20. elokuuta 2013

Juoksutusta ja tavaroiden järjestelyä

Onpa ihana, kun tänään tuli pitkästä aikaa tosi lämmin päivä!
Olin aamupäivän kaupungissa, kävin työterveyslääkärin vastaanotolla ja LKS:ssä ottamassa verikokeet lauantain magneettikuvauksia varten. Iiks..

Lotto sai juosta tänään sivuohjien kanssa liinassa vajaa 20min.
Poika oli alkuun tosi laiska, mutta ravasi kyllä kivasti sitten, kun sain siihen vauhtia lisää ja laukassa se oli tosi kivan näköinen ja venytti etulinjaa hyvin eteen alas.

Jotenkin tosi huvittavaa, että eilen Lotto oli ihan mahdottoman ylivirkeä, kun taas tänään se oli ihan laiska, ja tällaisia päiviä on hyvin,hyvin harvassa, kun se on sellainen ikiliikkuja luonteeltaan. :)

Toiseen suuntaan Lotto villiintyi laukassa ja innostui pukittelemaan, sen seurauksena polkaisi toisen etukengän puoleksi irti ja meidän juoksutus loppuikin sitten siihen.





Onneksi mulla on ihana kengittäjä joka tuli heti puolen tunnin varoitusajalla lyömään kengän takaisin kiinni! Huomenna kavio olis voinut olla jo revennyt tms. Nyt kavioon ei tullut mitään ja kenkäkin oli onneksi niin hyvässä kuosissa, että pienellä suoristuksella se istui taas kavioon oikein mallikkaasti.


Lotto valvoo tarkkaan, että "tulihan se kenkä nyt varmasti hyvin kiinni?" :)

Siivoiltiin Annen kanssa tallilla meidän tavaroita muutama päivä takaperin, ja napsin nyt kuvia vähän jokapuolelta. 

Lisäriaineksia. Vasemmalta oikealle pellavarouhe, vehnälese, melassileike, mineral, nurkassa Loton protein ja nurkasta oikealla Fiian speedpower.
Lisäriaineksia nämäkin. Osa on ei käytössä tällä hetkellä. Maitohappobakteeri Fiialle tarvittaessa, Easynow:ta molemmille hepoille kisa-aikana tai stressaaviin tilanteisiin, rypsiöljy Fiian, lasipurkissa kalkkia, vieressä electrolyytti ja valkosipulijauhe. Kaikki lisärit eivät näy kuvissa.
Isossa puuarkussa molempien hevosten loimia, yli puolet ollaan viety koteihimme, kun oltais tarvittu ainakin kaksi samanlaista arkkua lisää, että ne olis voitu säilyttää tallin vintillä ;) Arkun edessä huovat jotka mennään huomenna mattolaiturille pesemään.

Tallin ylävintillä säilytetään myös meidän lisärisäkit, näistä täytetään alakerran rehukaapissa oleviin sankkoihin.
Muutamat suitset, haha! Suitset kaikki on mun, oon aika hamstraaja ja rakastan erilaisia suitsia! Vasemmalla on myös päitsiä ja naruja, satulavöitä ja Loton panssari.
Tässä kuvassa oleva "pikkuarkku" on myös meidän ja sisältää "tilpehööriä" eli siis suojia, pinteleitä, patjoja yms ja isompi arkku varattu ainoastaan loimille.

Huomenna menenkin tallille jo yhden aikaan Annen kanssa. Suunniteltiin, että mennään tallin vastapäätä olevalle mattolaiturille pesemään likaisia huopia ja sen sellaisia ja muutenkin vähän touhutaan tallilla ja vietetään rauhassa aikaa.

Illemmalla, puoli kuuden maissa tuleekin sitten Mika Toivainen, (hevosfysioterapeutti josta mainitsin aikaisemminkin) käsittelemään Loton.


Erikoispostausehdotuksia saa yhä ehdottaa! :)

11 kommenttia:

  1. Jee varusteita! Voisitki tehä kunnon varustepostauksen ;)

    VastaaPoista
  2. tee tallipäivä videopostaus !!!!!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin huomenna kuvata meidän tallipäivää. :)

      Poista
  3. Hehe, hauska huomata, että joku muukin on varustehamsteri :D varustepostaus kuulostais kyllä tosi kivalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Joo, voisin kyllä huomenna näpsiä kuvia!

      Poista
  4. Aika hyvä kun käytiin ostamassa Meijulta pari vanhaa satulaa, niin katsoin että ihanat suitset (ne vaaleanruskeat kanget) ja nyt lähestulkoon esittelet ne! Ja en mä mitenkään aatellu, mutta "aattelin" että tuossa kaikkien yksäreiden kisasuitset. En ois uskonu että ne kaikki on sun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! :D Ne vaaleanruskeat on ihan perus enkkusuitset paksulla turpahihnalla, niissä mulla on ollu baby-pelhamit. Eivät siis ole kanget. :) Monesti vilkaisulta ne näyttää kyllä ihan kangilta!
      Oon kyllä aikamoinen suitsihamstraaja, tykkään vaan ihan liikaa suitsista ja ostelen niitä liian monia. Mut pitäähän sitä olla normisuitset, juoksutus-suitset, maastosuitset, estesuitset, kisasuitset, muutenvaan suitset? Tuossa tulee jo monia hyviä tekosyitä ostaa lisää suitsia! :D

      Poista
    2. No jopas vaan, jos meilläki ois vaan yks hevonen niin ois varmaan sama hamstraus... :D

      Poista
  5. Meillä on Fiian kans vaan yhet suitset ;) ehkä sitten kun niitä on liikaa, pääsen osingoille :D
    -Anne

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset