2. joulukuuta 2013

Lotto kunnon superpallo!

Tiina tuli lauantaina pitään mulle ja Lotolle estetuntia.
Rakensin Tiinan lähettämän piirrustuksen mukaisen radan maneesiin ja aika kauhulla jo odotin tulevaa tuntia. Tiinan pitämät tunnit on tosi hyviä, ja Tiina teettää huippuja harjoituksia, mutta niistä osa on mun mukavuusalueen ulkopuolella (mikä on hyvä!) joten se ei aina oo mun mielestä niin hauskaa, kun jännittää. ;)



Aloitettiin verryttelemällä kaikissa askellajeissa, tehtiin paljon siirtymisiä ja taivutuksia ulos ja sisään ja temponmuutoksia siinä samalla. Lotto oli aika jees, vähän vahva, mutta ihan ymmärrettävää, kun se tiesi jo, että pääsee hyppäämään. :)
Verryttelyn jälkeen tultiin ympyrän kaarella olevia neljää korotettua puomia ravissa, se oli alkuun aika vaikeaa, kun puomit olivat voltin kokoisella kaarella. Ensin tuntui, että miten me taivutaan tuohon, mutta sitten, kun tajusin itse kunnolla ratsastaa, niin sujui aika hyvin jo. Tehtävä oli itsessään tosi hyödyllinen Lotolle, se joutui tulemaan pikkuista ravia puomeille sisään, joutui odottamaan ja kunnolla katsomaan mihin se ne kinttunsa pistää. :)

Hämähäkkijalka ;)


Jatkettiin sitten välikäyntien jälkeen itse tehtävällä, ja tehtävästä tässä kuva alla.


Tuo tehtävä (kaarevalla uralla jumppa tyyppinen tehtävä) oli tosi kiva, mutta sitten, kun esteet alkoivat nousemaan niin tuli vähän vaikeampaa mulle, kun tuntui etten pysy siellä kyydissä tarpeeksi hyvin mukana. Korkeimmillaan esteet pysyivät siinä metrin tuntumassa.
Lotto hyppäsi jumalattomalla ilmavaralla ja niin läpi selän, niin tuntui, että esteen päällä hevonen nousee kohti kattoa, jatkaa matkaa ja minä jään killumaan sinne ilmaan.. Muutamassa hypyssä jäin niin pahasti jälkeen, että ihan hävettää..Pääsin siis hyppyyn lähdössä mukaan, mutta jäin sitten esteen päällä jälkeen. Lotto hyppäsi niin pyöreällä selällä, että se irtaannutti minut satulasta ja pysyminen mukana oli vaikeampaa.
Tuli sieltä kuitenkin ihan kelvollista ratsastusta multakin, mutta jotenkin niin harmittaa, että oon ihan peukalo keskellä kämmentä tuossa esteratsastuksessa nykyään. Noh, treeniä treeniä, eiköhän mustakin vielä ihan hyvä tuu sitten joskus.. :)




Tässä vielä vähän videota hyppytreeneistä.



Pakko antaa täydet propsit hevoselle, se on niin rehellinen ja lojaali, etten tiedä toista samanlaista hevosta! Jos en päässyt kunnolla mukaan esteellä, se silti korvat hörössä jo jatkaa toiselle, eikä mieti että menisikö vaiko ei. Se niin paljon antaa mulle mun virheitä anteeksi, eikä koskaan muistele pahalla. Menee kyllä aikaa, että totun ja opin istumaan niissä Loton huikeissa hypyissä kunnolla mukana, mutta eihän sitä kukaan ole seppä syntyessään, eikös? Kyllä minä opin vielä!
Onneksi on noin suurisydäminen hevonen, jonka kanssa varmasti oppii. Tuo hyppääminen on Lotolla kyllä niin verissä, se heittää koko sydämensä tuohon touhuun mukaan. <3

Loton oikeat kyvyt pääsisivät kyllä oikeuksiinsa ihan oikealla ammattiesteratsastajalla, mutta katsotaan nyt mitä tuosta hevosesta tulee. Mun alla sen tulevaisuus ehkä on kouluhevosena, mutta aika näyttää, josko meistä tulisi myös ihan hyvä esteratsukkokin, ja päästäisiin kisaamaan koululuokkien ohella myös nuorten hevosten esteluokkia. Hevonen kyllä hyppää mitä sille eteen vaan rohkenee laittaa, mutta minulla itselläni on niin paljon opittavaa tuosta estepuolesta vielä ja rutiinia tarvitaan molemmat. Lotollakin tuo ylihyppääminen johtuu ihan vaan silkasta innokkuudesta, ja tokihan se on joiltain osin vielä aika kokematonkin, kun ei ole tehnyt tuota estetreeniä säännöllisesti.
Nyt on kuitenkin suunnitelmissa se kerta viikkoon hyppääminen ainakin, niin kehitytään silläkin osa-alueella molemmat! :)

Lotto oli treenien jälkeen karsinassa tosi levollinen ja rento, teki varmasti sen päälle taas hyvää. Vähän väsähtäneen oloinen se oli myös, joten eilen se sai juosta liinassa rennosti eteen alas ja tänään viettää ihan vapaapäivän. Se on sen kyllä taas ansainnut, kun on tehnyt niin hienosti töitä! :)




5 kommenttia:

  1. Makeita loikkia! :) itsekkin olen taas pitkästä aikaa innostunut noista estetouhuista, on se vaan kivaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos! :)
      Joo, on kyllä kivaa. Mulle on ainakin iskenyt nyt hirveä hinku päästä taas kiinni tuohon hyppäämiseen! Oon ihan ruosteessa. ;)

      Poista
  2. Nyt estekisoihin tämän kanssa! Siis ihan mieletön hyppy! :) korvat tötteröllä aina seuraavalle esteelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo kiitos! Pitäis kyllä mennäkin, kun vaan rohkenis. ;)
      Pitää kalastella nyt uus estepenkki, kun ehdin myydä jo tuon edellisen, niin ollaan nyt ilman estesatulaa. Lorin vanha estepenkki oli liian leveä tälle silakalle. ;)
      Lotto on kyllä ihana siitä, että se on aina ilosena menossa seuraavalle esteelle, vaikka kämmäisin edellisen hypyn. :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset