9. maaliskuuta 2014

Täällä taas!

Nyt vihdoinkin mulla on aikaa ja jaksamista päivitellä vähän kuulumisia tänne blogin puolellekin!
On ollut ihan mahtava viikko, olen päässyt ihan kunnolla tekemään töitä, ja sen kyllä tuntee kropassa!


Pieni postaustauko tähän väliin mahtuikin - pahoittelen siitä! 8 tunnin työpäivä ja kahden-kolmen hevosen liikutus päivässä (12h päiviä tallilla) ovat aika onnistuneesti kaataneet minut iltaisin sängynpohjalle sen enempää miettimättä. Kirjoitusinto on ollut kova - väsymys on silti vienyt voiton, enkä ole käynyt kotonakaan, kuin nukkumassa!

Tälle viikolle on mahtunut todella paljon tekemistä. Maanantaina ja keskiviikkona tein "iltavuoron" eli klo 15-21 pidin kaikki ratsastustunnit ja sen jälkeen tein vielä iltatallin. Iltavuorosta olen ollut kotona vasta siinä 11 maissa illalla.
Muut päivät olenkin huhkinut sitten aamutalleissa (klo 7-15) eli tiistai, torstai, perjantai ja lauantai. Kyllä tuntuu kropassa, että on tehty ruumiillista työtä! Onneksi nyt aamutallit helpottuvat - saatiin eilen Ruukista tosi ahkera ja nopea harjoittelija kahdeksaksi viikoksi! Ei tarvitse enää yksin putsata kaikkia karsinoita ja nyt jää enemmän aikaa tehdä sellaisiakin asioita aamuvuorossa, mitä ei ole yksin ehtinyt tekemään!
Töiden jälkeen olen vielä hoitanut Loton tallihommat ja sen liikutuksen, sekä liikuttanut muita hevosia. Kotiin olen päässyt yleensä vasta seitsemän aikaan illalla, jos olen tehnyt aamutallin + pvätallin.

Reippaana töihin!
Lottoa sai alkaa maanantaina kävelyttämään. Alkuviikon se on ollut erittäin rauhallinen, mutta kyllä nyt huomaa, että lapsella alkaa virtaa kerääntyä kahden viikon seisoskelun jälkeen. Eilen oli aika mielenkiintoista liikutella sitä, kun se vinkui ja pukitteli - keksi "tekosyitä" vähän säntäillä. Lotto muuten harrasti eilen pukittelua, sinkoilua, riehumista myös karsinassa, ja eihän sille voinut kuin nauraa, kuin samalla vinkuu ,kuin mikäkin pikku possu. Haha!

Lotto on päässyt tiistaista alkaen tutustumaan ohjasajon saloihin. Olen nyt neljänä päivänä ohjasajanut sitä takaa, ja miten fiksu lapsi se onkaan! Lotto on oikein tyyni ja rauhallinen ohjasajaessa ja selvästi nauttii siitä. Nyt neljän ohjasajo-kerran jälkeen Lotto osaa pienin avuin ohjasajaessa tehdä loivat, lyhyet, pitkät ja jyrkät pohkeenväistöt sekä takaosakäännökset pyynnöstä. Se myös toki pysähtyy, kääntyy, yms eli perusavut ovat hyvin hallinnassa ja tajuaa kahden ohjan merkityksen myös juoksutusympyrällä.

Kaljahaasteenkin sain. :p
(Ihana flunssan kähentämä ääni. :P)
         







Ihan jo jännittää tuleva viikko, saan nimittäin huomenna alkaa ratsastaa Lotolla! Toivotaan, että lapsi osaisi käyttäytyä ja pysyä rauhallisena. ;) Ohjelmassa siis vielä seuraavat kaksi viikkoa käyntiä, mutta tällä kertaa selästä käsin. Ajattelin silti jatkaa ohjasajamista, se on kuitenkin selvästi Lotolle todella mielekästä puuhaa!

Loton jalat ovat lähteneet hyvin paranemaan. Jalkojen osalta mitään takapakkia ei ole tullut, eivätkä jalat ole vieläkään "räjähtäneet käsiin" eli ei ole ilmennyt laisinkaan turvotuksia, kuumotuksia yms. Eli mahtavasti parantumaan päin! Pienet ruvet ovat tulleet liikaluiden päälle polttokohtiin, mutta hyvin ovat pysyneet kuivina, eivätkä ole lämpöilleet lainkaan. Loton kipulääkekuurikin loppui pari päivää sitten, eikä se reagoi liikaluihin millään lailla, eivät siis ole yhtään kipeät. Hyvä juttu!






Töiden, ja Loton liikutuksen ohella olen siis koko viikon ratsastanut Masilla, ja liikuttanut eri hevosia mm. Wimmeä, ystäväni hevosta Grivistä (on muuten upea hevonen!) yms. Ikävä hevosen selkään on ollut kova, joten olen ratsastanut oikeastaan ihan millä hevosella vain, mikä mun alleni on suotu ja kivaa on ollut!




Täällä Lapissa on ollut koko viikon plussakelit! Lumi sulaa kohisten!
Tässä siis aika pikaiset kuulumiset kuluneelta viikolta. Nyt yritän ryhdistäytyä ja postailla ahkerammin, edes pienesti jokaiselta päivältä!
Mulla on ollut kauheat omantunnontuskat, kun en ole päässyt kirjoittelemaan, joten se korjaantunee siis!

Kuinka teidän viikko on sujunut? :)

12 kommenttia:

  1. Miten tiedät mitä opettaa tunneilla tai mitä tehtäviä pitää ratsastajien tehdä yms jos tajusit? Mua kiinnostais tietää jos jaksat kirjoittaa pidempää tekstiä, ettei vain parilla sanalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sovitaan Meijun (tallinomistajan kanssa) jo alkuviikosta, että mitä milläkin viikolla teetätetään oppilailla. Kyllä tuntien pidossa tietää mitä teettää jos käyttää ihan perusharjoitteita ja soveltaa niitä ratsastajien tason mukaan. Istuntaa korjaan myös jokaisen ratsastajan kohdalla ja sekin miten korjaan, riippuu ratsastajan tasosta. :)
      Tällä viikolla olen pitänyt estetuntejakin jonkin verran, ja ollaan harjoiteltu pienillä esteillä mm. teknisempiä harjoituksia mm. esteiden väliin siirtymisiä, hevosen kontrollointia, tarkkoja teitä, oikeaoppiset apujenkäytöt, yms. ja koulutunneilla teetetty väistöjä ja siirtymisiä ja treenattu kouluratojen pätkiä, kun ensi viikolla on koulukilpailut joihin suurin osa tuntilaisista osallistuu. Teetätän aika paljon tuntilaisilla ihan perusjuttuja, koska perusratsastus on kaiken aa ja oo. Toki tehtävien haasteellisuus riippuu myös ratsastajista, ja omalla soveltamisella saadaan helpostakin tehtävästä yllättävän haastava ratsastajille. :)

      Poista
  2. mulla tuli vaan tässä mmieleen että käytkö missää "normi" töissä? Eli teetkö töitä vaan tallilla :-)

    Suuret onnittelut kumminkin, että Lotto on lähtenyt niin hyvin parantumaan♥ Hyvää kevään jatkoa ja kesän odotusta sinulle ja hevosystävillesi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tällä hetkellä tallityöt ja tuntienpito on mun "normi" työ. Eli olen siis ihan tallin työlistoilla työntekijänä "ratsastustuntien ohjaaja ja tallityöntekijä" , saan siis normaalisti palkan kuten mistä tahansa muustakin päivätyöstä. Töiden ohella siis käyn myös koulua ratsastuksenohjaajaksi, eli käyn koululla 1-2k kuukaudessa hevoseni kanssa. :)

      Kiitos oikein paljon, samoin sulle! Hyviä treenejä! :)

      Poista
  3. Minä viikonpäivinä siä käyt opettamassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole mitään tiettyjä viikonpäiviä. Opetuspäivät riippuu täysin työvuoroista. :)

      Poista
  4. Mitä tossa haasteessa piti tehdä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haasteessa pitää tehdä jotain hevosen kanssa ja samalla juoda jotain alkoholia, sekä haastaa perään kolme henkilöä jotka eivät ole haastetta vielä tehneet. :)

      Poista
  5. Juu yritäs nyt vaan kirjoittaa vähän tiuhemmin, meinasi jo tulla vierotusoireita kun sen verran jo addiktoitunut tähän sun blogiin =D
    Ohjasajo on mukavaa, omakin Putte siitä kovasti pitää ja toimeliaana tarjoaa kaikkia osaamiaan liikkeitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi voi onpa kiva! ;)
      Juu itelläkin oli kirjoittamisesta vieroitusoireita, mutta olin niin väsynyt ettei mielessä ollut kuin uni tällä viikolla. :p
      Ohjasajo on kyllä kivaa, en tajua miksi en ole harrastanut sitä aikaisemmin! :)

      Poista
  6. Helou, Blogisi on todella mielenkiintoinen, seuraan sitä tiiviisti, ja olette heppasi kanssa todella herttainen pari. Kysymys tuosta ohjasajosta, mitkä ohjat sinulla on tuossa videossa? Eivät taida olla tavalliset raviheppaohjat, vaan jotenkin "notkeammat"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein kovasti! :)
      Käytän ohjasajossa tällä hetkellä vain kahta juoksutusliinaa, parempien ohjien puuttuessa. :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset