8. huhtikuuta 2014

Kisatreeniä

Taas kerran luvassa aikamoinen kuvapläjäys viime päivistä! Toivottavasti kuvien paljous postauksissa ei kyllästytä teitä lukijoita! Vai mitä mieltä olette asiasta?


Lotto sai siis vapailla lauantain ja sunnuntain. Se on tehnyt tosi ahkerasti töitä, joten soin hälle yhden extra vapaan hyvään saumaan. Lotto myös hierottiin sunnuntaina Outin toimesta, ja tämäkin tuli nyt tosi hyvään saumaan ajatellen sunnuntain tulevia aluekilpailuita. Mitään sen suurempaa sanomista Lotossa ei ollut, eli kaikinpuolin ok kunnossa siis!


Eilen selkään kiikkuessa kyllä huomasi, että heppa on hierottu ja hyvin levännyt, kun oli alusta asti lentoon lähdössä. (Oli muuten aika irtonainen, hehheh!) Alkuverryttelyn aikana se ryntäili, pukitteli, hyppi pystyyn, ja kääntyili takaosalla ympär - maneesin katsomopääty oli sen mielestä aivan ylitsepääsemättömän pelottava. Pari kertaa sain sille aika topakasti suuttua, mutta muuten yritin pitää itseni rauhallisena ja heti palkata hevosta oikeasta reaktiosta, eli rauhallisesta käytäytymisestä päädyn ohitse. 
Jonkin verran meni aikaa, että hevonen uskalsi rentoutua ja lopetti turhan kyttäämisen, kun sai purkaa vähän enimpiä virtojansa.


Lopulta heppa oli tosi jees, ihanan kepeä, rento ja tyyni. Kävin kaikki askellajit läpi rennosti, laukassa tehtiin aika paljon vastalaukkaa ja tällöin sain Loton odottamaan ja rentoutumaan vielä lisää. Kun heppa oli lopuksi todella rento, oli siihen hyvä lopettaa. Huh, sai kyllä pistää kaikki taidot eilen peliin, että sain hevosen rennoksi ja malttavaiseksi.




Tänään laitoin kanget päähän ja lähdettiin maneesiin ratsastamaan tulevia sunnuntain kilpailuiden ratoja. Alkuun tehtiin käynnissä pitkät diagonaalit väistöä, ravissa paljon avoja pitkille sivuille, sekä pitkiä diagonaaleja väistöjä. Lotto oli aika hyvä alusta asti, juuri sopivalla tavalla sähköinen.
Laukassa tehtiin pätkiä vastalaukkaa, laukka-käynti siirtymisiä ja sitten annoin hetken kävellä, käynnissä tehtiin vielä lisättyä käyntiä diagonaalilla ja takaosakäännökset läpi.

Alla olevat kuvat kuvannut Noora Uusitalo, kuvissa vilahtelee Fanni. ;)

Hyvän verryttelyn jälkeen ratsastin läpi molemmat Aan radat, jotka ovat myös kilpailuissa. HeA:2 tuntuu ihan tosi helpolta, ja ehkä jopa vähän tylsähköltäkin(?) FEI World Dressage Challenge Test B:stä tykkään tosi paljon, ja siinä on Lotolle kivasti paljon tekemistä, ja rata on mun mielestä sujuvampi. Tietysti kisoissahan tylsästäkin radasta voi tulla haastava, kun on täysin eri olosuhteet, kuin kotitreeneissä tutussa ympäristössä.
Molemmat radat meni tosi hyvin, heppa toimi kuuliaisesti ja malttavaisesti molemmilla radoilla. Käynti oli todella hyvää tänään, lisätyssä käynnissä miltei viisi kavionmittaa yliastuntaa!
Saatiin aika tasaiset radat tehtyä ilman rikkeitä, joten olin aika positiivisella mielellä ratsastuksen päätteeksi.  Tokihan vielä on hiottavaa, meillä onkin huomenna vielä Lindan valmennus ennen kisajännityksen iskemistä. ;)

Loton kanssa käytiin ratsastuksen päätteeksi maastoissa kävelemässä loppukäynnit. Pienen hevoslapsen elämää järkytti aitojen päällä kuivumassa olevat monet kymmenet porontaljat, ja niitä sitten tutkittiin jonkin aikaa säpsyillen, säikähdellen ja pöristen. Hauska heppa!










Aika kivasti taljoja. En ihmettele yhtään jos hevosta vähän pelotti. :D
Tykkään itse henkilökohtaisesti laittaa blogin postauksiin mahdollisimman paljon kuvia. Nyt sanokaa te lukijat mielipiteenne tästä asiasta; 
Häiritseekö kuvien paljous postauksissa, vai onko se vain plussaa? :)

10 kommenttia:

  1. Heeiii, oisko mahdollista saada videoo teidän sunnuntain radoista? :-) Olisi tosi kiva nähdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla lähtee kisahoitaja matkaan, niin toivottavasti saadaan videota radoista. :)

      Poista
  2. Toi on just kiva kun on paljon kuvia!

    VastaaPoista
  3. miks tuol on noin paljon taljoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa tallin tontilla on sellainen "lumimaa" turistikohde, eli siellä on muutama tosi iso "iglu". Nuo taljat on niissä igluissa sisällä ja ne laitetaan keväisin aina ulos kuivumaan. :)

      Poista
  4. Itse taas en tykkää että on hirveesti samanlaisia kuvia. Tämä postaus meni nyt vielä siinä rajoissa. Joskus on vähän liikaa samanlaisia kuvia samasta tilanteesta. Sitte joutuu rullaileen vaan pitkään että löytää asiaa. Hienoja kuvia tosin, ei siinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, kiitos asiallisesta palautteesta! :)
      Tähän postaukseen tuli joo aika paljon just nuita tarhakuvia - joskus innostun laittamaan niitä vähän liikaa. Hehe! :)

      Poista
    2. :D heh. No onhan lotto niin komea hevonen, että sitä haluaa kuvatakkin! Mutta siitä iso plussa että kuvat on laadukkaita! En kyllä kuvaamisesta mitään ymmärrä :D mutta moneen muuhun blogiin verrattuna, kuvasi ovat parempia :) Tsemppiä kisoihin!

      Poista
    3. Voi että kiitos tosi paljon! Joskus tulee laitettua maneesista videolta kaapattuja kuvia, jotka ovat kaikkea muuta, kuin laadukkaita - ovat kuitenkin kivaa vaihtelua. Kovasti odotan ulkokautta, että saadaan ratsastuskuvia ulkoa! :)
      Muista kuvista pyrin aina valikoimaan parhaat blogiin, en itsekään tykkää katsoa suttuisia kuvia. :) kiitos tsempeistä!

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset