16. maaliskuuta 2014

Jotain hyvää ellei pahaakin

Tosi masentavaa.. Nyt on ollut aivan ihania kelejä - plussa-asteita reilusti joka päivä ainakin kahden viikon ajan. Lumi on sulanut ihanälyttömästi ja parina päivänä on ollut jopa +8 astetta plussalla!
Tänään palattiin takaisin todellisuuteen, että ei se kevät taidakkaan ihan vielä tulla..*kyynel*
Aamulla tallille lähtiessäni mittari näytti -8 astetta.. Vitsi, että tuntui kylmältä pitkästä aikaa, asiaan ei tietenkään auttanut jäätävän kylmä tuuli, joka tunkeutui luihin ja ytimiin.. 
Sitä kun ehtii jo liian aikaisin innostua alkavasta keväästä ja lähenevästä kesästä, niin tottakai silloin asiat kääntyy nurin kurin. Ensi viikoksi luvattu jopa -15-20 astetta pakkasta.. Jeeee......

Ja näin lumi palasi takaisin..

Kaiken pahan lisäksi mulle on iskenyt ilmeisen aktiivisesti liikkeellä oleva flunssa. On tosi ihanaa pitää 5-6 ratsastustuntia päivässä kipeällä kurkulla, käheällä äänellä... (Huomatkaa ihana sarkasmi..)
Ei siinä, tuntien pito on todella mukavaa mielestäni, mutta ilmeisesti kurkku ja ääni ei ole samaa mieltä. :P

Loton saralla edellisen kirjoituksen postattuani, päätin ottaa härkää sarvista - uskaltauduin (lue: sydän kurkussa) viemään Loton tarhaan.
Sain tosi hyvän idean liikaluiden suojaamiseen (miksi en tajunnut tätä aikaisemmin??) eli laitoin tarhasuojien alle, liikaluiden kohdille, paksun kerroksen vanua suojaamaan mahdollisilta hiertymiltä.
Lauhoista keleistä johtuen tarhat ovat muuten tosi hyvässä kunnossa, mutta paikoitellen hieman liukkaat, joten Lottokaan ei uskaltautunut paria kapriolea enempää tarhassa loikkimaan ilman etukenkiä. Lopulta se tyytyi kipittämään piaffea paikallaan ja sen jälkeen rauhoittui heinän syöntiin.


Lotto on saanut tarhata nyt kolmisen päivää puoli kahdeksasta päiväruuille asti. Päiväruuille se on tullut sisälle. Lotto on käyttäytynyt tosi nätisti tarhassa, josta olen tosi iloinen, kun en raaskisi sitä enää neljän seinän sisällä pitää 24/7. Olkoot nyt tarhassa sitten! :)
Lotolla on ensi keskiviikkona kengitys, joten saadaan silloin myös etupopot takaisin jalkaan.


Loton kutistettu tarha. :P
Ollaan Loton kanssa tehty paljon ja aktiivisesti rentoa treeniä käynnissä. Enimmäkseen olen ratsastanut nivelellä, mutta toissapäivänä ratsastin myös hackamorella ja tehtiin hienoja sulkuja, väistöjä ja takareita hackamorellakin. Lotto on ollut tosi letkeä ja rento.
Ollaan siis aika intensiivisesti keskitytty, ja nyt tuntuu, että ollaan päästy korjaamaan niitä ongelmia, mitä meillä on ollut ennen käynnissä. Kyllä se tekee ihmeitä, kun ei saa hinkata muuta, kuin käyntiä - tulee oikeasti ratsastettua sitäkin askellajia, mikä monesti saattaa jäädä vähemmälle.

Lotto on kehittynyt hurjasti käyntisiirtymisissä. Nyt tekee ihan mielettömän upeaa lisättyä käyntiä suoraa kootusta käynnistä. Mun ei tarvitse kuin avata lonkat niin se lähtee jo työntämään ja vastaavanlaisesti lisätystä käynnistä kokoaminen ei ole enää lainkaan vaikeaa, vaikka aikaisemmin ennen sairaslomaa tää oli aikamoinen päänvaiva, siis se kokoaminen. Ongelmana meillä aikaisemmin oli se, että Lotto helposti jännittyi tai jäi ns. jäkittämään ohjaa vasten ja ei halunnut rentona ja rehellisesti lyhentyä. Toissapäivänä mitään ongelmia ei kuitenkaan enää ollut. Kiitos vaan miljoonille, miljoonille siirtymisille. ;)


Lotto sai Outilta hieronnan perjantaina. Halusin Outin käyvän Loton hyvin läpi, kun havaitsin ristiselän alueella pientä kireyttä, joka johtuu luultavasti vain tästä seisomisesta. Olin oikeassa, ja Outi sanoikin Loton olevan erittäin, erittäin hyvässä kunnossa nyt magnesiumin syötön jälkeen ja lihakset ovat tosi rentoina, sekä pinnalliset että syvät. Ristiselän alueella oli kuin olikin pientä pinkeyttä havaittavissa, mutta pehmeni hyvin käsittelyssä.


Tänään Lotto sai oleskella tarhassa normaalisti päiväruuille asti, ja tuli sitten sisään, muuten sai viettää ihan vapaapäivää.
Klo 11 meidän tallilla alkoi seurakoulukilpailut, ja olin neljässä luokassa tuomarin sihteerinä. Tällä kertaa oli mulle ihan vieras tuomari, ja oli kyllä niin mielenkiintoista taas kuunnella tuomarin mielipiteitä, varsinkin, kun tämä tuomari oli erittäin, erittäin puhelias ja hänen kanssaan saatiin todella mielenkiintoisia keskusteluja aikaiseksi!

Lotto kisojen alkuaikana tahtoi olla aika jännittynyt karsinassa - veti siellä omia piruetti harjoituksiaan ja pukittelikin pariin otteeseen. Ilmeisesti Lotto oli sitä mieltä, että hänen kuuluisi olla siellä aitojen sisässä, eikä karsinassa!
Pakko myöntää, sihteerinä toimiessa omakin kisahimo senkun vain kasvoi, ja tällä hetkellä en malttaisi odottaa pääsyä kilpakentille. Tuo kisatunnelma on vain jotain niin ihanaa!


 Ensi viikolla mulla on ihanasti kolme vapaapäivää loppuviikosta, joten sovittiin Lindan kanssa, että pidetään pitkästä aikaa valmennukset silloin. Ahkeraa treenaamista jopa ihan käynnissä. ;)

Reilun viikon päästä onkin tositosi jännää - saadaan Lindan ansiosta ihan Olympia-tason valmentaja meitä koutsaamaan kahdeksi päiväksi!! Voisin haljeta innosta tällä hetkellä. Siis tää on jotain niin upeaa!! Kirsikkana kakun päälle; Saadaan Loton kanssa, ensi viikon jälkeen aloittaa rauhallisesti treenit kaikissa askellajeissa! <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset