28. elokuuta 2013

Anteron käsittely

Lähdettiin eilen viemään Lotto Ouluun Äimärautiolle Anteron käsittelyyn kolmen aikaan päivällä. Oltiin perillä Äimärautiolla vähän ennen kuutta ja Antero otti Loton heti ravikatokseen käsittelyyn.

Lähdössä matkaan!

Antero käsitteli Lottoa tunnin verran ja heti alkuun sanoi, että Lotto seisoo ihan vinossa.
Lotolla oli siis vasen olkavarsi alempana, kuin oikea.

Käsittelyn edetessä selvisi, että vasemman lavan alueella ei ole mitään vanhaa vammaa, tai mitään vanhaa revähtymää missään lihaksessa, vaan kaikki vasemman lavan lihasongelmat ovat lähtöisin oikeassa jalassa olevasta arvesta.

Lotolla on siis aika iso arpi oikean etujalan yläpäässä, ja siitä on joku hevonen joskus purrut niin, että siihen on tullut iso palkeenkieli, ja se on sitten tikattu umpeen.
Anteron sanoi, että kun se puremajälki on tullut, on hevonen alkanut luonnollisesti varomaan oikeaa etustaan, ja täten jumittanut oikean ryntään. Kun oikea rynnäs on mennyt jumiin, on se alkanut käyttää enemmän vasenta etujalkaa ja tällöin vasemman etujalan lapa on mennyt jumiin.
Eli kaikki nämä vaivat, ovat olleet jo ennen, kuin olen ostanut Loton. Lihasongelmat ovat siis aika pitkältä ajalta, eivätkä ne välttämättä ole näkyneet hevosen liikkeessä aikaisemmin, mutta tietysti mitä enemmän aikaa menee, niin ongelmat alkavat näkyä selvemmin ajan saatossa.

Antero sai käsittelyllään kaikki lihakset auki ja rennoiksi, oli ihmeellistä katsoa miten hän käsitteli, sitä ei ymmärrä, ellei ole itse nähnyt.
Antero siis käsittelee hevosia hieromalla, ja jos joku vaiva on pintaa syvemmällä, pääsee hän kipupisteiden kautta syvemmälle ja syvemmälle. Antero ei siis käytä mitään apuvälineitä, vain ainoastaan omia käsiään.

Antero käsitteli ja hieroi ensin oikeaa puolta, ja rynnästä, ja kun ei päässyt tarpeeksi syvälle, hän meni Loton takapään luokse ja sitä kautta kipupisteellä sai oikean ryntään "sykkimään" ja sai näin ryntäässä olevan lihasjumin laukeamaan. Se oli siis todella mielenkiintoista katsottavaa.

Eeva piti Lottoa sen aikaa, että sain otettua pari kuvaa.

Lopuksi kaikki lihakset olivat niin rentoina ja auki, että hän sai oman nyrkkinsä katoamaan Loton lavan sisään, huhhui ihan mieletöntä.

Lotto rentoutui hieronnan aikana täysin, alkuun oli pientä jännitystä, mutta se katosi käsittelyn edetessä ja Antero sai korvista käsittelemällä Loton nukahtamaankin.
Antero käsitteli Lottoa todella monilla menetelmillä, mutta en ihan yksityiskohtaisesti jaksa tarinoida.

Käsittelyn jälkeen, Loton olkavarret olivat samalla tasolla, hevosen olemus täysin muuttunut ja ryhti oli aivan erilainen ja hevonen muutenkin, kuin uudesti syntynyt.


Antero kehui Lottoa, että se on täysin terve hevonen, ja nyt, kun ongelmakohdat on käsitelty, ei sillä ole ongelmia enää missään. Ja Anteron sanoin, tämä vaiva, mikä nyt on ollut, ei tule enää koskaan vaivaamaan sitä, kun se ongelma on nyt "radikaalisti" pyyhitty pois. Mahtavaa!

Nyt Lotolla on kolme päivää pelkkää taluttelua, Lotto varmasti on lihaskipeä nyt parin päivän ajan, mutta sitten se helpottaa. Antero käski minun jättää Mikan antamat kuntoutusohjeet pois kokonaan, ja ratsastaa ihan normaalisti ja näin myös tehdään.
Kolmen viikon tai kuukauden päästä, viedään Lotto Anteron uusintakäsittelyyn ja näin nähdään sitten, mitä siinä ajassa on saatu aikaan.

Lauantaina saan sitten mennä selkään, ja Antero varoittelikin, että "älä säikähdä, hevosesi on varmasti, kuin eri hevonen. Huomaat käsittelyn vaikutuksen heti, kun istut selkään."
Miten maltan odottaa lauantaita?

Käytiin tänään Loton kanssa kävelyllä tallin maastoissa ja isolla kentällä noin tunnin verran. Lotto on muuten ihan normaali, mutta ehkä vähän nuutunut, mutta se ei ole ihmekkään.
Lotto sai myös syödä hetken aikaa vihreää, kun seurasin Annen ratsastusta Fiialla.

 
Kuvailin tänään myös kuvia varustepostaukseen, ja teen varustepostauksen sitten huomenna. :)




6 kommenttia:

  1. Hauska miten hieronnalla saa ihmeitä aikaan. Missä tuo Antero yleensä sitten vaikuttaa? Oulussa?

    Paljonko maksaa kertaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, varsinkin, kun pääsee noinkin asiantuntevan henkilön käsittelyyn joka varmasti tietää mitä tekee.
      En oikein tiedä sitä aluetta missä hän käy. Mut ei kuitenkaan yhden hevosen takia lähde kauhean kauas ajamaan, sen takia mekin ajettiin Ouluun, kun se käy siellä ihan säännöllisesti. :)

      Hinta on varmaankin käsittelykohtainen, eli ei ole mitään tarkkaa hintaa. :)

      Poista
  2. Voi miksi, miksi en tiennyt tästä henkilöstä vuosi sitten kun laitoin oman hevoseni kuoppaan kun syitä sen käytökselle ei löytynyt :( Tämän lukemisen jälkeen harmittaa ihan mielettömästi, hevosestani ei siis löytynyt useiden eri klinikka- ja eläinlääkärikäyntien jäljiltä MITÄÄN vikaa, vaikka tiesin että jotain siinä oli pahasti vialla ja jostain oli todella kipeä... En tiedä olisiko tämä Antero osannut auttaa, mutta ei siitä ainakaan haittaa olisi ollut ja olisin mielelläni antanut rakkaalle hevoselle vielä yhden mahdollisuuden. No, eipä se jahkailu enää auta, toivottavasti Lotto sentään tulee nyt kuntoon. Ihanaa että jaksat nähdä aikaa ja vaivaa, ja varmasti rahaa, saadaksesi hevosellesi parasta mahdollista hoitoa. Sulla on upea hevonen, tsemppiä teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmin paikka!
      Uskon, että Antero olisi pystynyt jotain tekemään hevosesi eteen, mutta kaikkeen ei aina löydy parannuskeinoa.
      Jahkailu ja jossittelu edesmenneen rakkaan puolesta on raastavaa, mutta myönnän itsekin joskus miettivän, että JOS olisin tehnyt toisin, olisinko itsekään menettänyt rakasta edellistä hevostani. Menneitä ei voi muuttaa, mutta jatkossa voi tehdä asiat toisin. Siksi yritänkin tehdä kaikkeni, jotta nuori Lotto saa parhaat puitteet hyvinvoinnilleen. Lotto varmasti tulee kuntoon, Antero sanoi sen niin vakuuttavasti. Ja onneksi kuitenkin menemme vielä kuukauden päästä uudestaan käymään Anterolla, ja jatkamme käyntejä parin kuukauden välein, silloin ei ehdi tulla mitään uutta vaikeaa lihasvaivaa. :)
      Nyt Loton lihakset pääsevät oikein päin töihin ja uskonpa, että nyt on hetkeksi alamäet meidän kohdalta ohi. (Toivottavasti!) Kiitos tsempeistä ja kommentistasi! :)

      Poista
  3. Lotto on niin komea!! Toivottavasti nään sen joskus livenä, kun olen muutamassa Rovaniemelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! Varmasti näät, me ei olla ihan heti muuttamassa pois. ;)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset