9. huhtikuuta 2014

Ratojen ratsastusta Lindan valmennuksessa

Tänään Loton kanssa treenattiin ahkerasti Lindan valmennuksessa. Olen saanut riesakseni aivan kauhean flunssan, mutta täytyy jaksaa treenata ahkerasti siitä huolimatta!

Linssin takana jälleen Fanni Haapa-aro


Ratsastettiin valmennuksessa molemmat sunnuntain radat läpi.
Aloitettiin valmennus tekemällä ns. kisaverkka, eli käytiin ohjelmasta pätkiä läpi, hieman hienosäädettiin ja sitten, kun oltiin saatu asiat aika mallilleen, niin ratsastin sitten ne radat kokonaisuudessaan.

Alkuun siis tehtiin ravissa ensin verryttely ravia, eli isoja ympyröitä ja kaarevia uria. Sen jälkeen alettiin tulla keskihalkaisijaa pitkin, ensin ilman tervehdyksiä ja sen jälkeen tervehdyksen kanssa. Hienosäädettiin pysähdystä hetken aikaa, että saatiin heppa täysin tasajaloin tervehdykseen. Mitään muuta ei tarvinut hioa, kuin se, että saadaan takaosa suoraan - helposti tulee pysähdykseen niin, että vasen takanen on aavistuksen takana ja tällöin se on "hurjat" 2cm vinossa vasemmalle takaosan kanssa.
Tätä tarvi korjata ainoastaan sillä, että pidän vasemman pohkeen hieman lähempänä hevosta, jolloin saatiin oivia tasajalka pysähdyksiä.


Alku- ja lopputervehdys harjoitusten jälkeen otettiin molempiin suuntiin keskiravit läpi ja sen jälkeen hetki vastalaukkaa ja muutamat laukka-käynti siirtymiset.

Lotto oli alusta asti tosi mahtava ratsastettava, se oli niin mun kanssa mukana tekemässä töitä, että en voinut kuin hymyillä! Kaikki tuntui tosi helpolta pitkästä aikaa.


Suht tapahtumarikkaan alkuverryttelyn jälkeen ratsastin ensin HeA:2 läpi, sen jälkeen FEI World Dressage Challenge Test B:n. HeA:2 mun pitää keskittyä siihen, että saan vielä selvemmät siirtymiset harjoituslaukasta keskilaukkaan. Nyt tein ne turhan varovaisesti, kun en halunnut hevosen räjähtävän käsiin siirtymisessä. Muuten meni tosi hyvin!
FEI:n ratakin meni tosi hyvin, ja oikein nautin paljon tuon radan ratsastamisesta! Jotenkin tykkään tuosta radasta ihan älyttömän paljon, sitä on niin kiva ratsastaa!
FEI:n radassa mun pitää keskittyä myös siihen keskilaukka siirtymiseen, vasemmalle tulevaan takaosakäännökseen (pitää olla tosi nopea oikean pohkeen kanssa, ettei se ruuvaa viimeistä askelta oikealla takasella) ja lopputervehdykseen tuloa niin, että pääsen vasemmalta suoraa linjaa keskihalkaisijalle.


Oikealta keskihalkaisijalle tultaessa mulla ei ole mitään ongelmaa hahmottaa suora keskihalkaisijan linja, mutta vasemmasta suunnasta käännän vaistomaisesti hitusen liian aikaisin, jolloin en pääse ihan suoraa keskihalkaisijalle. Mulla on jotenkin tosi vaikeaa hahmottaa keskihalkaisija vasemmalta tultaessa. Muuten lopputervehdys menee hyvin, ja hevonen tulee tosi suorana tervehdykseen. Hienosäätöä, hienosäätöä!

Lotto oli tänään kyllä niin huippu. Itselläkin oli koko ajan fiilis katossa, kun hevonen oli niin kuuliainen ja yhteistyöhaluinen! Saatiin Lindalta myös paljon kehuja, mistä tulin iloisemmaksi vielä entisestään. :) 

Tästä kuvasta mulla ei ole mitään hajua, että mitä tässä tapahtuu? :D






Huomenna pidetään vielä viimeiset "rataharkat" ennen kisoja. Eli huomiseksi varasin toisen Lindan valmennuksen - hiotaan ratoja vielä pikkuisen lisää. ;)


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Mulla tulee siitä radasta aina mieleen kun oltiin Kaakamossa ja Lori oli todella vahva. Mutta voi että se oli hieno suoritus <3 Aurinko paistoi kilpaa ylpeän siskon kanssa. Onnea matkaan! Toivottavasti seuraavalla kerralla pääsen mukaan.

      Poista
    2. Niinpä Minna, sun on pakko päästä ainakin ensi kerralla! :)
      Ihana, kiitos. <33

      Poista

Kiitos lähettämästäsi kommentista.
Muistathan pitää kommentoinnin asiallisena! :)

Luetuimmat kirjoitukset