31. maaliskuuta 2014

Vastalaukka treeniä

Eilen ratsastin Loton kanssa tarkoituksella reiluja vastataivutuksia laukassa, koska halusin valmistella sitä tämän päivän treeniin. Vastataivutuksien kautta valmistelu vastalaukka treeneihin oli oikein onnistunut, ja tuotti hyvää tulosta!


Tänään tehtiin Loton kanssa siis ensimmäiset vastalaukkatreenit yli kuukauteen, ja meni todella paljon paremmin, mitä aikaisemmin odotin.

Aloitin verryttelemällä Loton aika samalla kaavalla, kuten yleensäkin. Eli alkuun pitkiä diagonaaleja käyntiväistöjä, jonka jälkeen samaa ravissa. Tein vain parit toistot väistöä, josta jatkoin tekemällä pitkät sivut kokonaan avotaivutusta. Alkuverryttelyssä pidin ravin aika hitaana, mutta silti pitkänä. Idea oli tänään saada jumpattua se tosi hyvin auki selästään.


Tein jonkin verran toistoja molempiin suuntiin ensin ihan avotaivutusta pitkät sivut, eli aika hyvin taivutus mukaan. Jatkoin sen jälkeen pitkät sivut avotaivutusta ilman taivutusta, eli suoralla kaulalla, etujalat uran sisäpuolella. Lotto teki tosi maltillisesti ja kauniisti. Muutamien toistojen jälkeen valmistelin Lottoa sulkuun samalla idealla, mutta otin pienen taivutuksen ulos, eli tarkoituksena ratsastaa sulkua pitkällä sivulla niin, että taivutus on ulos, ei uran sisäpuolelle.

Jatkoin aika rauhassa avoa suoralla kaulalla, kevyesti ja pienesti alkuun vain tunnustellen hevosta, ja hakien taivutusta ulos. Lopulta mun ei tarvinut, kuin ajatella sulkua niin Lotto vaan teki niin nätisti. Hyvien valmisteluiden kautta, saatiin ajatuksella toimiva hevonen! :) Tehtiin sulkua siis muutamat toistot molempiin suuntiin niin, että tehtiin koko pitkä sivu.

Ravityöskentelyn jälkeen otin vielä parit diagonaalit sulkua molempiin suuntiin, ja sitten sai heppanen hetken kävellä.


Käynnin jälkeen jatkoin laukalla, alkuun hakien vain hyvää, rentoa, rytmikästä laukkaa tehden pääty-ympyröitä, joissa taivuttelin hyvin sisään ja ulos vuorotellen, reiluilla taivutuksilla ja jatkoin pitkät sivut avoa. Tein avoja molempiin suuntiin ja sen jälkeen lävistäjän kautta jatkoin vastalaukassa.

Vastalaukassa olin alkuun tosi tarkkana siitä, että olen varmasti hevoselle tarpeeksi selvä apujen kanssa niin, ettei se yhtään kuvittele mun pyytävän siltä vaihtoa. Lotolle on tullut vaihdot niin hauskaksi, että se tahtoo tarjota niitä joka välissä jopa pyytämättä, ja tästä ei saa missään nimessä tulla tapa, vaikkakin siitä ei saa yhtään rankaista, jos se nyt sattuukin vaihtamaan.

Lyhyellä sivulla vastalaukkaa

Vastalaukkaa pääty-ympyrällä
Aloitin siis ratsastamalla vastalaukkaa alkuun vain ympäri hallia, taivutus ulkona, eli laukan myötäisesti. Pikku hiljaa tästä aloin hakemaan pientä taivutusta sisään ja kun hevonen tuntui malttavaiselta ja kantoi itsensä hyvin, jatkoin vastalaukassa aina kumpaankin päätyyn tehden pääty-ympyrät. Lotto rentoutui niin mukavasti vastalaukassa, että sain ottaa jo mukaan taas ne samat reilut ylitaivutukset sisään, mitkä oli meillä aina arkipäivää ennen saikkua.
Lopulta tehtiin vastalaukassa pääty-ympyrät ylitaivuttaen vastasuuntaan, eli sisään ja pitkillä sivuilla oikein reilut taivutukset sisään. Lotto oli tosi mahtava ratsastettava, siitä oikein huomasi miten sen paikat aukesi ja lähti ristiselkä liikkumaan tosi elastisesti.
Tein samalla kaavalla molempiin suuntiin ja sen jälkeen ravailtiin oikein pyöreäksi eteen alas. Lopuksi oli ihan pakko fiilistellä ja tehdä parit lisätyt ravit diagonaalilla.
Treenien jälkeen käytiin ulkona kävelemässä loppukäynnit. Ihana hevonen!

Tää näyttää jotenkin tosi hauskalta! Vastalaukkaa ja reilu vastataivutus. Kyllä taipuu! :)
Tässä olis aika makea kisamuoto!

 Kuvat ottanut Fanni Haapa-aro 
Kiitos Fanni!! :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.  

 Lemppari kuvasi? :)



9 kommenttia:

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset