ruokintaan kuuluu siis kauraa, sinimailasta, pellavaa, mashia, kivennäistä, kalkkia, magnesiumia, sinkkiä ja valkosipulia. :)

      Poista
  2. Hei nyt täältä tulee ihan tähän postaukseen liittymätön kysymys: kun Lotto käytettiin klinikalla ja siitä löydettiin madonmunia, millä te madotitte? Omalleni tehtiin nyt myös lantanäyte, josta löytyi suunnilleen samoja määriä madonmunia. Eilen madotettiin heponen, ja mietin tässä myös että kuinka nopeasti teillä sitten olo helpottui? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mooi!
      En muista enää matolääkkeen nimeä, mutta se taisi olla vahvinta mitä ell saa. 3vkon päästä madotuksesta lähetin uudet lantanäytteet ja silloin ei enää ollut madonmunia lainkaan. :)

      Poista
  3. Voi että kun kateellisena luen noita juttuja Loton rauhallisuudesta, vaikka joutuu vielä saikulla sisälläkin seisomaan! Kauhulla muistelen aikaa kun oma Putte joutui kahdeksi viikoksi jännevaurion takia seisomaan sisällä... Onneksi tallin omistaja oli kiltti ja antoi parin vanhusheppansa vuorotella seurahevosena, muuten olis kyllä ruuna tullu varmasti karmit kaulassa väkisin ulos karsinastaan.
    Muutenkin Lotto vaikuttaa ihanan rauhalliselta ja järkevältä.
    Erkki lähettää terveiset Lotolle: " Ei noissa sun jalkasiteissä mitään hävettävää oo! Kyllä tosimies voi pukeutua pinkkiin, mun mamma on sanonu..."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, joo. Lotto on ollut kyllä aivan ihmeen rauhallinen, kun normaalisti se on tosi pirteä ja liikkuvainen. Meilläkin on ollut sopivasti ainakin yksi hevonen tallissa samaan aikaan, tosin nyt muutamana päivänä se on ollut tallissa yksin. Lotto ei paljoa hötkyile, kunhan sillä on heinää ja tekemistä, olen viritellytkin sille leluja karsinaan. :)
      Hihi, ihana terkut välitetty. ;)

      Lotosta oli kyllä tänään rauhallisuus kaukana, kun pääsi yli viikon tauon jälkeen sairastarhaan. Siellä se veteli balettia ja capriolea pikkusessa tarhassa. ;)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset