4. huhtikuuta 2014

Rento meininki

Pidettiin Loton kanssa oikein ihana "aivot narikassa" päivä, näin ahkeran treenaamisen keskellä!

Ihana pinkki taivas illalla!
Mentiin Loton kanssa tänään maneesissa - ihanasti humputellen ilman satulaa aivot kirjaimellisesti narikassa! :p

Lotto oli alusta asti aivan ihanan lungisti ja sain todellakin nauttia täysin siemauksin menosta. Lotto oli niin ihanasti avuilla, että olin vain pelkkää hymyä koko ajan! 
Tää teki meille molemmille niiiiiiiin hyvää ja oltiin varmasti molemmat vähintäänkin yhtä onnellisia.

Lotto peilailee. Ihanan likainen peili. :P
Ratsastin Loton kanssa kaikki askellajit läpi järjestyksessä käynti - ravi - laukka - ravi - käynti.
Jokaisessa askellajissa haettiin mahdollisimman rentoa askellusta, pitkässä ja syvässä muodossa tehden paljon kaarevia uria, isoja pääty-ympyröitä, suunnanmuutoksia yms. Laukassa Lotto oli aivan mahtava, rauhassa laukkasi tosi isoa ja letkeää laukkaa niiiiiin rennosti, että lopuksi pääsin ohjat pois ja Lotto porskutti menemään turpa maata hipoen venyyttäen selkä ihan ylhäällä. Ihana!

Pakko myöntää, että nykyään Lotolla on niin mukava ratsastaa ilman satulaa. Ennenhän se tahtoi koko ajan "suuttua" mulle, jos vähänkin heilahdin selässä. Laukkaaminen ilman satulaa oli ennen ehdoton nou nou, koska se vaan veti täysiä tukka putkella takapää pomppien, oli niin out of control jos millinkään vahingossa horjahdin, tai jalka heilahti. Nyt se on niin rentoa poikaa - ei uskoisi, että meillä on joskus aikaisemmin ollut  joitain ongelmia tuossa ilman satulaa ratsastuksessa.


Voihan toki osasyy Loton rentoutuneisuudelle olla myös se, että nykyään pystyn niin paljon paremmin istua itse vakaasti ja balanssissa, kun Loton askellajit ovat parantuneet huomattavasti alkuajoista. Laukka on paljon voimakkaampaa, pyörivämpää ja vahvempaa, eikä se keinuta enää samalla tavalla, kuin keinuhevonen konsanaan. Ravi on myös nykyään ihan silkkaa nautintoa - isoa ja niin tahdikasta, ettei tarvi, kuin keinua vaan mukana ja fiilistellä. Tokihan hevosen ratsastettavuuskin on ihan eri luokkaa, kuin alkuaikoina.

Vaikka ilman satulaa ratsastus ei ole mulle sitä "suurinta nautintoa", on sitä silti ihan kiva harrastaa silloin tällöin - varsinkin kun huomaa, miten hevonen on alkanut pitää siitä. Tällaisina kevyinä päivinä on ihan kiva tehdä vaihtelunvuoksi jotain muutakin, kuin "armotonta" tuuppaamista. ;)


Lotto the Laama :D

Onnellinen pieni lapsi <3
Iloisen ratsastuksen päätteeksi Lotto pääsi vielä tarhaan nauttimaan lämpimästä auringonpaisteesta, ja minä huippufiiliksellä lähdin pitämään päivän ratsastustunnit. Pakko hehkuttaa vielä, että on kyllä ilo pitää ratsastustunteja, kun on niin ihania oppilaita ja aivan ihania ratsastuskouluhevosia! <3



Kuka muu rentoutuu ilman satulaa ratsastuksen muodossa? :)
Ohan se kivaa silloin tällöin, mun takapuoli ei kuitenkaan kestäisi useampaa päivää peräkkäin. ;P


4 kommenttia:

  1. Itsekkin tykkäisin mennä välillä ilman satulaa, mutta tällähetkellä ainakin tuntuu aika mahdottomalta. Kokeilin tässä kerran mennä ilman satulaa ja heppa hyppi vaan pystyyn, noo ehkä mekin sitten joskus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ääh, eikä! Jos alotat rauhassa ja ei muuta kuin siedätystä vaan! :D

      Poista
  2. Ihanan keväinen postaus. Tuli jotenkin niin keväinen fiilis.
    Kivoja tunteja pidät, annat kivasti palautetta ja rohkaiset ihmisiä ylittämään myös itsensä. Tunnin jälkeen jää sellainen mukava fiilis, jokainen saa tehdä omien taitojensa rajoissa, haastamalla samalla itseään. Tykkään kovasti sekä itse tuntilaisena ja tunteja seuranneena. Kiitos!
    maaaria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et uskokaan miten ihanaa kuulla! Kiitos hurjasti, ja aivan mahtavaa että tykkäät! :)

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset