2. huhtikuuta 2014

Ratatreeniä

Eilen (tiistaina) mun oli tarkoitus ratsastaa niitä ratoja, jotka tulevat olemaan MeLaRalla (Torniossa) 13.4 olevissa aluekilpailuissa. Päätin kuitenkin jättää siltä päivältä radat ratsastamatta, ja keskityin vielä jumppaamaan Lottoa avojen, sulkujen, väistöjen ja taivutusten muodossa samalla kaavalla, miten tein maanantainakin. 

1.
Poikkeavaa eilisissä treeneissä verrattuna maanantaiseen treeniin oli se, että meillä oli taas kanget päässä, sekä jatkoin vastalaukkatreenejä tehden myös radoilla olevia vastalaukka pätkiä mm. lyhyen lävistäjän jälkeen puoli ympyrä vastalaukassa, pitkällä sivulla laukanvaihto käynnin kautta jne.

Lotto oli eilen ihan kiva, hieman se oli ylivilkas ja tahtoi vähän hypellä kuullessaan isompia ja äkkinäisempiä ääniä maneesin ulkopuolelta. Muuten oli aika jees, ja vastalaukat onnistuivat loistavasti, tällä kertaa ei edes yrittänyt vaihtaa - oppi on mennyt perille, tai sitten olen itse selvempi apujeni kanssa. :)

2.
Tänään oli sitten ratojen ratsastuksen vuoro. Aloitin alkuverryttelemällä hevosen hyvin ravissa, tein paljon ympyröitä, kiemurauria sekä pitkille sivuille avotaivutusta. Raviverryttelyn jälkeen jatkoin laukalla, ja otin aika pian vastalaukkaa. Laukkasin ensin hallia ympäri vastalaukassa, sen jälkeen otin muutamat puoliympyrät vastalaukkaa ja laukanvaihtoja käynnin kautta niiden perään.
Lotto oli alusta asti jo tosi kiva, ja löysin sen kanssa nyt ihan super mageen kisamuodon, jonka ylläpitämiseen ei tarvittu juuri mitään, se löytyi kuin itsestään!

Hyvän verryttelyn jälkeen ratsastin pari kertaa HeA FEI World Dressage Challenge Test B:n läpi. Oikein hyvin meni, ja olin erittäin positiivisesti yllättynyt! Pariin otteeseen olisin saanut tietyt moovit valmistella paremmin, mutta hevonen oli loistava - ei kiireinen, rento ja pehmeä. Keskiravit olivat tänään ihan superit!! Propsit hevoselle siis!


Kokonaisuudessaan radassa meidän vahvuuksia ovat; Avotaivutus, vastalaukka, laukanvaihdot, keskiravit, lisätty käynti, kaarevat urat (puoliympyrät + volttikahdeksikko) sekä takaosakäännökset.
Asioita mihin mun pitää kiinnittää eritoten huomiota, ja jotka kaipaavat vielä hiomista ovat;
Alku ja lopputervehdys.  -> Lotto tahtoo jostain syystä vetää keskihalkaisijalla aina keskiravia. Tää on saatu aika hyvin nyt hallintaan, eli se odottaa mua nätisti jo keskihalkaisijalle. Kuitenkin "tuomaripääty" on sen verran jännä sen mielestä, että valmistelut pysähdykseen menevät ajoittain kuuroille korville, ja pysähdyksestä tulee vähän töksähtävä. Eli paljon paljon siirtymisiä treeneissä keskihalkaisijalla aina eri paikoissa, niin saan sen paremmin odottamaan mua. Mikään katastrofi tervehdykset eivät ole, mutta hiomista siis on.

Loput huomiota vaativat tehtävät ovat keskilaukasta siirtyminen harjoituslaukkaan.  -> Lotto tuppaa tosi paljon innostumaan keskilaukasta, ja siirtyminen harjoituslaukkaan tahtoo venyä askeleen tai parin verran. Eli tässäkin tosi paljon paljon siirtymisiä, niin saan sen jälleen odottamaan, malttamaan ja tulemaan nätisti takaisin.
Viimeisenä muttei vähäisempänä tulee lisätystä käynnistä siirtyminen keskikäyntiin, ja siinä välillä oleva ohjien kerääminen.  -> Lotto on niin innokkaana käynnistä lähdössä raviin, että ei oikein malttaisi odottaa, että olen saanut ohjat käteen ja jatkaa käyntiä vielä lyhyen sivun keskelle asti. Kun en päästä sitä ravaamaan aikaisemmin, se tuppaa vähän jännittymään ja ohjien keruusta tulee hieman väkinäistä pelaamista jolloin luonnollisesti rentous käynnistä katoaa. Tässäkin vaan toistoja, toistoja, toistoja!

Ennenkuin mennään talliin, Loton piti napata heinäläjä maasta :P
Ennen kisoja luvassa siis miljoonia siirtymisiä, siirtymisiä, siirtymisiä ja lisää siirtymisiä kaikissa askellajeissa - saan niiden kautta Lottoa kokonaisuudessaan odottamaan ja malttamaan paremmin. :)

Eritoten raviosuuteen olen todella tyytyväinen, ravi on aikaisemmin ollut meillä se heikoin lenkki, mutta nyt siitä on noussut meidän vahvuuksia! Radat olivat siis aika jees, ja saatiin tosi mageita pätkiä. Kuitenkaan tällainen perfektionisti ei osaa olla tyytyväinen mihinkään - keskittyy vain niihin epäkohtiin ja niiden korjaamiseen. ;) 

Huomenna jatketaan koulutreenejä Lindan silmien alla.

Kevät <3
Kuvista jälleen iso kiitos Fannille! :)
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.

Ihanaa kevättä kaikille!!


3 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! :--) Meillä on itseasiassa tismalleen sama ongelma alku- ja lopputervehdyksissä - Aku tahtoisi usein lähteä keskihalkaisijalla pinkomaan keskiravia. :D

    VastaaPoista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset